prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 zappa
Vceraj mi je uspelo "utopiti" 4 leta star pulzmeter Sigma PC14 (se tisti prejsnji model). Sigma je sla neprostovoljno za enih 15 minut tauhat na 3 m globine v morju (padla s colna). Ceprav je po "izronjenju" najprej se dajala znake zivljenja, je na koncu zalostno izdihnila. Verjetno sem jo sam fental s pritiskanjem na gumbe (post mortem sem iz navodilih razbral, da gumbi v pritisnjenem stanju ocitno niso zatesnjeni).

Zdaj pa me zanima:

Ali mislite (glede na lastne izkusnje), da ima smisel poskusati zamenjati baterijo (ki je bila zanesljivo ze proti koncu) v upanju, da bo v sladki vodi oprana in posusena Sigma s svezo baterijo spet ozivela?

Ali ima kdo prakticne izkusnje z vodotesnostjo Sigem? Jih je kdo uporabljal pri plavanju? Sprasujem zato, ker sem bil s to uro in njeno funkcionalnostjo sicer cisto zadovoljen in sem jo ze pred "utopitvijo" pocasi nameraval nadomestiti z modelom PC15. Ja, ce se le da bi rad ostal pri Sigmi, ker so Polarji in Suunti primerljive funkcionalnosti ene 3 do 4x drazji, zanesljivo pa niso tolikokrat boljsi. Po eksplicitni deklaraciji naj bi bile Sigme namenjene tudi uporabi pri plavanju (wasserdicht do globine 3 m), pri cemer je odsvetovana uporaba v morju (slana voda). Se bojim, da taka deklaracija ponavadi pomeni zgolj to, da se s tako uro lahko tusiras, kaj dosti vec pa ne.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Midva sva letos nadomestila sigmo 14 z sigmo 15 in tudi vsako jutro plavala z njo vse O.K.

:P :P :P :P :P :P :P :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
 zappa
kustus napisal/-a:LP

Midva sva letos nadomestila sigmo 14 z sigmo 15 in tudi vsako jutro plavala z njo vse O.K.

Zivijo.

Od vceraj imam tudi jaz PC15. V Ljubljani se ga ocitno nikjer ne da dobiti, zato sem skocil do Skofje Loke ponj. Vceraj sem ga tudi prvic uporabil in sem bil malo razocaran, ko sem ugotovil, da "lap counter" poleg casa krogov NE zapisuje tudi povprecnh srcnih utripov za vsak krog. :cry: To funkcijo je namrec stari PC14 imel in sem jo veliko uporabljal. Pa se bom ze navadil, itak je vse stvar navade...

Sta vidva plavala v morju ali sladki vodi? Kaj pa tisto, da se ne sme gumbov pritiskat, ko je ura mokra? Meni se je namrec pred casom (3, 4 mesece nazaj) na starem PC14 redno nabiral kondenz na notranji strani stekelca, pa je bil to do takrat edini stik z vodo pranje ure pod tusem. Potem je cez cas to rosenje cudezno izginilo in ga zadnja dva meseca ni bilo nikoli. In sem pomislil, da je bilo rosenje morda posledica tega, da sem pritiskal gumbe, preden je bila ura cisto suha.

LP
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Plavala sva v morju gumbe sva pa pustila čisto pri miru in je bilo vse o.k.

tudi jest pogrešam povprečje v krogih.

:P :oops: :oops: :oops:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA