prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 nada
Pozdravljeni, ravno si ogledujem ponudbo superg in me zanima, kakšne so vaše izkušnje z Mizuno copati. Slišala sem, da so kar kvalitetni, pa še cena se mi zdi ugodna (za model WAVE STRADA 12.OOO SIT). Drugače pa tekači, kako kaj vaše zdravje? Mene trenutno matra viroza in me kar malo skrbi, kako se bom spravila skupaj do ponovoletnega petkovega teka.

LP, Nada
 drej
Mizuno so zakon, vsaj zame, brez drugih sploh ne morem teci, ker so druge firme v splosnem preozke. Zdej imam mizuno vawe rider, crne (se mi zdi da so bile 29.000 sit), imam pa se ene cisto nove mizuno vawe strada, predlanski model, rumene (se mi zdi da so bile 20.000 sit), za rezervo, ce bi mi kdo te ukradel. Bolan nisem nic ze par let. Tecem vsak 2. dan 5 km. Za na mali maraton je to dovolj.
Uporabniški avatar
 miro
Nada

Tudi jaz prisegam na Mizuno.
Sedaj sicer uporabljam Nike , vendar se ne morejo primerjati z MIzuno.
Verjetno bom sedaj na razprodaji spet kupil nove Mizuno.
Lp
Miro
 t
Mizuno Wave Rider. Lahki, primerni za na dolge teke, asfalt, peščeno podlago, za hude korenine pa ne (zame niso tako zelo stabilni na neravnem terenu). Ampak to velja zame, ker imam problem s pronacijo. Kmalu bo eno leto, kar jih imam, pa so zelo ohranjeni. Tečem pa 2 krat na teden. Preizkušeni lani na ljubljanske polmaratonu, brez enega samega žulja ali odrgnine. Še sedaj pozimi po blatu mi ne premočijo kar takoj, čeprav zgleda tista mrežica na vrhu zelo vodoprepustna. Za poleti pa so sploh super, ker so zelo zračni. Cena je bila lani okoli 29.000. Ni mi žal za nakup.
LP t
Uporabniški avatar
 sbojan
Zelo dober model in zelo ugodna cena. Jaz sem za isti model pred dobrim letom plačal cca 20.000 SIT (s popustom !). V njih sem brez problemov odtekel 4 male maratone in še precej km za trening, pa se mi sploh ne zdijo posebej obrabljene. Zame je njhova glavna prednost v izredni udobnosti. Imam pa v njih nekoliko slab občutek na razgibanem terenu (v gozdu)-ne zdijo se mi tako stabilni kot npr. New Balnce 704. Sedaj sem v akciji kupil Nike Air Kantara - čez nekaj časa bom tako videl, katera firma ali pa model mi bolj odgovarja.
 igor
Tudi sam sem že preiskusil večino tekaških modelov in glede na pogovore z ostalimi tekači skoraj vsakemu ustreza drug model. Ker smo med seboj zelo različni, tako po teži kot po količini teka je to tudi razumljivo. Sam sem prav tako imel model RIDER (ampak že 3-4 leta nazaj) in bil zelo zadovoljen, razen širina spredaj čez prste je kmalu postala preširoka in se je noga preveč premikala. Sicer pa so podplati sedaj tako dobri, da se sploh več ne zrabijo. Je pa pametno menjati copate vsakih 700 do 800 pretečenih km., ker se njihove lastnosti (predvsem blaženje in stabilnost) precej zmanjšajo.
Trenutno sem tudi pri nas našel modele New Balance, kjer lahko izbiram tudi širino modela. Tečem v modelih 706 (širine 2E) za zimo in tek po terenu in 932 (širina D; ožji kot 2E !!) za hitrejše teke ali asfalt (podoben je Nike SKYLON-u).
 igor
Oznaka širine je mislim, da interna zadeva pri New Balance copatih. Sem pa že opazil podobno pri modelu nike PEGASUS in sicer imajo označeno širino kot WIDE (širok model) in pa NAROW (za ožji model), pa seveda klasika (brez oznake).
New Balance pa ima več širin za vsak model, tako da je D ožji model, E pa nekaj širši. Mislim, da so tudi vmesne širine? Najbolje se to preizkusi "v živo" , ko obuješ isti model v različnih širinah !! Največkrat se mi je zgodili, da mi je kdo svetoval kakšen model pa občutek ni bil pravi, ko sem ga obul na svoje noge. Saj se to še vedno lahko zgodi ampak pri NB si lažje najdem copat, ki se (skoraj) popolnoma prilega nogi.
Bom pogledal na internetu še kaj več glede širin copat in sporočil !!
Lep pozdrav !!
 igor
MALO SEM POGLEDAL PO INTERNETU IN TULE JE LINK ZA RAZLAGO GLEDE ŠIRINE COPAT NEW BALANCE :http://www.newbalance.com/techcenter/getting_fit.html?destination=width_sizing
Uporabniški avatar
 Matej
Jaz sem pravkar naročil po internetu Mizuno Wave Maverick II, za ženo pa Wave Strada. Malo tvegam, ampak res nimam časa, da bi hodil po trgovinah in pomerjal in zbiral in čakal... Pa še kaj dosti pojma o modelih nimam. Imam nekoliko bolj široko nogo in tečem (vsaj mislim) brez posebnosti. Saj vem, da boste rekli, da ne morete soditi, ampak vseeno, ali sem ga "usral"?
 superga
Glede na izbrane modele MAVERICK IN STRADA mislim, da je izbor več kot dober !! Ker sem oba modela že preizkusil lahko potrdim dobro in kvalitetno izdelavo. Res pa se Maverick bolje obnese za nekaj težje tekače, ki ne potrebujejo ravno "najhitrejših" copat.
Strada je pa sploh eden najbolj univerzalnih copat !!
Lep pozdrav in veliko užitkov pri teku !!
Uporabniški avatar
 matjaz
:D :D :D ali si zamocil, ali ne je tezko reci, tako kot pravi Igor, vsaki nogi negaj lezi nekaj ne, je pa zagotovo mizuno super superga. sam jih sicer ne uporabljam, ker so zame pretde.
Uporabniški avatar
 Staša
Hello!

Rada bi kupila Mizuno Phantom, pa jih nisem dobila ne v Thomas Sportu, kjer jih menda ni že od jeseni, ne v Hervisu. Ima kdo kakšno idejo, kje bi jih lahko dobila najbliže?

Hvala.
Uporabniški avatar
 lojzeP
Ko boš simON - a peljala na izlet s Toyoto, se ustavita še na Bledu, kjer so eni hudi stručkoti za Mizunke ( Koala šport - menda ).

2x LP

P.S. Upam, da je ta informacija vredna vsaj kakega ovinka s Corollo ( magari v prtažniku ) :roll: :roll: :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA