prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 tom
Pozdravljeni,

Že nekaj časa spremljam vaš forum in moram reči, da sem prebral
kar nekaj koristnih informacij o teku.
Sam sem pričel teči pred mesecem dni ( 10 km ) drugače sem pa že prej
športal ( kolo, hribi... ) :D ,no kolesarjenje in hojo navkeber ne nameravam opustiti :)
Sedaj sem si pa kupil omenjeno uro in me zanima kaj pomenijo naslednje kratice pri nastavitvah srčnega utripa:

- max. rate ( to razumem :)
- start HZ ?
- start FZ
- start PZ ?
- end PZ ?

Najlepša hvala za odgovore,

Tom
 zappa
tom napisal/-a:Pozdravljeni,

Že nekaj časa spremljam vaš forum in moram reči, da sem prebral
kar nekaj koristnih informacij o teku.
Sam sem pričel teči pred mesecem dni ( 10 km ) drugače sem pa že prej
športal ( kolo, hribi... ) :D ,no kolesarjenje in hojo navkeber ne nameravam opustiti :)
Sedaj sem si pa kupil omenjeno uro in me zanima kaj pomenijo naslednje kratice pri nastavitvah srčnega utripa:

- max. rate ( to razumem :)
- start HZ ?
- start FZ
- start PZ ?
- end PZ ?

Najlepša hvala za odgovore,

Tom

Kaj ce bi ti en mal navodila prebral? Tam vse pise, ne bos verjel. :twisted:

Imel sem kratek cas Sigmo PC15 (neuspesno, 2x pokvarjena), ampak tudi tam so bile te oznake. Obmocje utripa je razdeljeno na HZ (health zone), FZ (fitness zone) in PZ (power zone). Tiste tvoje oznake so pa meje med njimi. HZ naj bi bil nekako obmocje lahkotne aerobne vadbe, FZ hitrejse aerobne vadbe in PZ okrog ali nad mejo anaerobne vadbe. Ura ti sama naracuna te meje (kot tudi max utrip) iz starosti, teze in spola, lahko pa si jih tako kot max utrip rocno nastavis na zeljene vrednosti. Vsaj na PC15 je bilo tako.

LP
Uporabniški avatar
 tom
Sem si bolj podrobno prebral navodila :) , in res vse piše.
Vseen hvala za inf.

Tom
 zappa
Car napisal/-a:Zappa legenda.. :cast1: :arrow: ...ti pa si potrpežljiv.... :clap:

..hehehehe. :lol: ..že dve uri stiskam zobe in se premagujem....da ne bi trosil preveč pikrih.. :twisted: ...no in potem se je izcimil tale zapis...

pa lep dan še naprej vsem tekoljubcem !!!!!!!!.....

Ja no, saj ves kako je to. Vsak ga kdaj pihne... :P
Uporabniški avatar
 tom
Heh. potem se pa sprašujemo zakaj ima kovač klešče...:)

Bom v prihodnje malo vec bral navodila o uporabi, ko kupim
nov izdelek.

LP, pa obilo zdravega teka...

Tom

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA