sintom napisal/-a:Prosim za nasvet.
Potreboval bi pomoč pri nakupu zgoraj navedenih modelov.
Ali se odločiti za Garmin ali Polar?
Zima mi je prinesla nekaj odvečnih kilogramov, pa bi si s pomočjo le-teh stvar pripeljal na prava pota.
Hvala in lep pozdrav
Tom
Hm, če računaš na to, da bodo tile elektronski gizmoti poskrbeli za hujšanje, se zelo motiš. Bo treba delat...
Šalo na stran, če mene vprašaš, bi ti popolnoma zadostoval tudi kakšen bistveno cenejši model (Polarji, Sigme itd.). Razen če ti cash ni nobena ovira, potem pa si seveda kar privošči (poleg Polarja in Garmina poglej mogoče še Suunto modele, tisti "top" so lahko še precej dražji).
Sam sebe že nekaj časa (zaenkrat uspešno) brzdam, da ne bi podlegel skušnjavi po teh mamljivih napravicah. Uporabljam sicer Polarjevo 410-ko in če sem pošten, še od njenih funkcij uporabljam samo manjši del, vsaj polovico jih nisem še nikoli (recimo pretakanja podatkov na računalnik).
Če ti kaj pomaga, zame je recimo tisti osnovni nabor funkcij, ki jih taka zadeva zame MORA imeti in ki mi že od začetka popolnoma zadošča, sledeč:
- štoparica (jasno),
- merilec utripa (tudi jasno),
- "lap counter" - števec krogov, ali kako bi se temu reklo. To je funkcija, ki ti omogoča, da med tekom označiš konec posamezne etape in s tem začetek naslednje (ročno, s pritiskom na gumb) in imaš potem tudi za vsako etapo posebej shranjene podatke o času in povprečnem ter max utripu.
- osvetlitev ekrana (zelo zelo priročno, če tečeš po temi),
- nastavljiva območja utripa. Gre za to, da ura sama s piskanjem opozarja, ko prideš izven zastavljenega območja utripa (napora). Nekaj časa sem to precej uporabljal, zdaj v bistvu ne več, ker "kontrolo" izvajam sam - ni noben problem občasno pogledati na uro in po potrebi korigirati tek. Poleg tega je tisto piskanje zelo nadležno, ko tečeš blizu zastavljene meje, ker ura mijavka vsakič ko greš čez mejo gor ali dol.
- vodotesnost.
Priznam, da se ne bi branil še merilca pretečene razdalje, ampak kot že rečeno, se brzdam... V bistvu ga zares ne rabim, ker veliko večino časa tečem po znanih in že v naprej (z biciklom ali s TIS-om) izmerjenih poteh.
LP