prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Prosim za nasvet.

Potreboval bi pomoč pri nakupu zgoraj navedenih modelov.
Ali se odločiti za Garmin ali Polar?

Zima mi je prinesla nekaj odvečnih kilogramov, pa bi si s pomočjo le-teh stvar pripeljal na prava pota.

Hvala in lep pozdrav

Tom
sintom napisal/-a:Prosim za nasvet.

Potreboval bi pomoč pri nakupu zgoraj navedenih modelov.
Ali se odločiti za Garmin ali Polar?

Zima mi je prinesla nekaj odvečnih kilogramov, pa bi si s pomočjo le-teh stvar pripeljal na prava pota.

Hvala in lep pozdrav

Tom

Hm, če računaš na to, da bodo tile elektronski gizmoti poskrbeli za hujšanje, se zelo motiš. Bo treba delat... :P

Šalo na stran, če mene vprašaš, bi ti popolnoma zadostoval tudi kakšen bistveno cenejši model (Polarji, Sigme itd.). Razen če ti cash ni nobena ovira, potem pa si seveda kar privošči (poleg Polarja in Garmina poglej mogoče še Suunto modele, tisti "top" so lahko še precej dražji).

Sam sebe že nekaj časa (zaenkrat uspešno) brzdam, da ne bi podlegel skušnjavi po teh mamljivih napravicah. Uporabljam sicer Polarjevo 410-ko in če sem pošten, še od njenih funkcij uporabljam samo manjši del, vsaj polovico jih nisem še nikoli (recimo pretakanja podatkov na računalnik).

Če ti kaj pomaga, zame je recimo tisti osnovni nabor funkcij, ki jih taka zadeva zame MORA imeti in ki mi že od začetka popolnoma zadošča, sledeč:

- štoparica (jasno),
- merilec utripa (tudi jasno),
- "lap counter" - števec krogov, ali kako bi se temu reklo. To je funkcija, ki ti omogoča, da med tekom označiš konec posamezne etape in s tem začetek naslednje (ročno, s pritiskom na gumb) in imaš potem tudi za vsako etapo posebej shranjene podatke o času in povprečnem ter max utripu.
- osvetlitev ekrana (zelo zelo priročno, če tečeš po temi),
- nastavljiva območja utripa. Gre za to, da ura sama s piskanjem opozarja, ko prideš izven zastavljenega območja utripa (napora). Nekaj časa sem to precej uporabljal, zdaj v bistvu ne več, ker "kontrolo" izvajam sam - ni noben problem občasno pogledati na uro in po potrebi korigirati tek. Poleg tega je tisto piskanje zelo nadležno, ko tečeš blizu zastavljene meje, ker ura mijavka vsakič ko greš čez mejo gor ali dol.
- vodotesnost.

Priznam, da se ne bi branil še merilca pretečene razdalje, ampak kot že rečeno, se brzdam... V bistvu ga zares ne rabim, ker veliko večino časa tečem po znanih in že v naprej (z biciklom ali s TIS-om) izmerjenih poteh.

LP
Uporabniški avatar
 si05400
Pozdrav

V februarski številki Wired je ravno članek na to temo. Sam ga ne bom povzemal.

Tvoje vprašanje je polar za 380 EUR ali Garmin za 335 EUR.
Se pravi, da denar ni problem.
Ker obe napravici nudita nekaj podobnih stvari
-Merjenje utripa
-Merjenje razdalje
-Tempo
-Prenos podatkov
-Še kaj drugega

Lahko te lastnosti pokrajšamo.

Kaj nam ostane
-Garmin zna tudi poiskati pot po kateri si tekel in je večji od Polarja. To je dobro, ker so številke večje, slabo, ker ga je težje nosit. Dela tudi na kolesu pri Polarju moraš dokupiti bikepod.
-Polar šteje korake ter meri tempo preko footpoda. Zadeva dela v gozdu na cesti ali tekaški stezi. Garmin potrebuje za svoje delo satelite. V gozdu so omejitve drevesa, ki zastirajo dostop do signala, na traku pa tečeš na mestu tudi, če ga imaš na vrtu kjer bi sprejemal signal.

Predlog:
*Ob predpostavki, da nimaš težav s stroški si kupi polar za tek. Če potrebuješ GPS si ga kupi za v avto tam ti bo res koristil, predvsem v tujih krajih.
*Ob predpostavki, da vseeno gledaš na stroške si kupi Garmin, ki je cenejši in na videz nudi več funkcionalnosti. In ob misli zakaj si dal za nekaj kar ti leži v predalu 335EUR.
*Ob predpostavki, da res želiš začeti s tekom zaradi boljšega počutja potrebuješ le športno opremo in blokec za zapis svojih tekov. Na uro pogledaš le preden greš in ko se vrneš, da veš kako dolgo si tekel. Ob redni uporabi interneta boš razdaljo zelo hitro določil z MapMyRun.com.

Aja pa na merjenje srčnega utripa sem pozabil. Teci tako, da ne čutiš utripa na vratu, se pravi počasi. Tvoja razdalja naj bo 3-8km in to vsak dan različno dolga, cik-cak. Če le moreš teci 5-6x na teden En dan v tednu poimenuj dolgi tek in začni pri 2km ter vsak teden podaljšaj za 1 km, ko prideš do 45km si pripravljen za maraton. Ob taki rekreaciji se vidimo oktobra na Ljubljanskem maratonu vsaj na 21km če ne na 42.

PS: Pa ne pozabi na MP3 player!!!

LP Andrej
Uporabniški avatar
 Airskull
bom fejst krajši kot predhodnika;

kot ti je že blo rečeno s tem ne boš kar avtomatsko shujšal, nabral kondicijo, ipd.

drugače pa sam uporabljam S625x, poleg teka tudi za kolo(hitrost, kadenca) in moram pohvalit. Samo če bi trenuto kupoval bi definitivno pogledal še sunnto-te, namreč po poročanju večine uporabnikov imajo mnogo bolj stabilen brezžični prenos med senzorjem utripa in uro, medtem ko Polar ob daljnovodih kar "bluzi"(to ni moteče pri teku če tečeš v hosti samo na specialki je pa rahlo nadležno).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA