prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 medo1977
Pozdravljeni!

Pred nekaj dnevi, sem dobil nove copate za udeležbo na kraškem maratonu!

Firbec mi ni dal mira in moral sem poizkusit nove Adistar Competition na razdalji dobrih 4 kilometrov.

Zadeva je mega super udobna in lahka!

Pravi " The Stroj"!

Priporočam tudi drugim tekačem, res dobra zadeva.

Izbiro teh copat, pa mi je priporočal "mojster" za opremo tekačev in triatloncev "Buba šport". Vsaka čast!

Lep pozdrav! :wink:
Uporabniški avatar
 Damijan
Hoj,
so primerjal še kak hiter copat druge znamke?
Uporabniški avatar
 bobr
Z novimi supergami na 21km :shock:
Pogumno...
Uporabniški avatar
 INOT
bobr napisal/-a:Z novimi supergami na 21km :shock:
Pogumno...

Pogumno :?:
Jaz grem jutri z novimi na 61.Samo enkrat sem jih preizkusil pred tem na 12 km. Če so copati v redu te ne bodo ožulili četudi so novi.Na 61 km bom pa tako ali tako fasal kak žulj ne glede na to kakšen je copat.Če imaš v redu nogavice pa utrjene noge ti nima kaj bit :D
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Bil sem na adisasovem skeniranju podplatov v Celju (lani), predlagali so mi najprimernejše copate za maratone, kar so jih imeli, preverili velikost in skratka vse. Nabavil sem svoje prve adidaske po dolgih letih. Supernova Cushion, res mehak občutek pri teku. Ene trikrat po 10 km sem pretekel z njimi, potem pa na Istrski ultra promo maraton. Še danes imam črn nohet. Od božiča do prejšnje sobote jih nisem več obul. Prejšnjo soboto si rečem, saj na desetke so pa v redu in jih obujem. Niso mi usojene. Pozabil sem, da sem po prvem teku ugotovil, da imajo na peti trd rob in žulijo, če nimam takšnih tekaških nogavic, ki imajo peto posebej podloženo (Falke). Ker sem imel stare nogavice, sem se vrnil domov z "mehurčkom" na peti. Takojšnja operacija (prediranje žulja), saj je bilo do Čazme le še en teden.
Tako, jutri pa s starimi Asics, ki so zame zakon.
 Olinad
Zdravko, točno to se meni dogaja na teh adidaskah. Črn noht in ožuljene pete, ne glede na dvoje nogavice, obliže, zategovanje... Vsakič pomislim, da se bodo zdaj le "ulegle" na nogo, pa je vedno isto.
Naslednji teden jih nesem pokazat na Čopovo in verjamem, da mi bodo pomagali izbrati primernejše.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 jan_jan
Olinad,
tudi jaz sem celo življenje nosil "adidaske" in bil z njimi zelo zadovoljen, dokler se nisem začel bolj resno ukvarjati s tekom. Po ožuljenih podplatih in modrih nohtih (lani sem jih uspel obarvati vsaj pet) sem se odločil za Nike-ove modele, s katerimi sem zelo zadovoljen. Nekaj smo na Forumu že pisali. Poglej še tu:
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... highlight=

Pa previdno z Adidasom!

LP jan_jan
Uporabniški avatar
 medo1977
Hja no kot vsake oči, imajo verjetno tudi vsak par nog svojega malarja.

Jaz še nobenih copat za tek nisem preizkušal na več kot 5 kilometrih teka.

Zame drži, če so dobre in udobne za 5 bodo tudi za 10 in 20.

sicer je pa z adistar-jev tako, da se mi zdi, da je bolj ozek model, ki daje občutek utesnjenosti.

Jaz sam imam konf. št. obutve 43, pa nosim adistar 43 1/3 in mi je na nogo kot ulit, pa še med tekom lahko premikam preste na nogah po mili volji.

Kakor kdo, vam povem kaj več jutri po maratonu, kao so se obnesle.
 miharudl
Zdravo!

Jaz mam tud namen nabavit ta copat pri Bubasport..
Me zanima tvoj komentar !
kako si dolocil st. in ce je to to ( lahkota, odzivnost copata,hitrost )
jaz ga nameravam imet za 5km in 10km

hvala za odgovor

Lp,Miha
Uporabniški avatar
 medo1977
Pozdravljeni!
Danes sem se udeležil svojega prvega maratona in sicer mali kraški maraton, razdalja 21 km.

Treniral sem sicer kar zavzeto, odpovedal se marsičemu, me je pa presenetil moj rezultat 1h 30 min 02 sek.

Kar pa je najpomembnejše tekel sem v "NOVIH" Adistar Competition.
Povem vam nobenega žulja, nobenega neprijetnega občutka, ma kakšnih plavih nohtov, obljubljenih na forumu in bolečin v tetivi.

Ultra lahki hitri in udobni copati.

Kupljeni so pa bili, po mojem mnenju pri "majstru" za triatlon in maraton ter tek, BUBA SPORT.

Pa to, da se govori, da ima Buba visoke cene! Prvo kot prvo ni res, ker vedno dobiš nekaj popusta, pa kje dobiš robo po katero bi se moral peljati v Graz ali celo Dunaj, nikjer.

Pa povem vam še Ebay je dražji, kaj dražji ni za primerjat, če vračunaš poštnino in rizik prispelega paketa.

Jaz vam svetujem naslednje: Naročiš pri Bubi in dobiš, pa ne rabiš se ganit od doma, ampak moraš vedet kaj želiš, ker drugače je itak vse zastonj.
Potem pa samo plavi nohti, bolečine itd.

Miha kar se pa tebe tiče tako:
Jaz imam konfekcijsko št. copate 43, pa mi je Adistar 43 1/3 kot ulita na nogo. Moraš se pa sprijazniti s tem, da je to ozka in tekmovalna copata, ki ne ponuja udobje ampak golo hitrost, ter stabilnost in odzivnost.

Dokaz je moj rezultat na 21 km.

Moje priporočilo, če imaš neobčutljivo nogo za spremembe, KUPI!

Ampak kupi v Buba športu, ker drugje ni pogajanja o zamenjavi, verjemi na besedo!

Zdaj pa še eno vprašanje:
- Ali naj glede na moj čas kot rekreativec, naj nadaljujem s treningom maratona na 21 km, ali naj neham, ker nimam več možnosti za napredek.

Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
 Matej
Če bi obstajale še boljše copate, bi bilo smiselno nadaljevati, tako pa bolje, da nehaš. :shock:
Uporabniški avatar
 Damijan
Matej napisal/-a:Če bi obstajale še boljše copate, bi bilo smiselno nadaljevati, tako pa bolje, da nehaš. :shock:

Ja, kr nehat! :--
Nima smisla. :--
Ne glede na čas. :--
Bekele je nedosegljiv. :--
Laufanj sucks! :--
Sama matrarija. :--
Prodaj copate! :--
Uporabniški avatar
 vanja
Damijan napisal/-a:
Matej napisal/-a:Če bi obstajale še boljše copate, bi bilo smiselno nadaljevati, tako pa bolje, da nehaš. :shock:

Ja, kr nehat! :--
Nima smisla. :--
Ne glede na čas. :--
Bekele je nedosegljiv. :--
Laufanj sucks! :--
Sama matrarija. :--
Prodaj copate! :--

:D :D :D Bravo, Matej in Damijan!!! Odlična odgovora :D :D :D
Uporabniški avatar
 medo1977
Pa ni problema, lahk ti prodam copate, da mal izboljšaš svoj čas! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :shock: :shock: :shock:
 zupi
medo1977 napisal/-a:
Izbiro teh copat, pa mi je priporočal "mojster" za opremo tekačev in triatloncev "Buba šport". Vsaka čast!

Lep pozdrav! :wink:

..in kje je ta buba šport?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA