prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 cvalenti
Že en mesec pregledujem forum ,iščem razne debate,vsakega ,ki vem da teče vsaj enkrat na mesec ,malo povprašam o mnenju katere copate mi priporoča in kot vedno vsak hvali svoje,mislim Ccccccccccc!!!!!!!!
Sedaj tečem z http://www.superge.si/html/svn/2011992-AA.shtml in želim ostati pri isti firmi ,ker mi copat resnično paše na nogo,trenutno se pa zanimam za http://www.superge.si/html/svn/2661362-AA.shtml[url][/url],kaj mislite o teh copatih ali naj ostanem pri istih,ker sem v 3-4 letih res našel copat za svojo nogo ali naj menjam model,saj malo spremembe ne škodi ali se bom z******!!!!!!Prosim za mnenje tudi tistih ne te tečete v teh znamkah!!!

Hvala :cry:
Uporabniški avatar
 tae
Cvalenti, kaj je narobe s Speedstarjem ? To je pravi tekmovalni copat izredno lahek. Tudi sam sem jih hotel kupiti, pa niso imeli številk, po drugi strani pa so mi tudi svetovali, če bi imel omenjeni copat za treninge in tekme, bi se prehitro uničil.

2120 je po mojem povdarek na stabilnosti in blaženju, po teži so težji od zgornjih in bolj trpežni. Če si si že te ogledoval, predvidevam da si pronator, da noge obračaš na notri, ker imajo na notranji strani na sredini sredstvo za uravnavanje le tega. Če nisi, te to zna motiti.
 orlytm
tae napisal/-a:2120 je po mojem povdarek na stabilnosti in blaženju, po teži so težji od zgornjih in bolj trpežni. Če si si že te ogledoval, predvidevam da si pronator, da noge obračaš na notri, ker imajo na notranji strani na sredini sredstvo za uravnavanje le tega. Če nisi, te to zna motiti.

to sm tut sam mislu, pa ni tezav ... nism pronator in so mi 2120 odgovarjale maksimalno ... zej sm pa su eno stopnicko visje in si kupu Gel Kayano 13 ... v startu sem opazu predvsem, da so precej lazje (po filingu, vagu jih nisem) ... za blazenje pa se ne vem, a je res tolk boljse, al je sam taka razlika, ker so ble prejsnje ze unicene, te so pa nove :) po mojem kombinacija obojega ...

v glavnem, ASICS = top!

lp
OrlyTM
 ton
Tudi sam od lanskega ljubljanskega razen če so mokre Speedstark ne menjam in so še presenetljivo sveže, je pa verjetno res, da je za vsakdanje tekanje bolje izbrati ene bolj blažene. In tudi moja izbira so 2120 (guru v TŠ pravi, da za mojo nogo nima smisla metati denarjev za Nimbuse in Kayanote) - samo nekako se kar ne lotim. Ko sem se zadnjič že zaprmej odločil, so v TŠ ravno pošle, vmes sem se zaljubil v oni novi triatlonski model, zdaj pa spet cincam...
Oh, sladke dileme.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
cvalenti napisal/-a: ... in želim ostati pri isti firmi, ker mi copat resnično paše na nogo, ...

Jaz tudi. :lol:
Za krajše teke uporabljam lahke Speedstar, čeprav sem pretežek zanje.
Za običajne dni obujem model 1110 ali stare 1100.
Za nedeljske teke širom okrog model 2120.
Uporabniški avatar
 Junc
Sej ni kej reč, Asics so zakon. Sicer sem si vedno želel imeti Speedstark ampak se mi zdi da jih bom razsul po terenu, kjer jaz tečem. Sem si pa zdej po res ugodni ceni nabavil Imperium in so mi res carske, pašejo na nogo kot ulite in po prvih tekih ni duha in sluha za kak žulj ali kaj podobnega.
Uporabniški avatar
 RoKo
ZdravkoC napisal/-a:
cvalenti napisal/-a: ... in želim ostati pri isti firmi, ker mi copat resnično paše na nogo, ...

Jaz tudi. :lol:
Za krajše teke uporabljam lahke Speedstar, čeprav sem pretežek zanje.
Za običajne dni obujem model 1110 ali stare 1100.
Za nedeljske teke širom okrog model 2120.

Rabim 1110, sicer so mal zastareli, proti Mizuno Atlantis in Nemesis so za mojo nogo garantirano boljši. Moje mnenje seveda.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
RoKo napisal/-a: Rabim 1110, sicer so mal zastareli, proti Mizuno Atlantis in Nemesis so za mojo nogo garantirano boljši. Moje mnenje seveda.

Se popolnoma strinjam, da vsem niso vsi modeli enako všeč. To je normalno. Ni mi pa jasno, kaj pomeni "zastareli" :wink:
A so lanski modeli že zastareli, ali morajo biti predlanski :roll:
Ne se hecat s tak' resno stvarjo ...
Uporabniški avatar
 RoKo
ZdravkoC napisal/-a:
RoKo napisal/-a: Rabim 1110, sicer so mal zastareli, proti Mizuno Atlantis in Nemesis so za mojo nogo garantirano boljši. Moje mnenje seveda.

Se popolnoma strinjam, da vsem niso vsi modeli enako všeč. To je normalno. Ni mi pa jasno, kaj pomeni "zastareli" :wink:
A so lanski modeli že zastareli, ali morajo biti predlanski :roll:
Ne se hecat s tak' resno stvarjo ...

Menda so tisti z št. 2 spredaj novejši model tistega s št. 1. Vsaj tako mi je enkrat razložil en prodajalec. Vsaj dajal je vtis da neraj ve o tem.
Ni pa veliko razlike v kvaliteti, vsaj med podobnimi modeli ne. V ceni pa je seveda nekaj razlike.
Uporabniški avatar
 primus
RoKo napisal/-a:Menda so tisti z št. 2 spredaj novejši model tistega s št. 1.
noup.

prva številka (1 ali 2) pomeni različen model, zadnji dve številki (00, 10, 20,...) pa predstavljajo 'letnik' in pa minimalne razlike znotraj taistega modela.
(za lažjo predstavo: 1 je golf, 2 pa passat :D )

a sem že omenu da sem za asics ? :D
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Ravno danes sem kupil 1120ke. Kot zdaj berem je to samo novejši model od 1110, ki jih imam zdaj, druge razlike pa ni? Nad prejšnjimi sem naravnost navdušen. Prej sem prisegal na adidaske, odkar imam asics pa ne bi hotel menajti za kakšne druge, rabil bi pa take, ki so malo bolj blažene po celi dolžini. Ali ima kdo kakšen nasvet?
Uporabniški avatar
 želva
DuleKTKV napisal/-a: rabil bi pa take, ki so malo bolj blažene po celi dolžini. Ali ima kdo kakšen nasvet?

modeli so dost dobr opisani tukaj: http://www.asicsamerica.com/products/category.aspx?PARENT_CATEGORY_ID=250001538 mogoče se pa ne da vsega tega tudi kupit.
Primus napisal/-a:prva številka (1 ali 2) pomeni različen model, zadnji dve številki (00, 10, 20,...) pa predstavljajo 'letnik' in pa minimalne razlike znotraj taistega modela
Zadnje tri številke predstavljajo generacijo ali letnik, jaz sem imel nekoč 1050 ali pa še kaj manjšega.
LP Martin
Uporabniški avatar
 želva
DuleKTKV napisal/-a: rabil bi pa take, ki so malo bolj blažene po celi dolžini. Ali ima kdo kakšen nasvet?

modeli so dost dobr opisani tukaj: http://www.asicsamerica.com/products/category.aspx?PARENT_CATEGORY_ID=250001538 mogoče se pa ne da vsega tega tudi kupit.
Primus napisal/-a:prva številka (1 ali 2) pomeni različen model, zadnji dve številki (00, 10, 20,...) pa predstavljajo 'letnik' in pa minimalne razlike znotraj taistega modela
Zadnje tri številke predstavljajo generacijo ali letnik, jaz sem imel nekoč 1050 ali pa še kaj manjšega.
LP Martin
Uporabniški avatar
 50cent
Anima Sana In Corpore Sano so itak zakon :D .
Jaz uporabljam 1110 in so mi kot ulite in čeprav so "lanski oz predlanski" model me prav malo briga, saj dokler jih bodo prodajali po tako ugodni ceni jih bom kupoval 8)
Pa roko na srce, 2120 tudi niso toliko boljši, da bi lahko rekli, da je cenovna razlika upravičena :?
Nevem, najbolj natančno bi itak ZdravkoC lahko pokomentiral zadevo, saj on uporablja oba modela kar nakaj časa...
Torej Zdravko?... :D ,da te čujemo..

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA