prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 bobsaap
Pozdravljeni!

Kupujem uro oz merilec srčnega utripa. Pa bi vas prosil če bi mi lahko svetovali pri nakupu. Naj vam najprej povem da tečem nekje 4-5 krat na teden in da bi jo zato uporabljal kar pogosto. Nisem nek profesionalec in od ure pričakujem, da bo imela štoparico oz merilec časa, ki bo mreil čas mojega teka, porabo kalorij, zgornji in spodnji pulz, ter zvočno opozarjanje,...če bi bila zraven pa še kaka uporabna funkcija pa se nebi branil. Da vam pa omenim še moj znesek, ki sem ga pripravljen dati za uro in ta je nekje med 80 do 100€.

Prosil bi vas če bi mi lahko malo svetovali, katero firmo ure kupiti za moje potrebe in zmožnosti, kakšen model in seveda, kje bi se takšno uro dalo kupiti.

Za odgovore se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.

LP
Uporabniški avatar
 JanF
Živjo!

Ko sem jaz predlani začel malo več tečt sem se odločil za POLARJA, model F6. Ima vse najnujnejše funkcije (vse naštete) cenovno pa me je v Hervisu konec leta 2005 prišel okoli 25000 SIT. Mislim, da je se tudi danes cena giblje okoli 100€.

ena povezava:
http://www.racunalnistvo-potocnik.si/polar/F6/F6.htm

Lep pozdrav,
Jan
 bobsaap
Hvala za odgovor,...!

Od Polarja sem tud jaz največ gledal to uro in se mi je zdela najprimernejša! Kakšne so pa kaj izkušnje z njo, delovanje je vredu, rada nagaja, itd.?

Zanima me pa še, kako je z urami Sigma in Sunto? A bi se splačalo tud pri teh dveh znamkah dati pozornost na kakšen model, al je kakovost proti Polarjevim uram neprimerljiva?

LP
Uporabniški avatar
 Lin@
Sicer se prav dosti ne spoznam na te ure, sem si pa pred nekaj dnevi kupila svoj prvi polar, model F11. Odločala sem se med modeloma F6 in F11, pa se na koncu odločila za slednjega, ker naj bi imel poleg nekaj funcij več tudi boljši pas, nekoliko manj plastičen. To je bil glavni vzrok pri meni za odločitev. Sem pa gledala tudi sunntote v enakem cenovnem razredu, pa me je trgovec podučil, da sunnto ne zaklene tvojega pulza, torej, da če greš na tekmo ali npr. na fitnes, lahko okoli loviš pulz od vseh ostalih.

Sicer ti pa lahko dam kupon za 15% popust, ki smo ga v soboto dobili na blejskem teku, samo boš moral po polar v Kranj. :)
 bobsaap
Dobra dušica,... :D Vseeno hvala, sem iz Maribora in mi je Kranj malo daleč, da bi se tja vozo, ...!

No glede Sunto sem kr nekaj prebral na tem forumu, da je blo nekaj pritoževanj čez to znamko ur, še posebej v tem denarnem razredu, ki sme ga omenil,...!

Torej mi preostaneta še samo Polar, ki sem ga za zdaj največ gledal (F6) in Sigma, o kateri pa vem bolj malo!

Vsak nasvet bi bil dobrodošel,...!
 usmiljeni_brat
Sigma je za svoj denar odličen merilec. Sam sem uporabljal PC15 dve leti, zdaj ga uporablja žena. Pri pulzu je dokaj zanesljiv, štoparica je zadovoljiva, meri še kalorije, kaj dosti več funkcij pa nima.
 bobsaap
Torej v igri sta trenutno za moje potrebe in zmožnosti Polar F6 in Sigma PC15. Ima še kdo kak drug predlog ali kak komentar za te dve omenjeni uri, ki bi me lahko spodbudii ali odvrnili od nakupa? Ali pa mogoče še kakšna druga ura, s katero imate dobre izkušnje?
 janezek
jaz mam eno cenejšo sigmo (mislim da pc6) in ma taproblem, da nima osvetlitve zaslona. tako da preveri to zadevo. drugače pa dela brez problemov.

LP
 wind
Poglej še Sigmo Onyx Fit, cena je še v tvojem rangu. Sem zelo zadovoljen z njo, le malce čebulasta je, ampak katera pa ni, redki merilci so manjši. Tudi pod daljnovodi nima problemov. Baterijo v pasu lahko sam menjam, česar pri nekaterih modelih Polarja ne moreš, ker je zalita noter.

Pas je kodiran, da ne boš lovil drugih signalov (tega sicer še nisem preveril v kakšni ogromni množici ljudi, ker ne hodim na tekme). Pogrešam le možnost prenosa podatkov na računalnik, ampak za tak denar tega itak nikjer ne dobiš.
 bobsaap
Hvala za odgovore,...zdaj jih morem smao še nekje poiskat in med temi izbrat meni osebno najbolšo,...!

Lahko še vprašam kje so te ure ponavadi najcenejše,...v Intersportu, Hervisu, ali pri kakšnih manjših urarjih,...sem namreč iz Maribora in jih v našem okolišu nisem še drugod zasledil,...lahko kdo svetuje?
 corsol
Imam Sigmasport PC15, in sem zadovoljen.
Kar se tiče točnosti je dovolj dobra za vsakega tekača, je pa treba vedeti da signal ni kodiran, torej lahko pride do motenj od drugih ur in obratno.Kolega npr.ima en osnovni POLAR in sta se uri motili ko sva tekla skupaj(1m narazen, 2m je že bilo OK).
Mene v praksi to ne moti ...največkrat tečem po eni zelo tekaški trasi kjer je veliko "prometa" - tekačev, vendar je vse OK.

Glede na ceno mislim, da je ta ura najboljša izbira,... za nekoga ki še ne ve kaj točno bo rabil (ali sploh bo) pa še toliko bolj.
Alternativa je tudi Sigmin Fitwatch, ki je malce dražji(zraven dobiš tudi pedometer) in ima nekaj funkcij različnih NIMA:-lap counter, osvetlitev,... , IMA PA:fitnes test, nastavitev kontrasta.
Več tule: http://www.sigmasport.com/en/produkte/pulscomputer/

Kar se tiče kvalitete mislim, da ne bi smelo biti problema glede na to da so tudi njihovi kolesarski števci špica.

Glede cen se malo razglej po internetu...tudi pri nas je kar nekaj ponudnikov, ki imajo dokaj ugodne cene(npr.bolj kot interspoort).
Najnižja cena ki sem jo zasledil za PC15=44,95€
 MajkelNajt
Če kupuješ suunto ali polar povprašaj v bubasportu
 bobsaap
Polar F5 sem zasledil za 65€,...kaj menite, se ga splača kupiti, ker sedaj pa mislim, da resnično grem po njega,...al mi ga odsvetujete!?

Aja, pa zanima me še to, zakaj na Polarjevi domači internetni strani ne najdem opisa te ure,...gori je F4 in pa F6, nikjer, tudi na Finski domači strani, pa ne zasledim ure F5, za katero se zanimam oz skoraj nikjer na netu ta ura ni lepo prikazana, kot so recimo katere druge Polarjeve ure! V čem je fora!?
 MajkelNajt
Glede na to da tečeš 4-5x na teden bi jaz na tvojem mestu nekaj več razkiral... Danes kupiš uro za 100 evrov in čez mesec dni vidiš da bi mel še to funkcijo in ono... in ti kmalu postane zal da nisi razkiral in dodal še 100 evrov in bi imel merilnik kot se šika + kasneje bi si lahko privoščil še bombončke (footpod)

Še link od F5: http://www.polarusa.com/products/fserie ... ealthclubs
 bobsaap
Kljub temu da tečem 4-5 krat na teden, včasih celo večkrat, se še vedno smatram pod rekreativca,...z uro ne mislim delati čudes, želim si le da mi prikazuje čas teka, srčni utrip, zgornjo in spodjo mejo, da ima osvetlitev in porabljene kalorije,...kaj več pa si po eni strani niti ne želim, ker potem se bom med tekom ukvarjal z drugimi stvarmi in z glavo več ne bom užival v moji primarni zadevi - teku, ampak se bom obremenjeval z tipkami na uri,...ko grem tečt si želim da naj bo ura moj spremljevalec, ne pa da bo ura tista, ki bo mene peljala tečt,...skratka osnovne informacije so mi potrebne. Torej bom te zadeve dobil od Polarja F5!?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA