prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 gs1422
Pozdravljeni,

Uporablja kdo Suunto T4 coach? Se obnese ta zadeva? Odločam se za nakup pa ne vem če je vredno odšteti 50€ več napram T3 na račun "coacha".

Kakšna izkušnja?

Hvala!
Uporabniški avatar
 lukkka
Uporabljam T4, glede coacha pa takole. Odvisno je ali s tekom začenjaš, ali že nekako treniraš po svojih občutkih ali celo improviziranih sebi prirejenih programih. Če se šteješ med začetnike, menim, da zna biti zadeva zelo uporabna, saj ti jasno pokaže koliko časa moraš trenirati in do katere meje se moraš gnati vsak dan. Izračuna ti tudi proste dneve.
Če pa že treniraš po svoje, oz. imaš nekakšen program, ki ti ustreza, potem si boš pa z njim le malo pomagal. Načeloma, pa bi znal biti uporaben tudi takrat, saj glede na intenzivnost treninga izračuna kako naprej... Tako lahko vedno vidiš ali si pretiraval ali si bil premalo ošter na treningu.
Zadevica je kar poštena, ko se enkrat privadiš na njo - če pa je to čisto edina funkcija po kateri se T4 loči od T3, pa moraš sam presoditi ali je vredna 50 eur.
Vsekakor odlično za napredek začetnika do povprečnega rekreativca.
 gs1422
V bistvu sem res začetnik ja. Tečem okrog 3 mesece, začel sem najprej z 8 kilometri, sedaj pa kakšne tri tedne vztrajam na 10 kilometrih. Tečem vsak dan, oziroma redko kateri dan tudi izpustim.

Za nakup se pa odločam, ker sem kar nekako obstal na istih kilometrih in na istem času. Ne gre nič na boljše in nič na slabše. Tako, da domnevam, da ne treniram pravilno in bi si nababil elektronski "urnik".

Utripa nisem do sedaj nikoli meril, tekel sem stalno po občutku... Prejšnji teden se mi je na sedmem kilometru zgodilo, da mi je srce tolklo tako, da sem čutil, da nekaj ni vredu, začelo se mi je megliti, vrteti zdelo se mi je, da bom omedlel. En kilometer sem se potem vlekel kot pijanec potem pa počasi zalaufal nazaj. Trenutno za te zadeve krivim tistih 32 stopinj, po tiho pa razmišljam, da sem pretiraval.

Od tod odločitev, da bi se malo organiziral... Torej bo coach prava zadeva?
 gs1422
Aja, mogoče še info okrog paska od t4. A imaš platnenega ali gumi? Za pogledat mi je bolj všeč tisti platneni, pa se bojim, da bo preveč znoja pivnal. Katerega imaš ti?
Uporabniški avatar
 lukkka
Definitivno - obakrat.
Na 32C laufat! To je izziv tud tistim, ki so malo bolj pripravljeni kot mi2. Milim, da is imel kar srečo, da se ti je "samo" vrtelo.
Je pa možno, da boš kmalu ugotovil, da ti pulz ( ko boš vnesel podatke o trenutni formi, stopnji pripravljenosti, itd... ) razbija premočno - in bo coach predlagal kar teden počitka, oz. bo mislil, da si totalno preteral. Ti se boš pa naprimer počutil dobro do odlično.
Možno je, da si si nastavil prenizko stopnjo treniranosti ( jo boš pač popravil na višjo ), ali pa da ima coach prav.
Načeloma je pa tako - ko vem, da sem pretiraval - takrat to ve tudi moj coach - in mi kar takoj pribije dva dni - rest... In ga kr ubogam. No ja, največkrat počivam z regeneracijskim kolesarjenjem...
Uporabniški avatar
 lukkka
Mislim, da imam platnenega.

Pa kaj - tud če spije preveč znoja, sej ga nosiš takrat ko švicaš, a ne ;)
Uporabniški avatar
 lukkka
Opala, prehitro sem prebral - in narobe odgovoril.

Pašček imam platneni - že tri leta pa ne oddaja nobenega smrada - mogoče zato, ker se tudi tuširam z njim? Ne vem.
Je pa res, da se mi med daljšim tekom, na kolesu, še največkrat pa v vodi zrahlja tako, da ga moram krajšat, oz. zategovat. Odpravljam se že en čas tudi po gumijastega, pa se nikoli ne spomnim - že ni tok nujno.
Bom pa nabavil gumijastega - pa bo ta za na trening, tisti platneni pa za nosit, recimo...
 gs1422
O.K. Hvala za odgovore. Potem bo ta zadevica verjetno res prava zame. Se bom jutri oglasil v Hervisu, skupaj s kupončkom iz NES-ovega teka. :)

Mogoče še kakšna izkušnja s "foot podom"?
 tomi_
Naročil sem T4 + foot pod + pc pod za 320€ na http://www.bubasport.com/
Ura 160€, foot pod 80€ in pc pod 80€
Mislim da najugodnejša ponudba,
jutri dobim :D
lp
 gs1422
Hm. Dobre cene... T4 sem tudi jaz naračunal, da bo s kupončkom okrog 160€. Foot poda bom pa še malo počakal, če bom kje rabljenega staknil.
Uporabniški avatar
 lukkka
Nimam nikakršnih izkušenj s foot podom, niti si ga ne nameravam nabavit. Kljub tem, da nekateri zelo cenijo njegove prednosti imam sam določene pomisleke glede njegove natančnosti.
Razdaljo ti namreč meri glede na dolžino koraka, ki jo imaš ob vnašanju podatkov. Med daljšim tekom pa se dolžina koraka sigurno spreminja ( kratki koraki - v klanec, ob utrujenosti ), dolgi koraki ( na začetki, spusti, finiširanje, šprinti, itd. )
Glej T4 je združljiv z vsemi možnimi podi - počakaj pa boš videl katere rabiš in katerih ne... čas pokaže vse.
 Tku
Glede FootPoda nimaš prav, ne meri glede na dolžino koraka, ampak na podlagi senzorja(jev) pospeška. Vsaj pri T6 je tako in mislim da ja za T4 enak.

Meni je zadosti natančen, pa ga sploh nisem kalibriral, le meritev ene poti sem preveril s kolesom.
 man007
Živjo.

Kaj pa kombinacija T4 s GPS Pod-om? Ali je uporabna? Ali GPS Pod lovi signal tudi v gozdu oz. okoli malo višjega rastja?

Hvala
 gs1422
man007 napisal/-a:Živjo.

Kaj pa kombinacija T4 s GPS Pod-om? Ali je uporabna? Ali GPS Pod lovi signal tudi v gozdu oz. okoli malo višjega rastja?

Hvala

Žal ga nimam. Od zadnje objave v tej temi pa sem si omislil FOOT - POD-a in sem z njim zadovoljen.
Uporabniški avatar
 map
Da ne odpiram nove teme.

Ali je ta virtualni trener uporaben tudi pri kolesarjenju ali samo pri teku?

Kolesarski treningi se mal razlikujejo od tekaških.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA