prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 IgiS
Zdravo!

Ali je primerno 10 dni pred maratonom (10 Km) menjati tekaške copate ??
Namreč moje Nike-ice že počasi jemlje (desna mi čudno piska po 3-4 km) ali je bolje počakati in začeti postopoma po maratonu. Nebi rad namreč dobil kakšnega nepotrebnega žulja :)
Kje v LJ je pametno kupovati copate ?

LP
Igor
 Matej79
NOVIH COPAT TIK PRED TEKOM NEBI PRIPOROČAL. JAZ SEM JIH KUPIL SLABE 14 DNI NAZAJ, AMPAK JIH SEDAJ TERAM, DA SE MALO UNESEJO. DRUGAČE PA O UGODNIH NAKUPIH IN DOBREM SVETOVANJU SMO ŽE TUDI NA FORUMU OBDELALI ZADEVO. sKRATKA S tOMASOM NA čOPOVI IN V CITY PARKU NE BOŠ FALIL.

P.S. CAPS LOCK se je zataknil zato velike črke. :)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
IgiS napisal/-a:Ali je primerno 10 dni pred maratonom (10 Km) menjati tekaške copate ??

Z lahkoto, kaj se ti pa lahko zgodi?
Če tečeš vsak drugi dan, bodo do LM že stari.
Za žulje se boj nogavic bolj kot copat, ob predpostavki, da so copati vsaj nek srednji tekaški rang.
Uporabniški avatar
 Radolca
samo toliko igis, lani sem kupil mizuno v soboto, v nedeljo pa pretekel v njih 21-ko. vse kar sem v soboto delal v njih, sem hodil po stanovanju :shock:
Uporabniški avatar
 Radolca
damijan, tega naj ne bi delali izkušeni tekači, za nas rekreativce, med katere tebe ne štejem, je pa to čisto sprejemljiva stvar. moraš pa seveda imeti malo izkušenj o teku, supergah in obnašanju svojih nog in podplatov na teku :shock:
 IgiS
Hvala za odgovore !
Bom malo poškilil na Čopovo in če me bo prodajalec prepričal, bomo tekli v ... :D

LP
Igor
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Damijan napisal/-a: Po mojem (in vsakem kolikor toliko verodostojnem tekaškem "učbeniku") torej - ne to delat...

@Damjan, nisem še zasledil v učbeniku, da je 10 dni pred 10 km tekom nevarno nove superge nabavit. Jaz grem z novimi itak vedno prvi dan na trening najmanj 10 km, res pa je, da brzina ni takšna. Ja, jutri nameravam it gledat za znižane Asics 2120 GT, katere bom zagotovo imel na maratonu (42 km), če jih kupim.
Glede žuljev pa nimam problemov, odkar si mažem noge z vazelinsko kremo. Seveda gre tu za efekt odvajanja vlage od kože, ki je poleg kakovostnega zokna balzam za noge.
Dvomim, da bi storil kaj narobe, če bi si nabavil nove superge. Seveda to ne velja za "žnj" firmo, saj za tisto itak ni nikoli pravi čas.
Se spomniš @Damjan (če si bral na forumu) mojih novih superg za Škraping? Noge so ostale cele, superge so pa bile nove samo tri dni - od nakupa do cilja. Kakovost :roll:
Zadnjič (september) sem v Hervisu srečal znanca od moje seke, ki je šla z mano laufat v Stinatz 21 km. Odloči se, da gre še on. Kupil si je teniske (Asics 1110) in dres ter še isti dan odlaufal polmaraton. Tistega dne se mi je po teku večkrat zahvalil, da sem mu predlagal nakup tistih tenisk.
Še več primerov bi lahko naštel, pa saj jih imajo tudi drugi. Pa tudi takšne, ko sem s starimi teniskami staknil črne nohte - pa ne enkrat.
Pozdrav
@IgiS odloči se pravilno :shock: saj ni tako hudo :D
 gs1422
Mene pa že čakajo 2120 na pošti, jih grem danes po službi iskat. Glede na to, da bo danes deževalo, bojo prvi tek opravile jutri in bo vse skupaj 9 dni pred maratonom (42). Stare 1110 so že tako zmatrana, da mi nogo preveč zvija navznoter (pronacija). Tako, da so bolečine v gležnjih in kolenih nenormalne. Nakup novih se tako zdi edina razumna rešitev. ;)
 IgiS
Šel na Čopovo, so me posneli in nabavil sem Asics 2120.
Nike-ce so že tako zelo "škripale" da je to bil že skrajni čas za zamenjavo.
Škoda ker danes pada dež, ker me mika da jih sprobam :twisted:

LP
Igor
Uporabniški avatar
 Damijan
Ok, ok...

Vzamem nazaj.

Čeprav: sam tega ne bi naredil, no.

Saj veste, nekaterim paše na nogo vse od cokle do pancarja, eni pa zelo iščejo ustrezen copat. Po vseh pohvalah za TS iz Čopove bojo torej dobro svetovali, za LJ maraton pa: čim manj prehladov, žuljev in ne-vem-katerih še tegob.
Uporabniški avatar
 klatez
Jaz sem tudi Damijanovega mnenja.

Zakaj bi preizkušal nekaj novega na tekmovanju, kjer si želiš čimboljši rezultat in čimmanj problemov?

Sicer pa, ko si dalj časa v tem "poslu", tako imaš takšnih in drugačnih superg za izvoz...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
ZdravkoC napisal/-a: Jaz grem z novimi itak vedno prvi dan na trening najmanj 10 km, res pa je, da brzina ni takšna. Ja, jutri nameravam it gledat za znižane Asics 2120 GT, katere bom zagotovo imel na maratonu (42 km), če jih kupim.

Pa sem jih nabavi. Ker pada dež in se me drži lenoba, bodo danes na suhem. Jutri grem itak plavat, v soboto mogoče lahkotnih 9 km, verjetno s starimi, v nedeljo pa se vidimo v Sovenj Gradcu na zaključnem Štajerskem :D Z novimi :shock: krst :D
 Leon81
Splošno vprašanje s tega področja:

Kako ugotoviš, kdaj so superge (dovolj) izrabljene in je potrebno kupiti nove? Je to zgolj občutek, ali se da to ugotoviti na kakšen drugačen način (po možnosti brez bolečin v kolenih, kolkih, gležnjih in še kje )? :D
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Leon81 napisal/-a: Kako ugotoviš, kdaj so superge (dovolj) izrabljene in je potrebno kupiti nove?

Pravijo, da so povprečne tekaške superge narejene za povprečno 1000 km. Seveda je odvisno kje tečeš. Na asfaltu se prej obrabi podplat, kot na gozdni poti. Najbolje je, da pogledaš, če je podplat obrabljen.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA