prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Wega
Malo mi je čudno, kako daje tole portal 24ur kar pod novice, ko gre pa za reklamo. V bistvu za 119 € dobiš zgolj malo boljšo štoparico, če pa želiš polno uporabnost pa je cena z s trakom za merjenje pulza, podom za merjenje razdalje, pa je kar lepih 200€.

Kar se mene tiče gre za zavajajočo novico!
 wind
Ma, saj že dolgo tlačijo reklame med novice (zraven piše "Oglasno sporočilo").

Mene je zbodel že prvi stavek <i>"Novi Forerunner 50 je <b>tanka</b>, cenovna dostopna naprava..."</i>

Ura je po podatkih proizvajalca debela <b>2 cm</b>, kar zagotovo ni <i>tanka</i> naprava, verjetno gre za najdebelejši pulzmeter na trgu. To je še za v žep preveč, kaj šele za na roko...

Cene pa sploh. Že na videz opaziš, da so šparali pri izdelavi (cenen, oskubljen display) in za tak izdelek bi radi 120€. :(
 Bojan_K
Danes sem kupil Forerunner 50 + HR + FP (takoj zatem pa je bil seveda dez, tako da mi ga - po analizi navodila - ni uspelo preizkusiti; pa ravno ko dobim novo igracko....). Ko ga malce preizkusim, bom porocal o svojem "uporabniskem zadovoljstvu". Je pa to moja prva tekaska ura, tako da:
- ne morem ravno primerjat s katero drugo
- bom najbrz v vsakem primeru navdusen :D
Uporabniški avatar
 kustus
lp

a si kupil samo uro ali tudi dodatek za merjenje hitrosti in razdalje
 Bojan_K
uro + heart rate monitor + foot pod, torej celoten komplet
Uporabniški avatar
 tae
Bojan_K, nekaj bi te prosil, če lahko stestiraš pri tej urci. Ali je možno nastaviti ciljni tempo (ne srčni utrip ampak hitrost teka). Npr. nastaviš od 4:10 do 4:20 min./km in zadeva zapiska, če greš prehitro ali prepočasi.

Hvala za odgovor.
 Bojan_K
Sem zasledil nekaj podobnega v navodilih; bom pogledal, pa odgovorim čimprej.

Lp,
Bojan
 Bojan_K
Evo, končno mi je uspelo preizkusiti par funkcij pri tej urci. Zaenkrat (po 3 uporabah...) sem zadovoljen, mogoče bi lahko bili samo gumbi malce večji. Umerjanje je enostavno, pretečeš svojo razdaljo, potem to razdaljo vpišeš notri v uro, in imaš nastavljeno. Sem preizkusil isto razdaljo še 3x, pa je blo pravilno. Je pa to seveda vse po ravnem...

Všeč mi je funkcija AutoLap, kjer si nastaviš želeni krog, npr. 1 km, ali pač poljubno, in ti potem ni treba vmes med tekom pritiskati na gumb.

tae: ja, imaš tudi možnost nastavitve tempa, in sicer imaš možnost "zones", kjer lahko nastaviš heart rate, številko korakov in/ali hitrost v km/h (kar je praktično isto, kot da bi nastavil čas na km). Sem sprobal, zapiska, če greš prehitro/prepočasi.

Prenos na računalnik je zelo enostaven, USB ključek priklopiš na računalnik, približaš uro (na 5m lahko) in ti avtomatsko prenese gor nove treninge. Potem lahko vse uploadaš na net, na Garmin Connect, kjer lahko potem zbiraš in analiziraš vse podatke (ne samo o teku).

Skratka: zaenkrat zadovoljen. Me pa čaka še precej funkcij za stestirat :-)

Aja, pa garancija je 24 mesecev.

Lp,
Bojan
Uporabniški avatar
 tae
Hvala, Bojan_K.

Prepričal si me, to bo moja nova igračka v prihajajočem letu 2008.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA