prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Ne zanima me klasično vprašanje primerljivosti različnih modelov, v smislu kateri model je za moje potrebe primernejši oz. kaj se bolje splača kupiti. Bolj me zanima primerljivost podatkov, ki jih te ure beležijo.
Pa da ne bom preveč dolgovezila okoli bistva ........ že od uh, mnogo let nazaj imam Polar M21 (tega modela se na uradni strani niti ne najde več), ki še vedno dela brez problemov. Kljub temu sem si pred dvemi leti privoščila Polar S210. Kljub novejšemu modelu starega še vedno uporabljam na sobnem kolesu, pač zato da mi ni potrebno zadeve stalno montirati gor in dol, zato imam starega namontiranega na sobnem kolesu. Vse lepo in prav, dokler nisem šla 1x na sobno kolo z novim, zato da bi si kasneje rezultate lahko ogledala na računalniku. Firbec. In, presenečenje, model M21 mi je za 1h kolesarjenja in vzdrževanja hitrosti pri 31km/h z višanjem obremenitve na vsakih 15min vedno zabeležil porabljenih okoli 700kcal, nov model pa pri identični vadbi cca 500kcal. :shock:
Saj ne da bi bil to moj razlog zaradi česa se sploh spravim na kolo, in sem sedaj vsa razočarana, ker pokurim en jogurt manj, vendar pod vprašaj se postavijo tudi ostali podatki, ki jih te ure beležijo.

Je kaj podobnega opazil še kdo?
Uporabniški avatar
 T1
Kar se tiče teh podatkov, mislim, da jih je potrebno vzeti malo z rezervo. Poraba energije se ne meri, pač pa samo oceni. To se naredi na podlagi vhodnih podatkov in algoritma. Ne bi rekel, da vsi merilniki računajo po enaki formuli. Tako tudi pride do razlik v rezultatih.

Si vnesla pravilne podatke (teža, starost, spol, ciklus, ...itd..)? Na prvi uč bi rekel, da si porabila okoli 600kcal :lol: .

Tudi sam sem se že spraševal, če je poraba enaka pri 1 uri napora, če npr. tečeš po ravnini, ali pa če poleg tega narediš še 1000m vzpona. Zadnje čase me bolj zanima, v kakšnem času naredim tak vzpon, za kalorije pa se ne sekiram.

Če se bojiš, da si porabila za en jogurt premalo, pa podaljšaj kolesarjenje še za eno uro :shock: .

LPT1

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA