prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 De_Tomaso
S tekom sem se začel resneje ukvarjati pred dobrima dvema mesecoma in sem še vedno praktično popoln začetnik. Ker trenutno ne spremljam pulza, ampak samo čas in razdaljo (vsak drugi dan zjutraj tečem eno uro po vedno enaki relaciji) bi sedaj želel malo več.

Torej pri svojem prvem nakupu imam nekako cilj porabiti le do 250€, mi je pa posebno všeč Suunto T4, ker ima funkcijo "kao" trenerja, ki ti predpisuje trening za 5 dni naprej. (da drugače uporabljam suunto observer je morda tudi malo na strani za nakup suunta)

Pri alternativah temu instrumentu pa nekako nisem uspel zaslediti kateri ponuja podobno možnost elektronskega trenerja? Prav tako me zanima kateri podoben instrument ima morda boljšo podporo na računalniku?

Za vse odgovore v naprej hvala.
 luzr
Spremljanje pulza je bistveno za pretežke, starejše, predvsem tiste nad 35 let, ki nikoli ali zelo dolgo niso bili na nikakršen način športno aktivni.
Načeloma je nezdravo pretiravati. Takrat ponavadi težko govorimo ali pojemo ;).

Čas in razdaljo in srčni utrip je možno nadzorovati tudi z najcenejšim merilnikom. To poudarjam, ker s(m)o dolgo tekli brez ;).

Tsiti del z analizo rezultatov je za rekreativce nepomemben in je le zabava za ljubitelje igračk. V tem času je bolje trenirati intervale, se raztezati in podobno.
 De_Tomaso
Nisem mislil toliko kot spremljanje podatko, ampak kot dodatno motivacijo in načrtovanje aktivnosti.

Polar ima recimo pri modelu RS200 možnost uporabe njihove spletne aplikacije v katero vpišeš svoje podatke (težo, normalni pulz, povprečni pulz, višino, teren teka, bla bla bla) in nato izbereš cilj ter datum le tega in ti napiše programe treningov do tvojega cilja.

Torej sam vpišem, da bi rad tekel 10km čez dva meseca in mi napiše okviren plan vadbe.

Me pa zanima ali imajo tudi ostali instrumenti podobne pripomočke, saj kolikor sme se igral s programom Suunto Training manager lite, nima možnosti, da bi ti pomagal soustvarjati plan treningov za prihodnost. Zato me tudi zanima ta Coach v T4, ker nisem nikjer čisto točno zasledil kako deluje, predvidevam pa da točno tako kto sme prej opisal za polarja.

Za vse nasvete bom hvaležen.

Lp
Uporabniški avatar
 ZEBRA
luzr napisal/-a:... starejše, predvsem tiste nad 35 let...

:shock:
kdo bi si mislil...
počasi postajam star...
 De_Tomaso
Mi lahko kdo vsaj svetuje na koga naj se obrnem, da bom več izvedel o teh instrumentih? Ker sem prebral cel foruma (ja vseh 16 strani) pa še vedno ne vem točno kateri software bi mi skupaj z uro najbolje pomagal pri tekaškem napredku.

Kolebam tako med Polar RS200Sd in Suunto T4 s PC podom.

Me pa daleč najbolj pač zanima delovanje tega Suunto Coacha ali pa uporaba https://www.polarpersonaltrainer.com/frontend/

Za slednjo aplikacijo od polarja vem, da ti sama svetuje plan treningov, ne vem pa kako na ta plan kaj vplivajo podatki z ure. Če si se kdaj preteral, če bi kdaj rabil vseeno več počitka, če si kdaj treniral preslabo in tako dalje.
 tomi_
Sam imam uro Suunto T4, ki mi odlično služi, kar se pa coatcha tiče, pa meni osebno ni kaj dosti pomagal (ker se nisem držal),
ker ko grem, grem in ne vem ne kod ne kam, lahko da sem čez uro doma, lahko da čez 3:).

Maš pa na runnersworld.com opcijo SmartCoatch, ki se mi zdi kr dobra zadeva, meni osebno boljša kot pa SuuntoCoatch.

http://www.runnersworld.com/cda/smartco ... -0,00.html

Če se pa odločiš za suunto, pa mam js doma PcPod, ki sem ga kupil, pa ga sploh ne uporabljam, dobiš ugodno,
če te zanima piši na zs, js mam pa vse kar me zanima na tekac.net:)

lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA