prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 ales77
V novem katalogu od Hervisa sem opazil tekaške copate MIZUNO IMPULSE!! Za več informacij glede teh copat sem šel na Google a žal nisem našel nobenih komentarjev uporabnikov :cry: le na strani od Mizuno je nekaj podatkov - med drugim da gre za copat za nevtralne tekače!

Trenutno tečem z Asics 1110 :D , sicer sem z njimi zadovoljen a bi rad poiskusil še kaj drugega.

Če je kdo omenjene copate že mogoče nabavil - bi bil vesel kakšnega komentarja!

Že vnaprej hvala!

P.s: Tekaški forum je zakon (beri - ogromen leksikon znanja in izkušenj :P )
Uporabniški avatar
 flikca
Jaz sem si jih privoščila januarja.
Načeloma sem (do zdaj bila) silni Mizuno fan, hotela sem Wave nemesis za katere se mi je zdelo da mi blazno pašejo na nogo, pa jih nisem nikjer več dobila, impulse naj bi bili pa "isti samo novi". Mene osebno blazno moti peta, ki deluje trdo in po asfaltu celo glasno štorklja. Res ne vem a jaz čudno tečem ampak pri mojih (sto let) starih Mizunih se mi to ni dogajalo. Imajo pa tudi moje zimske Arashi tako peto. Zoprno. Tudi stabilnost se mi zdi da ni taka kot sem jo pričakovala, že če je podlaga malo postrani, se mi zdi da ful čudno obremenjujem stopala.
Nisem pa noben profi, tako da upoštevaj to kot "meni se tako zdi". Itak bom še tekla v njih če sem si jih že kupila, ko bom prihodnjič kupovala, se bom pa verjetno malo bolj ozrla po Asicsu.
 superga
Jaz bi večini tekačev svetoval bolj stabilen model (pronatorjev je tako velika večina) in sicer MIZUNO WAVE NEXUS:
http://www.superge.si/html/svn/4086995-AA.shtml
Prav tako je akcijska cena 79,99 eur, je pa veliko stabilnejši in varnejši.
Tudi blaženje je močnejše.
Ženski model bo še ta teden prav tako v trgovini.
Glede pete pri Nemesis-u: model je namenjen bolj hitrim tekom, kjer se ne teče veliko po peti. Ker je blaženja nekaj manj je zato peta bolj "glasna". Podobno velja za Arashi - ker je terenski model je zato guma na podplatu trša in zato pri teku po asfaltu glasnejša.

L.P.
Superga
 aless47
Meni je ta Hervis že itak malo sumljiv. Velikokrat ne najdeš na svetovnem spletu zadevo, ki jo oni prodajajo. Ponavadi niti ne najdeš na proizvajalčevi strani takšnega modela. Tako, da niti cene ne moreš primerjat. Ja ti svetujem obišči Tomas sport.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA