prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 zappa
Hej, ljubitelji (pre)dragih igrač in teka! Morda bo koga zanimalo: na več koncih se šušlja o novem Polarjevem gizmotu, RS800cx, namenjenemu kao za triatlonce.

Zaenkrat sicer še nič na Polarjevi uradni strani, je pa recimo TULE nekaj.

Nekaj cukrčkov (če je res): kompatibilnost z GPS enoto G3 (vključno z mapiranjem trase in prenosom v Google Earth a la Garmini!), footpodom S3 in senzorji za hitrost in kadenco na biciklu (kot CS modeli). Pa sam naj bi avtomatsko preklapljal med senzorji, ne pa tako kot zdaj, ko lahko znotraj enega treninga uporabljaš bodisi S3 ali pa G3 ne pa obeh. Dobavljivost kao jeseni, za pri nas to pomeni spomladi...

Pa ne me ganjat, če se izkaže, da je zapoznela prvoaprilska... :wink: LP
 ZigaS
Zanimivo je naslednje, RS800cx, naj bi bil kompatibilen z W.I.N.D. tehnologijo. Ali to pomeni da bo uporabljal izkljuèno isto frekvenco, ali bo celo možnost izbire le-te (morda veè frekvenc). Kot kolesarju namreè prinaša ugodnosti, združljivost z vsemi wind senzorji, ter se marsikatero funkcijo, kot triatletu, pa je takšna ura še vedno ne koristi, oz. le delno, saj je že pri rs800sd/g3 ravno zaradi frekvence ura za plavanje neuporabna (beri: W.I.N.D. pod vodo ne dela). To me zanima predvsem zato, ker že nekaj èasa prièakujem kakšnega pravega naslednika S625X/S725x pa še ne vem ali to RS800cx bo ali ne?

No, bomo videli, zadeva je itak še v povojih.

Lp, ZigaS :D :D :D
 hooger
Še nekaj novih polarjevih modelov. Znane so tudi že cene v Nemčiji

POLAR FA20

Slika

POLAR FT40 - 145€

Slika

POLAR FT60 - 180€

Slika

POLAR FT80 - 270€

Slika
 stealth
Izgleda imajo nove designerje :)

Malo offtopic. Ali ima kdo slovenska navodila za RS800? Potreboval bi v pdf obliki.
Uporabniški avatar
 BoštjanG
Oni dan sem lastnoočno videl novega Polarjevca RS800cx! 8)

Ob prvih vesteh sem poln navdušenja že rezerviral denarčke za nakup, dva tedna pozneje imam številne pomisleke.
Če strnem: :arrow: RS800cx se ne zdi resnično nov model, ampak le "facelifting" model, ki skuša zmanjšati zaostanek za Garminovimi Forerunnerji na področju GPS-trackinga. Glede na dejstvo, da bo RS800cx uporabljal isti softver kot preostali RS400/800 modeli(Polar ProTrainer), sklepam, da ne bo mogoča nobena od številnih analiz/prikazov track-ov kot so mogoči v programu SportTracks za Garmine, ampak zgolj izvoz tracka v Google Earth. To pa, če smem pripomniti, za te denarce ni ravno mana z neba!

Pa še tale opazka: A se vam zdi v odnosu do kupcev pošteno, da Polar v začetku prodaja RS800G3 (GPS brez možnosti trackinga pretečene poti), potem pa sumljivo kmalu zatem kot iz klobuka pričara (po skoraj enaki ceni) novi RS800cx (GPS s trackingom)? Osebno bi se, kot kupec G3 (kar k sreči nisem) sedaj počutil opeharjenega, saj ni bilo nobenega tehničnega razloga, da že G3ju na samem začetku ne bi dodali trackinga! No ja, so bili pa očitno komercialni razlogi... :evil:
 zappa
BoštjanG napisal/-a:Oni dan sem lastnoočno videl novega Polarjevca RS800cx! 8)

Ob prvih vesteh sem poln navdušenja že rezerviral denarčke za nakup, dva tedna pozneje imam številne pomisleke.
Če strnem: :arrow: RS800cx se ne zdi resnično nov model, ampak le "facelifting" model, ki skuša zmanjšati zaostanek za Garminovimi Forerunnerji na področju GPS-trackinga. Glede na dejstvo, da bo RS800cx uporabljal isti softver kot preostali RS400/800 modeli(Polar ProTrainer), sklepam, da ne bo mogoča nobena od številnih analiz/prikazov track-ov kot so mogoči v programu SportTracks za Garmine, ampak zgolj izvoz tracka v Google Earth. To pa, če smem pripomniti, za te denarce ni ravno mana z neba!

Pa še tale opazka: A se vam zdi v odnosu do kupcev pošteno, da Polar v začetku prodaja RS800G3 (GPS brez možnosti trackinga pretečene poti), potem pa sumljivo kmalu zatem kot iz klobuka pričara (po skoraj enaki ceni) novi RS800cx (GPS s trackingom)? Osebno bi se, kot kupec G3 (kar k sreči nisem) sedaj počutil opeharjenega, saj ni bilo nobenega tehničnega razloga, da že G3ju na samem začetku ne bi dodali trackinga! No ja, so bili pa očitno komercialni razlogi... :evil:

Se kar strinjam. Prav vse firme so polne umazanih marketinških trikov (majhni inkrementalni napredki od modela do modela za rajcanje, pa brez kompatibilnosti starejših modelov za naprej, tudi če gre pri novem modelu samo za spremenjen firmware na napravi).
Mogoče se bo pa dalo navaden RS800 upgrejdat z novim softverom, čeprav zelo zelo dvomim... A si uspel govorit o tem s kom od predstavnikov?
Če sem prav dojel iz opisa, je razlika s starim RS800 predvsem to, da lahko zdaj znotraj enega treninga menjaš več senzorjev - bicikl, footpod, gps. Prej si pa imel možnost samo gps ali footpod (ampak vsakič samo enega od obeh).
 črni volk
Tut js mam eno vprašanje.

A se kdo res spozna na polarje, da mi lahk svetuje kaj se najbolj splača kupit za triatlon. Razmišljam o polar rs800cx ali pa sx625.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA