teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 igorz
Živjo,

prosil bi za nasvet. danes popoldne grem na bodypump (prej bom verjetno podejel manjšo porcijo testenin), po pumpu imam eno uro frej, nato pa plavanje, ki je zame kar intenzivna reč. zanima me, kaj naj zaužijem po pumpu (banano, čokolado ... ?), da se mi na hitro povrnejo moči in da bom lahko še eno uro intenzivno sledil treningu v bazenu?

Hvala za pomoč.
lp
 diler
ahm...v taki situaciji pa pride v poštev kakšn dobr mass gainer za spit, ker se hitro pipravi, prebavi, te oskrbi s primerno količino OH ter B in pripravi na sledeče napore.maš ga s sabo v shakerju, zmešaš z vodo in spiješ :) osebno bi prisegel na DYMATIZE High Protein Mega Gainer !

druga možnost pa so kake ploščice z beljakovinami in večinoma ogljikovimi hidrati :) tukaj bi pa sprobal MDY Pro Bite ali pa MDY Energy Bite ;)

tukajle je link, kjer lahko dobiš tele stvari. glede dostave pa pokliči na številko ter vprašaj, če se da kako brez tega, da ti pošiljajo po pošti, če si iz lj, se lahko dobita tudi kje v lj in prevzameš ;) http://www.abp-sport.com/

no, to bi bil moj nasvet. potem po treningu pa en konkreten obrok :)
upam, da sem kaj pomagal ! :)

lp diler
 luzr
Načeloma gre tudi z banano in čokolado. Preveč čokolade sicer poleni in zamaši.
Kakšna energijska ploščica z nekaj vode se meni zdi najboljša.
Poleg tega tablete glukoze. Takoimenovani "Vitergin" in voda.
Lahko spiješ tudi izotonični napitek, pol litra (Isostar) ali energijskega (Enervit), četrt litra.
Če boš pojedel preveč (sendvič, testenine) boš slej ko prej moral v toaletne prostore...
Testenine z beljakovinami so dobra izbira. Po treningu.

Včasih trenerji niso pustili piti niti vode pred, niti v šoli pred uro telesne vzgoje.
 igorz
Živjo,

hvala za pomoč - sem se držal kar mercatorjevega hladilnika in pomagal s čokoladnim mlekom in banano. Očitno sem preživel, brez kakšne večje utrujenosti danes zjutraj :D Je bilo pa plavat celo lažje, ker sem bil že predhodno zelo ogret :idea:

lp Igor

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA