teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 čara
Mene pa čudi to, kako se te referenčne mere spreminjajo. Pogosto, prepogosto. Kar je pred 3-5 leti bila BP vrednost holesterola in cukra v krvi je danes že preveč. Po kakšni logiki pa je to?
Zdravnikom zaupam le do določene mere. Ker za vsem tem stoji zadaj farmacija, ki želi služiti čim več denarja. Še najraje imam mojo zdravnico, ki je oseba ne mestu in sama pove, da to s holesterolom in cukrom in še čem drugim ni treba tako striktno jemati, kot so tiste številke na izvidu. Sama nimam težav z ničemer. (pri 24 bi bila pa to že tragedija) je pa foter stalni obiskovalec dibetologa in je razvidno iz izvidov za 15 let nazaj kako so se normativi spreminjali.

Zmernost je mati modrosti, v prav vseh rečeh.
Uporabniški avatar
 pajo
Vprašal ženo za nasvet ker dela v zdravstvu. Bo držalo kar si napisala. Farmacija mora od nečesa tudi živeti a ne? Lepo po pameti naprej in če zaupaš svoji zdravnici... :D
Uporabniški avatar
 StaraKost
... upam da je vsakemu laiku jasno koliko milionov ljudi v trenutku postanejo potencialni bolniki, ki potrebujejo zdravilo, če se spusti meja normalne višine zgornjega tlaka z 140 na 135 . Z dobro plačano študijo, to zlahka dosežejo :mrgreen: .
Uporabniški avatar
 jedrnat
pajo napisal/-a:Vprašal ženo za nasvet ker dela v zdravstvu. Bo držalo kar si napisala. Farmacija mora od nečesa tudi živeti a ne?

Bravo....sem zelo vesel takšnih zdravnic (v tem primeru tvoje žene), ki si upajo izven ordinacije povedati resnico. Tudi jaz poznam eno takšno. :-)
Več bi jih moralo biti!
Uporabniški avatar
 pajo
jedrnat napisal/-a:
pajo napisal/-a:Vprašal ženo za nasvet ker dela v zdravstvu. Bo držalo kar si napisala. Farmacija mora od nečesa tudi živeti a ne?

Bravo....sem zelo vesel takšnih zdravnic (v tem primeru tvoje žene), ki si upajo izven ordinacije povedati resnico. Tudi jaz poznam eno takšno. :-)
Več bi jih moralo biti!

Sicer ni zdravnica ve pa še vedno več kot dovolj za nas bumbarje.
 spela*
StaraKost napisal/-a:... upam da je vsakemu laiku jasno koliko milionov ljudi v trenutku postanejo potencialni bolniki, ki potrebujejo zdravilo, če se spusti meja normalne višine zgornjega tlaka z 140 na 135 . Z dobro plačano študijo, to zlahka dosežejo :mrgreen: .

In ker gre za ljudi v razvitem svetu, imajo denar, da si (običajno sicer prek zavarovalnic) ta zdravila lahko privoščijo.
Medtem v tretjem svetu umirajo za malarijo, ker si ne morejo privoščiti zdravil.
Uporabniški avatar
 čara
Ne bi o tretjem svetu...Ker so tudi tam nekateri izrazito bogati. Sredstva, ki se zbirajo za njih...no v ta razna opevana humanitarna društva nimam zaupanja. Pa tudi nič se mi ne smilijo ljudje tam. To je njihova realnost. A mi jim naj pa agonijo še podaljšujemo? Saj gre naša država vedno bolj po zlu...Kar počakaj še malo, ko nam bo oreng zagustilo.Tudi pri nas so zelo revni ljudje, z otroci in včasih komajda kaj dajo na mizo od hrane seveda. Ker gremo čedalje bolj v ameriški sistem, tudi zdravstvenega zavarovanja ne bo več oz. bo vedno več stvari plačljivih. In mi zdravstvo kar lepo plačujemo, še posebno tisti, ki ga ne koristimo, ker nimamo potrebe. Plačujemo pa ravno tako.

Nič ni zastojn.

Pravzaprav sem mnenja, da mora ljudstvo v prvi vrsti poskrbeti zase in za svoje, potem pa naj se premaknejo do sosedov in še drugih.

Včasih pa si zamislim, da bi nam bilo vendarle bolje, če se zdravstvo ne bi tako razvilo in bi bilo 50% manj ljudi na svetu.
 spela*
čara napisal/-a: In mi zdravstvo kar lepo plačujemo, še posebno tisti, ki ga ne koristimo, ker nimamo potrebe. Plačujemo pa ravno tako.

Saj veš, da nič na tem svetu ni gotovo? Tudi zdravje ne?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA