teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 Bobek
stena napisal/-a:Ne kritiziram, navedel sem tako kot je. Tudi na 42km, če drugega ne zdravo ni, da nič ne piješ, če smo že toliko pri zdravju.. V Radencih jih že tako preveč odpeljejo ali jih leži v jarku, prosim ne trapaj, da ne bodo drugo leto tebe..

Lepo da te tako skrbi. Mislim, da po več kot dveh desetletjih teka, že tako poznam svoje telo, da se ne bom do smrti dehidriral.

In poudarek je še vedno isti. Rabim manj vode kot nekoč na istih razdaljah ob istih temperaturah.
Uporabniški avatar
 tulček
Bobek napisal/-a:Hitra prebava, lahko bi rekli ekstremno hitra, ne vidim slabosti pri tem, razen WC papirja porabim precej več. :D

:lol: drži kot pribito. 3-4krat dnevno konkretnega materiala :!:

Glede nizkega pritiska pa se pri meni pojavlja, če delam daljše treninge in zelo malo pijem, ker pač nisem žejna. Takrat pa se moram ekstra zalivat s soleno vodo vsaj 2 dni , da se stanje normalizira . :mrgreen:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
ROSI64 napisal/-a:Mislim, da ni bilo tako. Ponavadi preklopi glava takrat, ko nekaj narediš namerno in pričakuješ boljše rezultate. Jaz sem pa začel jesti surovo zelenjavo, ker mi je pač odgovarjal okus in tako prehranjevanje. In z novim načinom prehranjevanja sem ugotovil, da veliko lažje tečem.

Torej si začel jesti surovo zelenjavo nenamerno?
Če ti odgovarja okus in ugotoviš, da lažje tečeš, si preklopil v glavi. Saj želodec in črevesja ne ugotavljajo in se ne odločajo.
Vse je v glavi, čuj :D

Škoda bi bilo, da bi se pogajali o tem, če je presnojedstvo v glavi. Jaz sem prepričan, da gre tu za osebno odločitev. To je politika telesa, ki jo vodi glava.

Spoštujem presnojedstvo, saj je to stvar posameznika, sploh pa in vsaj v tistih okvirjih, ki jih navajajo nekateri (80-90%) in bi se rad iz te teme nekaj naučil. Ni mi pa povsem jasno, zakaj bi se odrekel vsakodnevni prehrani, kot so riž, krompir, fižol in seveda kruh?
Argumenti?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
tulček napisal/-a:Meni pa se zdi, da bi lahko bil eden od poglavitnih vzrokov za odtujenost na vseh nivojih (v medčloveških odnosih, od narave, od lastnega bistva in sposobnosti razumevanja svojeja telesa) prav kuhana hrana.

Če pogledamo skozi zgodovino, opazimo, da je verjetno pripomogla k hitrejšemu napredku človeka, ali pa tudi ne (kako bi bilo sicer lahko le ugibamo), vendar pa se je v tem obdobju človek začel vedno bolj odtujevati od narave, sebe in drugih.

Ne mešat vpliva kapitala in presnojedstva.
Uporabniški avatar
 ROSI64
ZdravkoC napisal/-a:Spoštujem presnojedstvo, saj je to stvar posameznika, sploh pa in vsaj v tistih okvirjih, ki jih navajajo nekateri (80-90%) in bi se rad iz te teme nekaj naučil. Ni mi pa povsem jasno, zakaj bi se odrekel vsakodnevni prehrani, kot so riž, krompir, fižol in seveda kruh?
Argumenti?

Saj jaz tudi nisem 100% presnojedec. :nono: Še vedno jem riž, testenine, krompir, meso,...priložnostna kosila,.....na dolgih tekih gele,....
Le zelenjavo si večinoma pripravim surovo v solatah, mešančkih, sokovih,...saj mi jo je škoda uničevat s toplotno obdelavo. Jem pa več ali manj sadje in zelenjavo. :D

"Čuj vse je v glavi"
ZdravkoC, tudi poškodbe bi rad preklopil v glavi, pa mi nikakor ne uspe. :lol:
Uporabniški avatar
 Levonogi*
Res zanimivo branje ta tema "PRESNA hrana",čeprav sam sebe/svojega telesa ne bi nikoli kaznoval na tak način,da bi se začel prehranjevat na način presnojedcev.Nekako imam občutek,ko prebiram te prispevke tukaj ali kje na kakem drugem portalu,da so ljudje,ki se prehranjujejo na tak način čisti samovšečneži,ki želijo sebe postavljati v središče dogajanja okrog sebe.Lahko bi rekli,da s tem želijo zdraviti manjvrednostne komplekse,ki jh imajo sami s sabo,ter na tak način pokazati/dokazati,da so nekaj posebnega,"vidite jaz lahko to,kar vi ne morete". 8)
Uporabniški avatar
 Levonogi*
alesk napisal/-a:Meni izgleda, kot da si se ravnokar opisal... :D

Saj res,tudi mnenj drugih in kritike ne znajo taki sprejemat. :!:
Pa brez zamere.
Uporabniški avatar
 ROSI64
Levonogi* napisal/-a:
alesk napisal/-a:Meni izgleda, kot da si se ravnokar opisal... :D

Saj res,tudi mnenj drugih in kritike ne znajo taki sprejemat. :!:
Pa brez zamere.

Kaj bi ti zamerili, saj si se sam predstavil kakšen si. :lol:
 klopotec
ROSI64 napisal/-a:
tulček napisal/-a:
ROSI64 napisal/-a:Ne razumem zakaj sprašuješ, če te stvari ne zanimajo, oziroma si že 100% prepričana, da je tako prehranjevanje škodljivo zate. :--

ROSI64, mislim, da si malo nahitro prebral.
Andreja je kar lepo vprašala.

Vse preberi, pa boš videla, kako provocira z vprašanjih in išče slabosti v presnem prehranjevanju. :argue:

ROSI ne bit nevesta na zrnu graha.
Andreja je uspešna športnica, ki ji zaenkrat vse špila in je čisto normalno da verjame v svoje početje. Drugače tudi ne bi bila uspešna.
In res je nenavadno, da pretečeš 42 km brez pitja. Jaz sicer nisem čisti presnojedec, ampak tudi v obdobjih ko sem bil, ali pa ko sem, med tekom pijem. Sicer res manj kot prej ampak pijem. Zanimivo bi bilo primerjati Scotta Jureka in njegovo porabo tekočine recimo med Špartatlonom.
Andreja kaj pa misliš o Jureku.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Ja, res je zanimiva tale tema...
V glavnem moje mnenje je, da je prehranjevanje ena izmed najbolj preprostih človeških opravil, ki jo ljudje radi malo zakompliciramo (pri tem tudi jaz nisem nobena izjema), saj sem tudi bil 8 let vegeterjanec (ne ravno presnojedec), ampak samo nisem užival mesa, pa potem sem se tega naveličal, pa sem zopet začel uživati meso, sicer sem imel na začetku malo slab občutek, kakšnih drugih problemov ni bilo...
Če se zna človek dobro opazovati, ugotovi, da smo ljudje na hrano bolj ali manj čustveno navezani, ki je večja ali manjša vrednota (za neko avstralko sem slišal, da živi samo še od zraka - baje je to pranojedstvo, pa verjetno ni edina, sicer ne vem, koliko jih danes živi od zraka in če je to sploh res oziroma možno :shock: :?:).
No, pa da ne bom predolg, vsem pranojedcem, presnojedcem, mesojedcem in ostalim kulinaričnim užitkarjem želim čim manj :argue:, pa čim več užitkov ob uživanju izbrane hrane... :wink:

Lp!
Uporabniški avatar
 ROSI64
klopotec napisal/-a:ROSI ne bit nevesta na zrnu graha.
Andreja je uspešna športnica, ki ji zaenkrat vse špila in je čisto normalno da verjame v svoje početje. Drugače tudi ne bi bila uspešna.

A sem jaz slučajno kaj omenil, da Andreja ni uspešna športnica ali da ji kaj ne špila :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
 tulček
ZdravkoC napisal/-a:
tulček napisal/-a:Meni pa se zdi, da bi lahko bil eden od poglavitnih vzrokov za odtujenost na vseh nivojih (v medčloveških odnosih, od narave, od lastnega bistva in sposobnosti razumevanja svojeja telesa) prav kuhana hrana.

Če pogledamo skozi zgodovino, opazimo, da je verjetno pripomogla k hitrejšemu napredku človeka, ali pa tudi ne (kako bi bilo sicer lahko le ugibamo), vendar pa se je v tem obdobju človek začel vedno bolj odtujevati od narave, sebe in drugih.

Ne mešat vpliva kapitala in presnojedstva.

Saj ga tudi ne! :--
Si pa pri citiranju izpustil glavno stvar.
Sama sem prepričana, da se z hrano da veliko spremeniti tudi globalno gledano.
Uporabniški avatar
 tulček
Levonogi* napisal/-a:Res zanimivo branje ta tema "PRESNA hrana",čeprav sam sebe/svojega telesa ne bi nikoli kaznoval na tak način,da bi se začel prehranjevat na način presnojedcev.Nekako imam občutek,ko prebiram te prispevke tukaj ali kje na kakem drugem portalu,da so ljudje,ki se prehranjujejo na tak način čisti samovšečneži,ki želijo sebe postavljati v središče dogajanja okrog sebe.Lahko bi rekli,da s tem želijo zdraviti manjvrednostne komplekse,ki jh imajo sami s sabo,ter na tak način pokazati/dokazati,da so nekaj posebnega,"vidite jaz lahko to,kar vi ne morete". 8)

Vsi smo krvavi pod kožo. :wink:
Glede kaznovanja, pa se ti to verjetno zdi tako, ker ti tvoj način prehranjevanja ustreza in ti misel na Bobekov način naredi v glavi Error. :mrgreen:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA