teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 perpetruum
ton napisal/-a: Pri nas doma je revolucijo povzročila 9letna hči, ki se je lepega dne odločila, da je vegetarijanka, potem sva, namesto da bi s palico lepo iztepla nore misli, podlegla še z ženo, problem imamo zdaj pravzaprav samo še v šoli, ko recimo tamali pri kosilu ne dajo štrudla, ker ni pojedla golaža...
.

...tudi sam imam zanimivo izkušnjo s sinom, ki je preden je spregovoril prvo besedo (tudi ta ni bila "mama" ampak NE!, ko smo ga z zaskrbljeno nono poizkušali pretentati s pasiranim mesom v juhici), postal sam od sebe vegetarijanec...in tako do ene 13. leta, ko ga je na finto vrgel McDonalds (sic!!!) z reklamno akcijo Happy Meal (in igračko, ki jo otrok dobi ob naročilu....in z izdatno pomočjo sošolcev verjetno....)

...danes občasno je meso (predvsem purana) in zelo redko kako ribo...pa je pri 19 letih zelo aktivem športnik (rokometaš) z zavidljivo kilažo, višino malo pod 2metra, mišično maso in izredno nizkim procentom maščobne v telesu,,..
Uporabniški avatar
 jozica
Ali se na tekmah sploh kdaj zgodi, da je za pojesti kaj brezmesnega. Kjerkoli sem bila so bili vedno razni golaži in sem bila kar malo razočarana in seveda lačna :( .
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
jozica napisal/-a:Ali se na tekmah sploh kdaj zgodi, da je za pojesti kaj brezmesnega. Kjerkoli sem bila so bili vedno razni golaži in sem bila kar malo razoèarana in seveda laèna :( .

To pa ni sto procentno res.

NA tekih kjer med organizatorji tudi omikanejsi akterji imas tudi veliko sadja.
Recimo maraton 4 obèin pomnim kot tek kjer so me v cilju sprejeli z veliko sadja. Potem tek na Grintavec ( lubenice in ostalo sadje , breskve.., hruiske )..Pomnim tudi lanski tek trojk ( sicer so to servirali bolj na industrijski in neomikan nacin ) da sem se nauzil veliko pomaranc.

JE pa res da jhe premalo te omikanosti.
Sadje je vseeeno najvaznejse regeneracijsko orodje.
Mislim da zato da ga nivec na tekaskih dogodkih smo si krivi tekaci sami.

Ker pac vsi si ne vzamejo casa za celovit pogled na regeneracijo in vzdrzevanje in ob prohdu v tekaske avanture se se vedno drzijo vzorcev ki nikakor ne gredo skupaj s tekom oz. vsemi aerobnimi urejenim športi
( urejeni beri brez hitrih industrijskih preparatov ki so pridobljeni z agresivnimi nennaravnimi metodami industrijsje predelave ).
Uporabniški avatar
 jozica
No, mogoče sem res komu naredila krivico, ko sem napisala, da je povsod samo meso. Glede na to, da se do sedaj nisem udeležila veliko tekem, nisem imela možnosti doživeti sadja po tekmi. Ponavadi ga prinesem s sabo. Je pa lepo slišati, da je poskrbljeno tudi za nas :) .
 Miran.J
Se pa še jaz pofočkam :) Zaporedne številke žal nisem ujel... ;) Moja "kariera" traja približno 12 let. Lani sem pridobil nekaj odvečnih kilc zaradi razrahljanih čustev, ki so bila posledica smrti v družini... No zdaj spet pridno migam in se zopet super počutim :)
Uporabniški avatar
 MCrnigoj
Se pridružujem druščini ruminantov in frugivorov. Vegetarijanec sem približno 12 let. Presnojedec - dobra tri leta in pol. Tekač - šele dve leti in pol.

Pozdrav vsem forumašem!
 Winkl
tudi jaz bi se lahko štel nekam sem.

Z dieto sem začel bolj za šalo, in sem ugotovil, da mi precej paše.
Ribe in ostale morske zadeve sicer jem, ostalega mesa skoraj ne.

Skoraj pa zato, da ohranim stik z različno prehrano, ker se mi vsake toliko časa lahko zgodi da sem več tednov odvisen od hrane, ki jo pripravljajo ljudje brez občutka (beri: meso za zajtrk, meso za malico, meso za kosilo in meso za večerjo). Če moraš v tem obdobju bit še fizično aktiven, včasih ne znese samo na makarone brez omake ali na pire...
Uporabniški avatar
 RoKo
sumadinac napisal/-a:tudi jaz bi se lahko štel nekam sem.

Skoraj pa zato, da ohranim stik z različno prehrano, ker se mi vsake toliko časa lahko zgodi da sem več tednov odvisen od hrane, ki jo pripravljajo ljudje brez občutka (beri: meso za zajtrk, meso za malico, meso za kosilo in meso za večerjo). Če moraš v tem obdobju bit še fizično aktiven, včasih ne znese samo na makarone brez omake ali na pire...

Nekaj takega se mi dogaja. 4 cele mesece sem bi čisto brez, razen rib, nato okol novega leta spet malo, zdaj skoraj nič, predvidevam spet da bo od julija do decembra nekako uspevalo. Vglavnem res minimalno.
Uporabniški avatar
 gera
pozdrav, vegerarijanka sem približno 10 let (mogoče kakšno leto več). kot ostalim, tudi meni popolnoma nič ne manjka, odkar pa sem začela malo bolj gledati na prehrano (da jem več žitaric), neverjetno napredujem v teku. ne vem, če ima to veze, ampak sumim, da je tako. sicer pa imam več energije kot takrat, ko sem še jedla meso.
za to sem se odločila tudi zato, ker stvar mesa ni samo etična, ampak tudi ekološka, saj je v njem ogromno kemikalij, vzreja goveda pa pripomore k nastajanju ozonske luknje. preden dobim kakšen nesramen odgovor, se tisti, ki vam pri vegetarijanstvu še kaj ni jasno, poglejte na prej omenjeno spletno stran (prijatelji životinja), kjer je vse natančno obrazloženo. dodala bi še, da vegetarijanstvo ni odločitev posameznika, ampak odgovorno dejanje, ker smo za ta svet in njegovo uničenje odgovorni vsi.
upam, da nisem koga spravila v slabo voljo, ker nisem brala vseh sporočil, tako da ne leti na nikogar osebno. me pa veseli, da je tukaj veliko vegetarijancev.
Uporabniški avatar
 stepsi
Bi Bun napisal/-a:Pozdravljen, Stepsi!
Ker sem opazil, da ti več kot mesec dni ni nihče odgovoril na tvoje vprašanje glede sklepov, sem se odločil, da ti jaz kaj napišem.

Sam sem staknil v mladosti kar veliko poškodb pri različnih aktivnostih; sicer nobenega zloma, zato pa zelo veliko zvinov. Predvsem moji gležnji so veliko pretrpeli zaradi košarke in drugih kolektivnih športov. Staknil sem tudi močan zvin desnega kolena (smučarski skok direkt na g.... , ki je imel za posledico desetletno zelo omejeno gibljivost). Zaradi tega sem opustil vse zame nevarne športe in precej let sem igral le šah in bridge, če ne omenjam stalnih izletov v hribe.
Sčasoma sem si utrdil gležnje, pa tudi koleno je sedaj popolnoma normalno gibljivo.
Seveda moram omeniti, da teče letos 27. leto odkar z ženo uspešno prakticirava brezmesno prehrano, vzgojila sva tudi dva sinova, ki nadaljujeta družinsko pot tako na materialni kot duhovni ravni.

Torej menim, da za tvoje težave zelo verjetno ni kriva prehrana - ne takšna ne drugačna - samo da je dovolj pestra in uravnovešena.

Torej ne obupat ampak migaj! Če poškodbe pustimo 'starati' gredo na slabše, če pa se z njimi smiselno ukvarjamo, bomo uspeli vzpostaviti normalno stanje.

Aja, na vaš tek pa pridemo! Le pravočasno sporoči! :driver:

LP

Evo, hvala za odgovor, ta tek bo v soboto, 2.6.07 ob 16:00 v Nemiljah nad Kranjem. Letos zaradi nekih povsem drugih razlogov žal ne bo povsem vege obrok, ampak bogata zelenjavna enolončnica s par koščki mesa. Skratka, ne bo vam ga potrebno jesti če nočete. Pripravili smo tudi kakih 100 nagrad, svoje majice (vse velikosti), .. pa še kaj se bo našlo. Vabljeni. Več na: www.agp-pro.si/tek_mohor
jozica napisal/-a:Ali se na tekmah sploh kdaj zgodi, da je za pojesti kaj brezmesnega. Kjerkoli sem bila so bili vedno razni golaži in sem bila kar malo razočarana in seveda lačna :( .

Ja tudi sam si nosim s sabo sadje za po tekmi. Tokrat pa so me v Velenju prijetno presenetili na 3. Sovinem teku v soboto 26.5.2007. Bila je zelenjavna juha.
Ponavadi podarim kuponček za golaž ali kranjske klobase mimoidočim ali kakšnim brezdomcem, če so kje v bližini.
Čestitke torej v Velenje!!!
Uporabniški avatar
 mirko1
sumadinac napisal/-a:tudi jaz bi se lahko štel nekam sem.

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php

to preberi in boš videl da ne spadaš nekam sem
lp ,mirko
Uporabniški avatar
 mirko1
stepsi napisal/-a:
Bi Bun napisal/-a:Pozdravljen, Stepsi!
Ker sem opazil, da ti več kot mesec dni ni nihče odgovoril na tvoje vprašanje glede sklepov, sem se odločil, da ti jaz kaj napišem.

Sam sem staknil v mladosti kar veliko poškodb pri različnih aktivnostih; sicer nobenega zloma, zato pa zelo veliko zvinov. Predvsem moji gležnji so veliko pretrpeli zaradi košarke in drugih kolektivnih športov. Staknil sem tudi močan zvin desnega kolena (smučarski skok direkt na g.... , ki je imel za posledico desetletno zelo omejeno gibljivost). Zaradi tega sem opustil vse zame nevarne športe in precej let sem igral le šah in bridge, če ne omenjam stalnih izletov v hribe.
Sčasoma sem si utrdil gležnje, pa tudi koleno je sedaj popolnoma normalno gibljivo.
Seveda moram omeniti, da teče letos 27. leto odkar z ženo uspešno prakticirava brezmesno prehrano, vzgojila sva tudi dva sinova, ki nadaljujeta družinsko pot tako na materialni kot duhovni ravni.

Torej menim, da za tvoje težave zelo verjetno ni kriva prehrana - ne takšna ne drugačna - samo da je dovolj pestra in uravnovešena.

Torej ne obupat ampak migaj! Če poškodbe pustimo 'starati' gredo na slabše, če pa se z njimi smiselno ukvarjamo, bomo uspeli vzpostaviti normalno stanje.

Aja, na vaš tek pa pridemo! Le pravočasno sporoči! :driver:

LP

Evo, hvala za odgovor, ta tek bo v soboto, 2.6.07 ob 16:00 v Nemiljah nad Kranjem. Letos zaradi nekih povsem drugih razlogov žal ne bo povsem vege obrok, ampak bogata zelenjavna enolončnica s par koščki mesa. Skratka, ne bo vam ga potrebno jesti če nočete. Pripravili smo tudi kakih 100 nagrad, svoje majice (vse velikosti), .. pa še kaj se bo našlo. Vabljeni. Več na: www.agp-pro.si/tek_mohor

tisto je pa višek smešnosti : ne bo vam ga potrebno jesti če nočete. kaj bo tudi startnina nižja za tiste, ki ne bodo jedli?.mogoče pa se motim in sem le slabo razumel-par koščkov mesa bo poleg enolončnice in ne v njej. v tem primeru se pa opravičujem
lp ,mirko
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 19

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA