- 10 Avg 2012, 17:06
Sledeče:
1. Sam nimam problemov s kilogrami, niti ne hodim na fitnes, ampak se udejstvujem tega foruma zato, ker mi zdrava hrana in nova spoznanja okoli tega veliko pomenijo, ker sem vas spoznal kot zelo dober kolektiv, kateri rad pomaga, zadevo ne komantira na zajebantski in nekulturen način, ker se rad vedno kaj novega naučim, saj šele ko poznamo celotno sliko, lahko sodimo.
Sedaj me zanima predvsem, če še vedno velja paradoks okoli sadja in OHjev za večerjo ter groza in strah ako jih vnesem.
Torej je groza, ako si narežem polovico jabolke, ali kakšno slivo, ali polovico breskve, dodam domačo skuto in to uživantsko pojem ob kakšni dobri knjigi ali filmu?
Kako je z mlekom in medom? Vsi priporočajo za bolj prijeten spanec.
Je torej kaj narobe če spijem zvečer šalco mleka brez meda in pojem kakšen PZ keks zraven?
Še vedno ne škodim temu tako, kot večina moje družbe katera gre zvečer na pir in slane prigrizke. Drži?
Nekak si razbijam glavo okoli tega, ker enostavno ne morem verjeti, da bi res bilo tako grozno in greh, če ne vnesem zvečer B v svoje telo.
Kaj pa čaj in sadje, katero rad zaužijem zvečer. Ne vem, svežina sadja in toplota čaja mi zelo pašeta.
Na kilah in počutju pa ni spremembe. Torej?
Je torej moj moto, poslušaj telo, kombiniraj s predlogi katere si prebral in prefiltriral ter se drži zlate sredine, kjer so tudi odstopanja dobrodošla, saj si šele pol popolen, ko znaš tudi malo in zdravo grešiti, pravilen?
Mnenje?
Seveda izhajajte iz tega da se gre pri tem za zelo male količine, le toliko, kar je meni kot velikemu kulinariko pomembno, da uživam v tistih par čajnih žličkah, da sem kot otrok ob kosu čokolade, ter da se drugače moj življenje naslanja na zdravo prehrano, aktivno preživljanje dnevov, ter na primeren vnos raznovrstnih hranil čez dan.
Odstopanja so pa zato, da potešim tiste potrebe, tisto nostalgijo in da je moje življene v popolnem ravnovesju.
2. Mešanje skute, kefirja in mleka je veliki greh? Kaj menite o mešanju različnih mlečnih izdelkov, ali je na koncu vseeno, saj so vsi iz iste skupine in ne doprinesejo nič več do zakisanja telesa, kot če bi pač spil/pojedel eno živilo iz te skupine v večji količini?
Zanima me zato, ker za zajtrk občasno jem skuto z marmelado, zraven pa pijem žitno kavo z mlekom, ali pa veliko šalco toplega mleka.
Tudi ko jem ovseno/ržene kosmiče, vmešam malo skute zraven, prelijem s kefirjem, zraven pa včasih še kakšno žitno kafico pijem
Se mi zdi kar veliko mešanja in obremenitev....
Res pa je da je tole bilo sprobano 2x v zadnjimh 2 tednih in tudi ter PREDVSEM na počutju se nič ni poznalo. To pa je vsekakor glavno vodilo, ali?