lenči napisal/-a:tulček napisal/-a:Mungobohnen=mislim, da je to zelena soja 
Zeleni fižol je to
Hvala lenči sem popravila.

Lojfer napisal/-a:Pa ne rečem, da je presna hrana slaba, je pa na silo odrekanje dobrotam.
V tej temi smo že nekajkrat omenili, da ni pametno delat stvari na silo in drastično spreminjat prehranjevalnih navad. Če bi pa pojedel malo več presne hrane, pa še to ne pomeni, da bi se moral hrani, ki jo imaš rad, odpovedati.
Naslov teme je presna hrana in ne presnojedstvo in njen namen je predstaviti pozitivne učinke presne hrane in opozoriti na morebitne težave, ki se lahko pojavijo če pretiravamo in se zadeve ne lotimo pravilno. Seveda pa o tem največ vedo presnojedci.
Lojfer napisal/-a: Verjetno se potem počutite "umazano", če pojeste kakšen hamburger?
Za vegetarijanstvo sem se odločila iz etičnih in ne religioznih ali zdravstvenih razlogov ali pa za to ker je to in, ko sem bila stara 15 let. Vzrok je bila izkušnja, ki me je zelo pretresla.
Oče je enkrat prinesel domov dva živa in neznansko ljubka zajčka.

Na vrtu sva ju z bratom vsak dan hranila s korenčki, jima nabirala deteljo in se z njima igrala

. Nekega dne pa ko pridem iz šole domov, zajčkov ni bilo nikjer. Vprašam očeta in mamo kje sta zajčka, pa sta se delala kot da ne slišita. Ker vztrajam, mi mama živčno odgovori, da ne ve in oče isto. Pomislila sem, da sta mogoče pobegnila.

Zvečer smo imeli nenavadno večerjo. Mamo je skuhala velik lonec zelo goste juhe. Bila je dobrega okusa, vendar sem v nje opazila neke čudne in nenavadne kose mesa. Vprašala sem jo kaj je to, ona pa nič. Ker sem hotela vedeti, je rekla, naj bom tiho in lepo jem. Takrat se mi je posvetilo. Bila sem šokirana in zgrožena. Vstala sem od mize in šla v svojo sobo, kjer sem dolgo razmišljala in

. Od takrat ne jem več mesa.