Asparagus: Ja kaj pa vem. Rešpekt pred štrudlom, praviš da imaš??!?!?!?!, medtem ko obvladaš potice in jih narediš 1,2,3. Se mi zdi, da je štrudl trotl ziher (listnato testo; PZ iz trgovine, jajčka za premaz, kilca jabolk, skutica, rozine, drobtinice, zaviješ in hopa cupa v ror

) medtem ko je potica prav ena bolj težjih slo. peciv. Ali..??
Veš da z veseljem pomagam, sploh ni problema. Zato pa smo tukaj zbrani takšni, kateri smo pozitivci, dobrovoljčki in pripravljeni pomagat for free; god damn it
Vsekakor moram osvojiti znanje izdelave potice. Obljubim da kar hitro probam. Naslednji teden računam saj takrat še vkuhavam SLIVOV in NEKTARININ DŽEM.
Ta vikend pa že imam rezervirane sledeče projekte: Apple crumble pie, Marmorni kolač, biscotti in sconesi.
Včeraj pa vkuhal dvoje vrst džemov: BANANIN DŽEM (zaradi gostote, da se stropa prime, sem namesto 5tih kozarčkov, napolnil 3

. Brez sladkorja, le malo GELFIXA je dodanega ter polovice ribane jabolke in sok ene limone kot še dodatni pektin). O pje, sedaj komaj razumem, zakaj sem dobil malto ven

. 3 različne vrste zgoščevalca,

)
BRESKOV DŽEM ( 5 kozarčkov, 6o g rjavega sladkorja; namesto 800g po receptu, polovica jabolke,2 žlički GELFIXA)
Danes: Domač hrustljav pirin kruh, domača Tinjska skuta vmešana v hitro marmelado iz 1nektarine in 1breskve + cimet za aromo, Tinjska marmelada zmešana z domačo marelično marmelado + 1/4 narezane jabolke in krhlji dani na vrh skute z marelično marmelado. Aja, obe mešanici imata primešano še mleto laneno seme in nemleto sezamovo seme ter sončnična semena.
Perfektno za zgodnje jutro in prijeten vroč dan!
Pa dobro jutro in NAJ NAJ dan tega tedna vam želim.
Naj vam mine brez pretiranega stresa, živčnih ljudi, negativne nastrojenosti in prevelike aktivnosti v tem peklensko vročem dnevu

Jutri: Klasika z ovseno/rženimi kosmiči, sadjem...