Veliko se tudi primerjam s prijateljicami in drugimi dekleti (ki se mogoče ne ukvarjajo toliko s športom in niso tako aktivne), kar mi spet prinese slabo voljo, manj jem saj se sama sebi zdim predebela(še vedno). glej urošev post.
bi dodala le še to, da sem se v tvojih letih zaradi svojega trapastega fanta tudi jaz primerjala z drugimi dekleti. šlo je do točke, ko nisem več mogla srečati/videti punce, ne da bi zraven mislila ''joj, ta je luštna, gotovo bi mu bila všeč, kako ima lepe dlani/stegna/prsi/obraz/brado/velike oči/polne ustnice.... (nadaljuj po želji)'' tiste, ki niso bile lepe, pa so bile boljše od mene v športu, znale dobro govoriti vice ali kaj tretjega.
zaradi tega so mi šle na živce, nisem spoznavala novih prijateljic, skozi sem bila nevoščljiva. ni pomagalo niti to, da sem bila v šoli zelo uspešna in da so mnogi meni zavidali te uspehe!
na neki točki sem globoko v sebi dojela, kako trapasto je to. vse so mi bile všeč, na vsaki je bilo nekaj, da sem se sekirala. ker sem sklepala, da bi bile vse tudi njemu všeč. ko sem naredila klik,
da je res vsaka od njih posebna, da pa to nujno velja tudi zame, je svet postal drugačen. sproščen, lahkoten.
mogoče je res tvoja družba kriva za tvoje primerjanje, ker se tudi ostali primerjajo?
vsi to delajo iz lastne negotovosti, šibkosti.
samozavestni ljudje privoščijo drugim, dajo kompliment, pohvalo...
in pokažejo svoje šibkosti.
samo če je pri tebi tako, se primerjanje v vaši družbi zate izkazuje kot zelo uničujoče.
poglej ponovno vse nasvete o notranji sreči, ljubezni do sebe itd.
nihče od nas ni popoln.
Sekiram se za vsako nepotrebno stvarco in posledice so potem take kot so. perfekcionizem je tipična poteza za nastanek anoreksije.
Moji vrstniki se zabavajo, jaz pa doma.oh, drago dekle, koliko je med njimi nesrečnih duš! v resnici se iskreno zabavajo le redki. vsi ostali igrajo boleče najstniške igre, pozirajo, pritegujejo pozornost. iščejo material za hvaljenje ''kako smo ga pili, stari, jaz sem bila taka koma, da...'' in to je to.
iskreno se zabavajo le tisti, ki so že sedaj našli pravo družbo zase - iskrene in dobronamerne prijatelje. ostali jih boste iskali še nekaj časa, kar je normalno.
Se trudim priznam, toda vseeno me spet najde tisti strah razmišljaj o tem svojem strahu, premlevaj ga od vseh strani in iz vseh vidikov, da se dokoplješ do bistva.
če ga boš razumela, se boš lažje borila proti njemu.
dokler je v nezavednem, pa je močen. in te zmaguje vedno znova, ob vsakem obroku.
No in takrat sem se pomirila, čeprav mi je bilo težko jesti tisto hrenovko (zame je bil cel bav bav). spet preberei, kaj si napisala. nisi ok. si na meji, da zdrsneš.
kot je rekel, uroš, ni problem v hrani, ampak drugje.
ne bežat od teh svojih občutenj, zdrži v bolečini, ki ti jo povzroči brskanje po sebi, verjetno boš tudi staršem morala marsikaj povedati po tem, ko boš brskala po sebi - smo/bomo/bi vsi morali to nekoč narediti - ne bo prijetno, boš pa osebnostno zrasla in se utrdila. in kot je nedko zgoraj napisal - kar boš predelala sedaj, te bo obogatilo in ti prihranilo spoznanja o sebi v kasnejših letih.
moj namig - razmišljaj, kaj je bil drugače v teh zadnjih treh mesecih, ko si izgubila 10 kg. pa kaj je bilo takrat, ko si iz 39 šla na 55. katera čustva/dogodki/besede so te pobijali in kateri dvigali. brskaj po tistem, pa morda poišči kakšno pomoč za tole brskanje?
No sem že predolga. no, sej sem jaz daljša.
Mogoče se zdim komu precej neodrasla in se mu zdi brez veze da to pišem. kaj se
komu zdi, nima toliko veze. mnenj je toliko, kolikor je ljudi in zagotovo se komu zdi tudi, da je napoleon.

važno je le, kaj se zdi tistim, ki ti pomenijo. pa še z njihovimi mnenji se ne moreš vedno strinjati, žal.
no, meni se zdi, da si fejst človek, ki prosi za pomoč. in se mi zdi fino, da je danes ravno nedelja, da lahko porabim nekaj uric za vse te besede, ker med delovniki bi bolj težko. pa če ti bo kaj olajšalo notranje boje, toliko bolje.
še enkrat:

za pogum in samo tako naprej!