teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 Andreja_T
abcd napisal/-a:No, zdej sem pa dobo eno lepo lekcijo. In to brezplačno. :?
V bolj "ležernih" člankih ni nč kj pKa omenjen.
Upam, da nam prpopaš kakšno bolj natančno tabelo bazičnih in kislih živil.

seveda pKa (in še veliko drugih stvari) ni omenjen. trenutno je "moda", da je večina ljudi zakislenih. mogoče smo res, ne vem. omenja se pH (ki je sicer tesno povezan s pKa), ker je večina ljudi zanj slišala v šoli in približno vejo, da ima nekaj veze s kislostjo/bazičnostjo. če želiš nekaj prodat, je treba razložit tako, da ljudje vsaj približno razumejo o čem govoriš. sem pa prebrala tudi marsikatero trapasto, med drugim, da športne aktivnosti, ki malo dlje trajajo, povzročajo raka, ker se pri tem ustvarjajo prosti radikali... :roll: torej, nasvet v članku je bil: "nikar ne tecite več kot 20 minut, ker boste dobili raka." obup.

tudi jaz veliko premalo vem, da bi lahko na pamet rekla, katero živilo bo delovalo kislo ali bazično v organizmu, vem pa, da stvari niso tako enostavne, kot se želi prikazat. zato ti tudi sam seznam o kislosti in bazičnosti ne koristi veliko, ker, kot pravi shash, moraš upoštevati odziv organizma na živilo (ki je za povrg še pri vsakemu malo drugačen), to je, proizvajanje encimov in tako naprej, s katerimi telo uravnava pH, in še mnogo drugih stvari. To zahteva kar precej znanja o kemiji in biologiji, jaz lahko kar priznam da pojma nimam, saj sem v drugi veji naravoslovja...

no, malo smo zašli... :oops:

senttrox, se pravi si ionizirano vodo pil samo pred/med športno aktivnostjo?
ker se sprašuješ, kam je šla voda, gede na to da se nisi potil - si se mogoče tehtal prej pred pitjem in potem?
Uporabniški avatar
 firbec
senttrox napisal/-a:Prosti radikali v telesu odvzamejo zdravim celicam elektron in če so pogoji za to konstantni se v neki fazi ustvari kislinsko stanje v celicah in to vodi v odmiranje ali deformacijo, posledično pa staranje, rakasta obolenja in druga bolezenska stanja...

Voda pripravljena s to palčko ima sposobnost vezati te proste radikale na sebe ter jih odplakne iz telesa...

Točno to!
Iz prve roke povem, da v praksi vso to teorijo potrjuje nastavek za pipo REVITAN. Zadevo priviješ na pipo in deluje. Rok uporabe je praktično neomejen. Uničiš ga lahko le, če se zamaši z umazanijo ali če v njem voda zmrzne. Nekaj opisov je tu:
http://www.promens.si/?stran=revitan
Uporabljam ga že več kot 2 leti, veliko prijateljev tudi - rezultati so ZELO dobri na mnogih področjih. Drži pa eno: če je nastavek v predalu, ni rezultatov. Treba je vodo pit, se umivat z njo,....
Lp
Uporabniški avatar
 tulček
Andreja_T napisal/-a: Sem pa prebrala tudi marsikatero trapasto, med drugim, da športne aktivnosti, ki malo dlje trajajo, povzročajo raka, ker se pri tem ustvarjajo prosti radikali... :roll: torej, nasvet v članku je bil: "nikar ne tecite več kot 20 minut, ker boste dobili raka." obup.

Ja to pa pride ven na podlagi "Baba čula baba rekla" oz. ko ljudje ne razmišljajo s svojo glavo ali samo zato, da bi pritegnili pozornost, ustvarjajo dramo. Kaj češ, upam, da bodo ljudje začeli bolj uporabljat svojo glavo. :roll:

P.S. Res obstaja povezava:
prosti radikali :arrow: rak
špotrna preobremenjenost :arrow: prosti radikali
ampak omenjene izjave so dobesedno smešne. :bum:
 senttrox
Andreja_T napisal/-a:
abcd napisal/-a: senttrox, se pravi si ionizirano vodo pil samo pred/med športno aktivnostjo? ker se sprašuješ, kam je šla voda, gede na to da se nisi potil - si se mogoče tehtal prej pred pitjem in potem?

Da, več sem pil samo na dan treninga, sicer jo pijem manj. Na tehtanje nisem pomislil, ker nisem vedel, da bo tak učinek. Še ta teden (sreda?) bom to poskusil in sporočim!
Torej, v torek tehtanje brez, da bi pil ionizirano vodo, v sredo tehtanje pred treningom in po njem!
 senttrox
Kot sem obljubil, sem tehtal telo na dan treninga brez ionizirane vode in na dan treninga z ionizirano vodo. Nisem opazil, da bi teža odstopala, mogoče malo povečana teža pri dnevu z ionizirano vodo, vendar ne morem zagotovo trditi. Gre za vprašanje napake pri tehtanju, sama tehtnica je vprašljiva in tudi vnos hrane in gibanje do treninga. Preveč parametrov!
 Igi69
senttrox dela zgolj reklamo. Še malo, pa bo objavil, kje lahko zadevo poceni kupimo.

V prvem postu (datum 30.1.2010 opoldne) je napisal, da je po novem letu (očitno letošnjem) prejel v dar neko čudo - ionizator vode. V postu, ki ga je napisla istega dne popoldne, pa napiše, da ima zadeva zdravilne učinke, ker jo je on podaril pred 3 tedni !! sodelavcu, kateremu je pozdravila prostato.

Za moje pojme je ionizirana voda en navaden mambo jumbo.
Uporabniški avatar
 mare
Igi69 napisal/-a:senttrox dela zgolj reklamo. Še malo, pa bo objavil, kje lahko zadevo poceni kupimo.

V prvem postu (datum 30.1.2010 opoldne) je napisal, da je po novem letu (očitno letošnjem) prejel v dar neko čudo - ionizator vode. V postu, ki ga je napisla istega dne popoldne, pa napiše, da ima zadeva zdravilne učinke, ker jo je on podaril pred 3 tedni !! sodelavcu, kateremu je pozdravila prostato.

Za moje pojme je ionizirana voda en navaden mambo jumbo.

Igy, logična razlaga bi bila tole:
Takoj po novem letu je prejel napravo, ker se mu je zdela b.v. (kot piše), jo je takoj dal naprej za novoletno darilo sodelavcu (kar marsikdo rad naredi z neumnimi darili). Ta mu je po 3 tednih povedal, da je pozdravil prostato :lol: , zato je takoj kupil tako napravo še sebi, naredil teste in do konca meseca uspel še napisati prispevek za forum. logično?

Sedaj Sentrox pa povej, kje se lahko napravo kupi in koliko stane! :?
 senttrox
Vsebina Palčke

* vodo topni kalcijev karbonat Ore (vsebnost kalcija: 95,75%) Proizvedeno v Futamata Hot Spring, Hokkaido, Japonska., absorpcija in razkroj strupenih snovi.
* Posebej izdelan turmalin - Keramika iz Brazilije, povzroča elektrolizo, ki proizvaja negativne ione in infra rdeče žarke. Zagotavlja antibakterijskih lastnosti, povečuje raztopljeni kisik in ionizira molekule vode z zmanjšanjem njihove velikosti (mikro-grozdenje).
* Koralni Fosil (Razvezan Koral) kopljejo v Hokkaido, Japonska (20 milijonov let staro morsko dno.) Oddaja 25% mineralnih vsebin vodi, zaradi česar je milejša.
* Binchotanovo Oglje Z enakimi možnostmi absorpcije kot aktivno oglje, absorbira klor, težke kovine in nečistoče, oddaja infra rdeče žarke ??, hkrati dela vodo čistejšo, varnejšo in boljšega okusa.
* Maifanshi kamen sprošča mineralno vsebino in aktivira vodo, da odplavlja nečistoče. Ta je bil odobren na Japonskem kot prehrambeni aditiv leta 1976. Superiorni sterilizacijski učinek.
* Keramika za vezavo klora ga hitro razgradi in odstrani ter druge neprijetne vonje klorirane vode.

Od tu ves mambo jumbo... ;)
 senttrox
Kri in tekočine v telesu so načeloma šibko kisle, zato bi bila najboljša izbira pitje kalcijeve alkalne vode, ki lahko izboljšajo stanje v telesu.

Glede športnih aktivnosti pa s pomanjkanjem vode povzročimo v telesu zakislenost v telesu! To pa itak že veste.

Veliko kalcijevih in magnezijevih ionov, negativnih ionov, alkalnih molekul, se zlahka absorbirajo v telesne celice!

Funkcije in učinek ionizirane vode iz ionizirane naprave (tudi te palčke):
1. povečan antioksidant učinek
2. krepitev imunskega sistema
3. nižanje krvnega sladkorja
4. zmanjšanje maščob in holesterola
5. dobro vpliva na zaprtje
6. zmanjšuje utrujenost
7. proti bolečinam v mišicah, tudi po športnih obremenitvam
8. pomaga usklajevati rast in razvoj
9. spodbuja pretok krvi in tekočin
10. pomaga odpraviti toksine iz telesa
11. dopolnjen z mineralnimi skupinami, tj. kalcij,
12. preprečuje različne bolezni
13. pospešuje izločanje tekočin iz telasa z urinom
14. zmanjšuje potenje
15. zaradi razstrupljevanja, zmanjšuje slab vonj telesa

Priporočila za ljudi z:
1. visokim krvnim tlakom
2. visoko krvnih maščob
3. visoko sladkorja v krvi
4. manjka kalcija
5. slabe prebavne funkcije
6. oster telesni vonj
7. alkohol
8. nespečnost
9. fizično šibka
10. utrujenost
11. groba koža
12. alergična koža
13. debelost
14. revmatične bolečine
15. celjenje odprtih ran
16. pomanjkanje koncentracije
17. zaprtje
18. driska
19. hladne roke in noge

Karakteristike:
1. poviša pH vrednost vodi
2. voda je bogatejša z mineralnimi skupinami
3. v vodi z elementi v sledovih lahko ohrani aktivnost vode, tako da vpliva na telesno presnov in je učinkovitejša
4. majhne molekule vode (48.6 Hz), lažje absorpcija v telo
5. negativen potencial, vsebuje veliko število negativnih ionov, da telesu presežek prostih radikalov
6. spodbuja presnovo, za celico dodajanje vlage, lahko igra vlogo v kozmetiki
7. spodbujanje dejavnosti možganskih valov, izboljšanje pozornosti in spomina
 senttrox
Ja luzr, se strinjam in na netu sem našel še to...

"Kisik je zelo pomemben za preživetje. Je relativno stabilen v ozračju, kadar pa ga telo absorbira preveč, lahko postane aktiven in nestabilen ter ima nagnjenje, da se priklopi na katerokoli biološko molekulo, vključno na molekule zdravih celic. Kemična aktivnost teh prostih radikalov je odvisna od enega, ali več neuparjenih (nevezanih) elektronov.

Okoli 2% kisika, ki ga normalno dihamo postane aktiven in ta količina raste tudi do približno 20% s telesno aktivnostjo.

Taki prosti radikali z neuparjenimi (nevezanimi) elektroni so nestabilni in imajo visok oksidacijski potencial kar pomeni, da so sposobni krasti elektrone iz drugih celic. Ta kemijski mehanizem je zelo koristen pri dezinfekcijskih sredstvih, kot so vodikov peroksid in ozon, ki jih lahko uporabljamo za sterilizacijo ran ali medicinskih instrumentov. V telesu so ti prosti radikali zelo koristni zaradi sposobnosti, da napadajo in izločajo bakterije, viruse in ostale odpadne proizvode...."
Uporabniški avatar
 Biz
http://en.wikipedia.org/wiki/Water_ionizer

@senttrox: Važno, da verjameš. Svoje si povedal, morda si tudi koga prepričal, zdaj pa bo počasi dovolj :wink: Ne moreš delati empirično raziskavo o placebo efektu, če ti sam veš, kdaj piješ tako, kdaj pa drugačno vodo. Placebo efekt deluje samo takrat, ko ti misliš, da si dobil ta pravo stvar. Kontrolni rezultat tako ni merodajen.
@luzr: Si pa res skeptik :nono: :mrgreen:

http://sl.wikipedia.org/wiki/Placebo

Podobno kozmičnidisk. Placebo učinek deluje na 100 in eno bolezensko stanje. Psiha in telo sta zelo povezana. Jaz pa npr. verjamem, da se v CEPkah hitreje regeneriram :laola (odpustite mi za nenamerno reklamo, če to sploh je).
Uporabniški avatar
 Wega
senttrox napisal/-a:Ja luzr, se strinjam in na netu sem našel še to...

...

"... V telesu so ti prosti radikali zelo koristni zaradi sposobnosti, da napadajo in izločajo bakterije, viruse in ostale odpadne proizvode...."

A niso bili doslej prosti radikali vir vsega zla na tem svetu, tisti nebodijihtreba, ki celico poškodujejo, posledice pa so lahko različna obolenja.
Na netu pa sem našel še to: Njihova količina se poveča pod vplivom različnih škodljivih dejavnikov: toplote, ionizirajočega sevanja, onesnaženega zraka, stresa, alkohola, kajenja in tudi staranja.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA