teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 sašška
Tengu napisal/-a:"Pozdravljeni . Imam en problem, sicer po dolgem času sem začela spet tečt in ko tečem nekaj časa, me začne zbadat v srcu, ne morem nadaljevat s tekom, se ustavim in hodim naprej, vendar zbadanje ne mine takoj . pa ne tečem prehitro, ampak tako srednji tempo . to se mi še ni nikoli dogajalo, pa sem tekla zelo dosti . in me zanima, kaj bi lahko bilo narobe al pa karkoli"

....ni tole tudi tvoj post?? se ti norca mal delaš, al ti je dolgčas?
kakorkoli stara kost ti je lepo odgovoril,pa še cizike se ti bojo posušile od tega sranja!

Ne nea se norca delam ! sem napisala, da sem po tem še laufala, in da zbadanja več ni blo ?!
Uporabniški avatar
 ZHAK
Priporočam, da greš na http://med.over.net/, klikneš na iskanje, vpišeš efedrin, pa dobiš mnenj, kolikor hočeš. Pa ne vem, a se ti zdi efedrin edina pot za hujšanje ali samo najlažja? Ker, če redno tečeš (ali kako drugače športaš) in imaš malo discipline pri hrani, rezultat ne more izostati.
 OlivaB
Dolg časa mi ni blo jasno, zakaj so tekači suhi :oops: Zdaj pa vidim, da s polnim želodcem itak nikamor ne morem, tko da imam pri vsakem obroku v mislih željo po teku zvečer. Ker manj jem, sploh popoldne, bo najbrž tud teh 5 kg šlo počasi dol.
Poživila so mi pa čist mim. Itak tečeš zase, ne zato, da boš dobil petko in te bo mami pohvalila :mrgreen: Če pa imaš premalo energije, pač poješ košček čokolade. Itak se bo pri teku pokuril :idea:
 Zenith
Tek kot sredstvo za hujšanje ni najboljša in prva izbira. Če imaš namen shujšat se poslužuj hitre hoje (ok, ne tiste ki jo vidiš na TVju, enih 6kmh/h bo zadosti) ter urejene in zdrave prehrane. Uspeh zagotovljen. Preverjeno.
 OlivaB
Ne tečem zato da bi shujšala, ampak ker mi je postalo res res všeč! Trenuten itm je 20,5 tko da ni tko hudo ;) Samo opažam, da je z ne prepolnim želodcem lažje, pa s kakšno kilco manj tudi. Sicer pa tud v hribe je šlo/gre lažje tko.
Sem pa opazila, da vsakemu, ki želi shujšat, priporočajo tek. Se pa strinjam s tabo, hoja za začetek boljša izbira :clap:
 sašška
ZHAK napisal/-a:Priporočam, da greš na http://med.over.net/, klikneš na iskanje, vpišeš efedrin, pa dobiš mnenj, kolikor hočeš. Pa ne vem, a se ti zdi efedrin edina pot za hujšanje ali samo najlažja? Ker, če redno tečeš (ali kako drugače športaš) in imaš malo discipline pri hrani, rezultat ne more izostati.

Ne, ni mi edina, niti najlažja .. lahko tečem pa se gibljem brez bilokakršnih dodatou, sploh ni panike .. ampak bi mi bila najhitrejša zdaj ..
Uporabniški avatar
 turbinas
Pojdi in si ga kupi, ga uporabljaj potem pa boš delila izkušnje iz prve roke.

Drugače se pa za morje in kopalke začne hujšati že pozimi, ne pa 14 dni pred dopustom :D
Uporabniški avatar
 StaraKost
Zenith napisal/-a:Tek kot sredstvo za hujšanje ni najboljša in prva izbira. Če imaš namen shujšat se poslužuj hitre hoje (ok, ne tiste ki jo vidiš na TVju, enih 6kmh/h bo zadosti) ter urejene in zdrave prehrane. Uspeh zagotovljen. Preverjeno.

....to preverjeno ni res :D, oziroma s tekom boš v krajšem času dosegel vsaj enak rezultat, najbrž pa dosti boljši. Hoja zahteva veliko časa, ker je poraba energije na enoto časa zelo majhna. Tolažba, da je večina od tega energija iz maščob je slaba tolažba. Ker veliko % od malo porabljene energije, nikoli ne more biti veliko :D .
Uporabniški avatar
 spiridon
hoj!nabavi efedrin in cofein,dobra kombinacija in popij zraven še en aspirin ki vse še potencira in v lauf.občutek dober,noge letijo....,dihanje lahko.uživaj,samo prepogosto tega ne delat,kofein lahko,efedrin pa občasno,seveda pa moraš sama videt kaj ti paše.
tako kot eni uživajo v piru oz alkoholu,drugi v cigaretah,tretji v snusu,nekateri pač v tem da so malo bolj bistri in poživljeni....
vsak po svoje!!!!! :clap: :D
 MKC
spiridon napisal/-a:hoj!nabavi efedrin in cofein,dobra kombinacija in popij zraven še en aspirin ki vse še potencira in v lauf.občutek dober,noge letijo....,dihanje lahko.uživaj,samo prepogosto tega ne delat,kofein lahko,efedrin pa občasno,seveda pa moraš sama videt kaj ti paše.
tako kot eni uživajo v piru oz alkoholu,drugi v cigaretah,tretji v snusu,nekateri pač v tem da so malo bolj bistri in poživljeni....
vsak po svoje!!!!! :clap: :D

Dobro, da nisi dodal še Coca-Cole in Mentos bonbonov zraven :D
 Zenith
Starakost, pa srčni utrip ima menda tudi veze kaj bo truplo koristilo. Špeh ali pa mišice.
Uporabniški avatar
 Wega
Jaz bi ti priporočal raje DHMO (Dihydrogen Monoxide), ki ga s pridom uporablja že ogromno tekačev, v zadnjem času pa se v strokovnih revijah pojavlja trditev, da bi moral vsak tekač DHMO zaužiti pred, med in po teku. DHMO učinkovito pomaga tudi pri hujšanju, sploh če ga zaužijemo pred obrokom ali celo namesto obroka. Žal pa je tudi tu potrebna previdnost, saj lahko povzroči kolaps dihalnih poti in posledično zadušitev. Zanimivo je, da ga nobeno slovensko podjetje, ki DHMO prodaja tudi ne proizvaja!
Uporabniški avatar
 Asparagus
Od tukaj omenjenih preparatov imam izkušnje samo s Coca-colo in Mentos bomboni :D .
Uporabniški avatar
 StaraKost
Zenith napisal/-a:Starakost, pa srčni utrip ima menda tudi veze kaj bo truplo koristilo. Špeh ali pa mišice.

...."truplo" je tako pametno, da nikoli ne porablja mišice kot vir energije, če ima na zalogi dovolj ostalih hranil, tudi pri najvišjem utripu ne :D .

V odvisnosti od stopnje obremenitve se vglavnem menja razmerje porabe maščobe : porabi glikogena. Višja ko je obremenitev manjši je % porabe iz maščob.
Ker je pri višji obremenitvi višja tudi skupna poraba, ta manjši % porabe maščob ne mora biti nujno tudi manjša porabe kcal iz maščob, ker manši % od več, lahko da več, kot višji % od manj :D .

Beljakovine pri porabi energije sodelujejo samo z nekaj % neodvisno od višine obremenitve. Komaj ko porabimo zalogo glikogena začnejo nastajati pravi katabolni procesi, ki razgrajujejo mišične beljakovine neaktivnih mišic, za energijo. To pomeni, da pri kratkotrajnih obremenitvah tega strahu ni. Pri dolgotrajnih pa tudi ne, če se vmes pravilno "prehranjujemo/hidriramo" :D .
Nazadnje spremenil StaraKost, dne 01 Jul 2011, 15:22, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA