teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 sempja
Jaz sem bil vedno navajen treninga s kavo, tko da sem vedno vedel kaj me čaka.... na ljubljanskem maratonu pa sem naredu dve usodni napaki... prva je bla, da 4 dni pred tekmo nisem niti od blizu videl kave, tko da se mi je telo odvadlo... druga pa je bla, da sem se jo na dan tekme preveč spil.... pol me je pa kr trest začel in v glavi sem mel en svoj vrtiljak.... uffff
Uporabniški avatar
 INOT
Kaj še nihče ni poskusil guarane? Sprošča se postopoma vsebuje veliko kofeina in ne draži želodca.
Uporabniški avatar
 MihaPR
slišal smo, kje pa dobit to?
Uporabniški avatar
 INOT
Drogerie markt (DM) cena je mislim okoli 1400-1500 sit za 50 ali 60 kapsul.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Lahko ju3 v citypark zavijemo mimgrede ko krožimo okol lublane
Uporabniški avatar
 tamy
bojanu napisal/-a:Kaj pa red bull :shock: Ta ti šele da krila :lol:

jap... :oops: med poletno sezono jst zmeri spijem red bull ce ga ma kdo zravn na tekmo. :lol: pa sploh ne pomaga,sam odzeja te :roll:
 aleksander
Kar se kave tiče jest v 10-ih letih še nisem pogruntal kdaj mi pomaga,če sploh mi,in kdaj ne.Kavo pijem skoraj samo v službi in sicer enkrat na dan,če je pa ni je pa tudi vseeno,prav tako nisem ugotovil da bi imela kakšen učinek na moje spanje,mogoče malo boljše spim :wink: .Edino kar sem si zapomnil,ko sem letos na Jungfrau maratonu na prvi okrepčevalnici popil kozarec coca-cole in potem čakal kakšen bo učinek in ker ni bilo reakcije sem na vsaki naslednji okrepčevalnici popil kozarec vode in kozarec coca-cole in ob teh poživilih brez problema prišel skozi tekmo.....

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 runner
OK ... my name is Holik and I'm holesteroholik...

Moj zadnji izvid pravi 8.41

aaaaaarrgh.... ni napaka - osem in pol (skoraj)
Saj bom odprl novo temo za holesterol...
Kaj me zanima tukaj - je povezava med kavo in njim. Eni pravijo, da kava zvisuje holesterol. Eni da ne (da celo kuri mascobe). V Nadini knjigi pise, da samo filter kava zvisuje. Jaz pijem expresso z mlekom in Nescaffe (tudi z mlekom).
Kva je zdaj prav? Neham piti ... vec pijem?
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Bojda ima povišan holesterol korenine tudi v prenehanju uživanja nikotinskih opojnosti.
Bajsi, član Društva za družbeno promocijo holesterola
Uporabniški avatar
 pementos
jaz redno pijem kavo, tri kave na dan, in nikoli nisem imel problem s holesterolem. Res, da filter kave ne pijem. Kar meni je slabo za tec je kava s mlekom.
 sempja
Da kava povišuje holesterol je pa malce za lase privlečeno. Res je, da vpliva na hipertenzijo, in zato nekateri včasih malce zamešajo, kar se pa holesterola tiče, pa definitivno ni strahu.

Prav tako je res, da vpliva na presnovo maščob. Namreč, povzroči izločanje maščobnih kislin v kri že na začetku fizičnega treninga in ne šele ko se glikogenske rezerve potrošijo.

Sem vidu, da mam na kavi dobr performance pa sem si zadeve mal preštudiral. hehe 8)

sam ne smem se je preveč nafilat..... pol me pa res zvije.... aaaiiiii :?
Uporabniški avatar
 kustus
lp :P

Meni in moji ženi :roll: pa če pred treningom popijeva kavo :!: naredi v trebuhu kot neke vrste kamen :wink: in vse skupaj malo :cry: boli.
 lenka
Mene pa zanima, kako v primerjavi s kavo vpliva (predvsem) zeleni čaj? Sama sem opazila , da znižuje nivo sladkorja v krvi po jedi, denimo. Pa potem ohranja konstantnega dalj časa. Poleg tega ful dobro vpliva na prebavo in presnovo. Drugega pa ne vem.

Po kavi, ki mi res dvigne zmogljivost, pa mi čez čas, ko učinek popusti, vse "dol pade". Preostanek dneva sem potem ful utrujena. :?:
 lenka
Pa še telo se kave sčasoma navadi, pri zel.čaju pa temu menda ni tako.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA