teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 T1
bojanm napisal/-a:http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=31&article_id=13107112112403667&cid=10
No comet

Ja, tale lovec je pa imel kar srečo. Kaj če bi mu obstreljena "prepelica" padla na glavo in bi ga poškodovala?

Jurhe, daj ti vprašaj ata lovca, kaj naj dam gamsu za jesti. Večkrat precej na blizu srečam nekega gamsa in bi mu rad prinesel kaj za pod zob. Je morda kruh v redu? Ne bi mu rad povzročil prebavnih motenj :oops: .

LPT1
Uporabniški avatar
 Jurhe
sori za pozni odgovor:

gams je vrsta koze, ki je travo, tko da najbolj nič oz. mal slame za prebavo. pozimi ko bo sneg mu naštimajte eno kepo industrijske soli... pa bodo kmal še kašne srnice pršle... Me pa opozarjajo da sploh ni pametno krmit divjih živali, ker to počno nagonsko in se prehitro navadijo in prenehajo hrano iskati v naravi- lovska krmišča so v gozdu kjer navadno ni sprehajalcev ipd, pa še ta so aktivna samo pozimi, ko hrane primankuje..

lp, jurhe
Uporabniški avatar
 Jurhe
glede jagra k je pa strelu "prepelico"... hja... najbolj da se začne ukvarjat z golfom in to takoj ko pride iz aresta...

lp, Jurhe
Uporabniški avatar
 T1
Jurhe napisal/-a:sori za pozni odgovor:

gams je vrsta koze, ki je travo, tko da najbolj nič oz. mal slame za prebavo. pozimi ko bo sneg mu naštimajte eno kepo industrijske soli... pa bodo kmal še kašne srnice pršle... Me pa opozarjajo da sploh ni pametno krmit divjih živali, ker to počno nagonsko in se prehitro navadijo in prenehajo hrano iskati v naravi- lovska krmišča so v gozdu kjer navadno ni sprehajalcev ipd, pa še ta so aktivna samo pozimi, ko hrane primankuje..

lp, jurhe

Hoj,

hvala za odgovor. Sem že razmišljal, da bi verjetno lažje dobil odgovor na vprašanje, kako ubiti gamsa. Zadnje čase ga več ne videvam. Imam pa nekaj kg soli, ki jo je sin prinesel iz izleta po solinah. Verjetno bo v redu.

Samo še na sneg počakam.

LPT1
Uporabniški avatar
 Jurhe
Caw,

sol mora biti npr. za pest velika kepa ali kamen, in se zatakne oz obesi na kak drevo ali kaj podobnega, nekje v višini živali... pol pa hodiš vsake kvatro pogledat če bo kej "polizal"... (kar verjetno bo)

lp, Jurhe
 aleksander
Ojla

Sol ponavadi dajemo v posebno za to narejene lesene "škatle",ki so pritrjene na drevo.Sol ne pride v stik z živaljo ampak se topi in teče po drevesu,kar potem živali poližejo,prav tako tudi razgrebejo slano zemljo pod drevesom.
Mi sol ponavadi polagamo spomladi,ker naj bi jo divjad takrat najbolj potrebovala...

Če bi kdo rad videl gamse jih je na Poreznu dovolj,samo lažje jih je videt ko zapade sneg,pa večkrat je treba gor,še posebno če si zaželiš kakšne lepe slike...

LP Aleksander
 Jožko
Pozdravljeni!
Ja Alesander gamsi na Poreznu ni dolgo, ko sem jih videl na Hoču bolj na Davško stran, pa ne vem če enemu ni pisalo na hrbtu ČAKAM SANDIJA :D ha,ha,ha! Pa lep pozdrav tja čez Porezen.
 janezu
od lovcev so mi najbolj všeč tisti na lovskih okrepčevalnicah pod poreznom(zadnja pod vrhom) na maratonu 4o, še boljšo ponudbo pa imajo na teku črna prst-sploh ko gremo dol. še kar tako naprej in prišparajte kakšen liter hudobe za sezono 2008. pa srečno in dober pogled LP ju
Uporabniški avatar
 Vlajko
janezu napisal/-a:... prišparajte kakšen liter hudobe ...

Zastopu bi, da ti zapaše en štamprle ali dva, ampak cel liter, halo... :shock: :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA