Kot sem nekoč že omenil.Je stvar prehrane vsakega posameznika.
Aleša toliko poznam, da za določene stvari dobro vem kako pri njemu delujejo oziroma funkcionira.
Samo primer lahko vzamem Dušan Mravlje.Človek je spoznal kako mu funkcionira telo in to je to.
Ko je poskušal Bergantovo teorijo uživanja maščob in uživanje samo morskih rib se mu je stanje poslabšalo.
Ko pa je človek prešel nazaj na pivo in da je pojedel tudi do polkilograma sira, ko je pretekel določeno razdaljo.In popil recimo kolikor me spomin ne vara na ultramaratonu čez Korziko skoraj cel plato piva in je tekel kot namazan

.
Ali pa tek čez Sicilijo.Njegovo telo funkcionira pač tako.
Zase vem da imam rad zelenjavo narejeno na posamezne načine.
Ampak da bi mi telo lahko funkcioniralo samo na zelenjavo to sem pa ugotovil da mi ne bi moglo.
Ja če ne bi nič migal in fizičnega delal.
Poznam nekoge ki je bil sposoben pol ure pred samim štartom posameznega teka pojesti celo pleskavico pa je tekel da je vse pustil za sabo, kljub svojim letom ki jih je imel.
No to je natančneje Milan Kotnik iz Radovljice.Ne bi verjel če ne bi na lastne oči videl koliko je pojedel ta človek.
Človek ima pač tako presnovo.
Ja vse je odvisno od človekove presnove, ki jo človek prinese s seboj na svet ko se rodi.
Samo v posameznem obdobju lahko svoje telo malo ustrojiš bi se temu reklo.
Vsak ima pač posamezna nagnjenja k določenim obolelostim oziroma podedovanim nagnjenjem obolenj ali pač ne.
Ja človek bi se še lahko razpisal.
Poznam človeka je že precej starejši od mene.Sedaj je star 72let v svojih časih je bil dober tekač in je še sedaj za svoja leta pravi kerlc.
Pa je popil toliko malo tekočine da to človek ne more verjeti.
Sam imam namreč rad oziroma obožujem KRAŠKI PRŠUT

pa kozarček refoška poleg lahko tudi teran nimam nič proti.

Pa se mi kri takoj izboljša

!
Tek_v_snegu stvar je taka v določenih pogledih imaš kaj prav ne rečem.V določenih pogledih pač nimaš to je to in stem se moraš sprijazniti hočeš ali nočeš.
Je pa to dobro da deliš svoja spoznanja z vsemi ki jih to zanima.
Če pa koga ne zanima pač preklopi na svoje področje zanimanja o prehranjevanju in početju o tem ali onem.
Na svetu je veliko različnih prehrambenih navad in ravno toliko pogledov na prehranjevanje in poglede na vse to.
Velik upliv imajo na to seved, če človek ne podleže temu

mediji in koliko o tem resnično napišejo kaj je dobro ali pač ni.
Človek pač vzame neko iztočnico o določenem načinu prehranjevanja ali pogledu na vse to.In potem temu sledu ali ne sledi, ali pa nekaj od tega vzame in je del njegovega vsakdanjega življenja.
Živali res trpijo ko se jih ubija na nehuman način.
Ampak ravno zato so indijanci imeli čudovit način odnosa do narave vzeli so samo toliko kot so potrebovali in vsako stvar so spoštovali.
Tek_v_snegu poglej živalski svet pa ti bo takoj jasno.
Niso vse živali raslinojede in niso vse živali mesojede.
Ravno tako je pač tako z ljudmi kateri nas obkrožajo.
Eni tako eni pa tako.
Tek_v_snegu veš pa tudi to da kar se tiče prehranjevanja je precej če ne kar ogromno v psihi.Če se bo človek prepričal da mu to koristi bo to počel oziroma užival, če pa ne.Se pač tega ne bo dotaknil ali karkoli.
Ja treba je spoštovati drugačnost drugih in njihov pogled na vso okolico.
Vsi drugačni, vsi enaki bi se temu reklo.
Mogoče sem se res razpisal kot v romanu.Ampak s tem kar sem povedal ne udriham niti po presnojedcih ali vegeterijancih ali vsejedih.
Vsakega sprejmem takega kot je oz. takega kot mu paše pač jesti tisto kar mu ustreza.
V vsakem načinu prehranjevanja je potrebno gledati pozitivne lastnosti prehranjevanja iz njih potegniti pozitivne iztočnice in spoznanja.
To je to!
ČAO!