teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 MBrando
boatjan: Ko bi le drugi videli toliko dobrega in kvalitetnega v mojih krecijah, kot jih vi tukaj. Sploh pa to, kako cenite takšne zadeve in da znate uživati v hrani, mi je najlepše kar lahko človek doživi. Hrane je le več, kot samo pogonsko gorivo...
HVALA

Frištik današnjega dne: MMMMMMMMMmmmm uuuulalaal.
Sveže pečen kos baguette z semeni, 4 vrste sira (njaaaaaam) in dva skutina namaza;
1. Skuta, trdo kuhan jajček, kumarce, dionska gorčica, jogurt
2.Skuta,sveže nariban hren, dionska gorčica, kis, suha rdeča paprika,jogurt.
+
šalca čaja.
Any questions?!? Za BOGOVE!
Uporabniški avatar
 MBrando
Danes: KLASIKA!! ampak tokrat samo žlica rženih in žlica koruznih kosmičev + velika šalca zelenega čaja
Jutri: ISTO! NJAAAAAM, slin slin.
Uporabniški avatar
 MBrando
Današnji zajtrk:

Za uverturo oz vitaminski štart:
Žlica skute z 2 žlicama kefirja. Vmešal sem mleto laneno seme, cimet ter Tulsi Powder (Churna)
,dodal 1 jedrce oreha, malo sončničnih semen in par polovic nesoljenih izluščenih arašidov. Polovico male jabolke, polovico klementine in 2 mali suhi figi.
To je bilo lepo lahko, sveže, vitaminsko.

Nato pa skr za druge prehrambene skupine:
Na ponvi in brez maščobe sem malo popražil kuhan pršut (ima sam dovolj maščobe, da ne rabim uporabljat olja) nato sem dodal por in ga malo podušil. Ko je postal mehek sem dodal še ostanek od ned. solate (malo rjavega fižola, koruza, korenček) in lepo premešal. Ravno toliko da je postalo vse toplo.
Nato pa sem vzel dve žlici skute in v posodici naredil takole:
Skuta,rdeča šarf paprika,poper,sol,dooosti češna, polovica sveže čebule, nekaj naribanega hrena, šnitlauh in peteršilj.
Zraven sem imel še 2 koščka kozjega sira ter en mali ostanek sira s kumino (PRIPOROČAM!!! Totalno poseben).
Seveda zeleni čaj ni smel manjkati.
I FEEL GREAT!!! WUHUUUUUUUU. Sedaj pa akcija!
Uporabniški avatar
 MBrando
Včeraj in danes: 1/2 hruške, 1/2 klementine, domačo jabolko, domač kivi, 3je grozdeki in ena mala domača poseušena figa, 3 žlice skute (domače, kozje, iz Lj. tržnice), 40g ovs.kosmičev namočenih v kozjem jogurtu, oreščki/semena + 2 šalci zelenega čaja
 Obala
Polenta in kefir..vroče in hladno :clap: drugače pa še vedno na klasiki,ovseni kosmiči zakuhani na mleko,pa počakaš da se ohladijo in "napihnejo",pa še moj frenchi je vesel in zmaže eno "zvrhano" žlico ali dve :--
Kruh pa med z maslom pa včeraj,planinski čaj z lipovim medom.
Uporabniški avatar
 MBrando
Obala napisal/-a:Polenta in kefir..vroče in hladno :clap: drugače pa še vedno na klasiki,ovseni kosmiči zakuhani na mleko,pa počakaš da se ohladijo in "napihnejo",pa še moj frenchi je vesel in zmaže eno "zvrhano" žlico ali dve :--
Kruh pa med z maslom pa včeraj,planinski čaj z lipovim medom.

:clap: SUPERCA Obala!

Zajtrk včeraj:

VITAMINSKA klasika--> Hruška,mandarina,jabolka,kivi,40g kosmičev namočenih v franckovini (mmm), različni oreščki/semena, 2 žlici skute, 1 žlica jogurta+voda ter velika šalca zelenega čaja

ZAJTRK danes:

Arborio riž kuhan na vodi + ALL IN 1 PROTEIN šejk mešan z 1/2vode + 1/2 kozjega mleka + 1,5JŽ kokosove moke + 1/2JŽ mletih lanenih semen + različni oreščki (pistacija,mandlji,lešniki,orehi,braz.oreščki) + žlica koruznih kosmičev na vrh za hrustanje :>

Večerja: rajši ne bi o tem tukaj Slika
 Obala
Prepečenec z marmelado-šipek in zeleni čaj z limono..napol še dietno,posledica trebušnega virusa..
Jutri pa bodoooo....buhteljni, pol šipkovih, pol mareličnih :wink: zdaj vzhaja testo..prvič :D ..bodo tudi za večerjo :oops:

MBrando, je bilo dovolj riža :lol: ali...?
Uporabniški avatar
 MBrando
Obala napisal/-a:Prepečenec z marmelado-šipek in zeleni čaj z limono..napol še dietno,posledica trebušnega virusa..
Jutri pa bodoooo....buhteljni, pol šipkovih, pol mareličnih :wink: zdaj vzhaja testo..prvič :D ..bodo tudi za večerjo :oops:

MBrando, je bilo dovolj riža :lol: ali...?

Več kot dovolj! Naslednjič dam 50g+10g rženih kosmičev da se lepo napijejo proteinov. To bo pol TOP. Kompaktno!!

Tvoj jutršni zajtrk!!! UAAAAAAA NOM NOM.
Uporabniški avatar
 MBrando
Frištik pje. Dober je bil danes ja!!Olala. Klasika a en činken na drugačen način.
Rženi kosmiči namočeni v mešanico mleka in jajčka (ga je nekaj ostalo od včerejšne peke. Mimogrede je vse spečeno uspelo, kot je prijateljica porekla, ko je uničevala nežne sladice ob čaju :D) ter popečeni na teflonu.
V posebni skledi pa narezana kruška,granny smith đabolko, 1/2klementine, kivi in 1 mala suha figa + popraženi oreščki in sezam (da je bolj hrustalo) ter vse prelito s kefirjem.
EPSKO!
 Obala
Petek:ovseni kosmiči na mleku
Sobota: polenta od dneva prej in kefir
Nedelja: kruh,maslo,med bela kava,
Ponedeljek: polnozrnate musli,z eno prezrelo banano,prelito z kefirjem in zlička akacijevega medu :clap: pravkar..
Uporabniški avatar
 MBrando
Sreda: Gratinirane pz. palačinke z skuto in suhim sadjem namočenim v vodko ter 2 palačinki po vrhu namazani z WALDEN FARMS ČOKOLADNIM dipom ( na Olimpu so verjetno tega konzumrali, saj so vedno ohranili izklesano telo. Tile GRŠKI BOGOVI. Najbolj OMG namaz mojega življenja. Jaz se klanjam do čela in hvalim,hvalim ) + šalca domačega jabolčnega kompota...
Božanko? DEFINITELY!

Četrtek: Uff, uff. Ehh, ravno pred uro sem pojedel zajtrk, pa me že sama misel na to kar bom sedaj napisal sili, da bi še ENO SKLEDOOOOOOo :clap:
Skratka....
Uvertura: Vroč čaj in košček domačega jogurtovega biskvita z noževo konico WALDEN FARMS ČOKO.DIPA

Zajtrk:1/2 kot beton trde hruške, gala jabolko, mandarina,1/2 rdeče grenivke + različni oreščki/semena (lešniki,mandlji,pistacije,orehi...vsega v mejah normale)
V posebni posodici pa hladen kuskus s kislim mlekom in potopljeno narezano domačo suho figo.

Petek:
Uvertura: Češnjev čaj + domača linška očka
Zajtrk: Pola hruške, 1x granny smith, 1/2 grenivke (zelene. Najbolj simpatično ime med vsemi sadeži--> SWEETIE. Križanec med pomelom in grenivko), 1/2 trde zelene banane potreseno z že klasično mešanico oreščkov/semen + v kefirju utopljeni ovseno/rženi kosmiči (40g) z veliko CIMETA in INGVERJA
 Obala
Zdaj so ovseno kosmiči na mleku,zeleni čaj z limono :D jutri pa bo,pa upam da rata, malo neobičajno... Schwarzwald torta,za najino obletnicoo 8) in,ja penina,z zlatom...he he si jo zasluži :wink:
Torta je že v delu :D
Uporabniški avatar
 MBrando
Obala napisal/-a:Zdaj so ovseno kosmiči na mleku,zeleni čaj z limono :D jutri pa bo,pa upam da rata, malo neobičajno... Schwarzwald torta,za najino obletnicoo 8) in,ja penina,z zlatom...he he si jo zasluži :wink:
Torta je že v delu :D

:laola :clap:
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA