FITINSIT napisal/-a::)
Pravzaprav jem zelo veliko tudi hrane, ki ni po slamici...
Mogoče celo več kot si lahko predstavljaš.
Kaj imaš v mislih kot dodatke... pravzaprav je hrana bolj v moderni obliki, da jo lahko tisti, ki nimamo časa pripravljati 5-6 uravnoteženih obrokov dnevno lažje pojemo oz. damo telesu vse kar potrebuje v pravem razmerju ob pravem času.
Koliko uravnoteženih obrokov poješ ti Juster dnevno? In si vse sveže pripraviš doma sam? Koliko časa porabiš za to?
Smiselno je razjasniti kaj je dodatek... imam občutek, da je zate hrana, ki ni v klasičnem smislu podobna recimo "jabolku", doping? Pa veš kaj in koliko "dodatkov" je v enem jabolku, ki ga kupiš v trgovini (mimogrede - jabolka, ki jih kupiš so stara od 10 dni do 2 let)?
Nekaj za razmislek... ješ testenine in kruh?
Imaš občutek, da to zraste na drevesu ali, da je narejeno iz praškov? 
Malo za hec in malo za res.
Strinjam se, da veliko rekreativcev kot tudi profesionalnih športnikov ne ve kaj jedo še bolje, veliko jih ve in se zavestno dopingira... temu zelo nasprotujem. Opažam tudi, da je zmeraj več poškodb, ki nastanejo zaradi želje po hitrem uspehu brez prave časovne in hranilne regeneracije, če se lahko tako izrazim... Tu pa lahko pomaga prehrana, ki je mogoče pripravljena v bolj moderni obliki (pakirana v škatle), ki jo zaužiješ takrat ko jo telo potrebuje, saj veliko aktivnih ljudi (poklicno in športno) v končni fazi nima časa za pripravljanje uravnoteženih obrokov...
Evo, že filozofiram
zato bom kar končala.
LP
Bom poskušal bit kratek in ne filozofirat
Zame osebno so vse to kar tukaj naštevate prehrambeni dodatki če se lahko tako izrazim.
"Nimamo časa pripravljati 5-6 ur..." Vidiš, to je samo en izgovor. Kot tisti ki pravijo, da nimajo časa za rekreacijo. Tukaj se dosti piše o tuni, pa rižu....poglej....pridem domov in si v manj kot pol ure pripravim riž s tuno (ok - konzervo), zraven pa kakšen paradižnik.
Uravnovešen obrok pa ni nujno za vse isti. Kar je zate uravnovešeno še ni rečeno, da je tudi zame.
Sploh pa pravijo, da se ločujemo tudi po krvni skupini - 0 naj bi bil mesni tip, a zelenjavni.....v tem stilu.....ne vem točno.
Ponavadi pojem 4 obroke dnevno. In na srečo obožujem sadje in predvsem surovo zelenjavo. In kot je že tukaj nekdo napisal - uživam v hrani ! In ne, nimam problemov s telesno težo.
Me pa nikoli in nikdar ne bo nihče prepričal, da je napitek iz "praška ali ena "čudežna" tableta boljša od zelenjavne juhce, pršuta, dobrega sira, kozarčka rujnega...

.....ker enostavno preveč uživam v gastronomiji.
Sem pristaš "malo in dobro"
Tudi za pripravo "uravnoteženega" obroka je čas - samo vzet si ga moraš.
Sicer pa.....tudi če ni vedno najbolj uravnotežen.......kadim ne, kave ne pijem, zapijam se tudi ne.....od nečesa pač moramo umret.....pa naj me raje pobere zaradi (meni) dobre hrane kot (pasivnega) kajenja...
Pa tudi prehranjujem se še kar zdravo.....vsaj mislim tako.
Evo......me je že zaneslo.....sorry....
Pa lep vikend vsem !