Barb napisal/-a:Recept izhaja iz lastne domišljije in napotkov, da se lahko sojine tropine, ki nastanejo ob pripravi domaèega sojinega mleka, tudi koristno uporabi še za marsikaj.![]()
Vzamete posodo. Vanjo stresete najprej sojine tropine. Po želji lahko dodajate marsikaj. Sama pa sem dodala naslednje:
zmiksan paradižnik
dva stroka èesna
šampinjone
malo bezgovih cvetov
nekaj kolobarèkov pora
žlièko gorèice
sol, olivno olje, poper, razliène zelene zaèimbe, èili, kurkumo, curry
1/2 pecilnega
eno jajce
To vse sem nato premešala in dala v lonèeno posodo, ter postavila za cca. 20 minut v peèico. Pekla sem pri 200 stpoinjah. Pet minut pred koncem sem po vrhu, ko se je že naredila rahla rumena skorjica,premazala še s kislo smetano.
Lahko se na koncu po vrhu nariba tudi parmezan.
V samo zmes lahko dodate karkoli imate okusnega na zalogi.
Zraven se prileže še kakšna kumarièna solata v jogurtovi omaki ali pa zgolj kozarèek belega.![]()
![]()
Za mesojedce, bi lahko na zaèetku, predno maso vlijete v posodico, položili rezine kraške pancete.
Moje je bilo dobro![]()
Pa dober tek
Barb,
a bi se dal tvoj recept malo modificirati.
Tako da je tistih zacimb malo manj in temperatura uff vroce...pa brez belega sicer pa se slisi full perspektivno...veliko zelenjave z elektroliti je noter...