Ena varianta sladoleda, ker smo ravno pri njem:
Mlečno - sadni:
- jogurt/kefir/kislo mleko/skuta...pač, po želji in okusu
- zamrznjeno sveže sadje (koščki večjega sadja ali jagode ali borovnice, gozdni sadeži ipd.)
Sadje damo v mešalec, (ki je dovolj močan, da zdrobi zamrznjeno sadje), čez prelijemo jogurt ali kar smo pač izbrali, zmešamo in evo!
Če je zadeva preredka, jo redčimo z vodo (ali jogirtom) in ponovno zmešamo, da dobimo "pravo".
Dodatki, ki pašejo zraven: oreški, semena, med, melasa, rjavi sladkor...
Če dodamo banano imamo krasen hladen napitek.
Lahko pa poskusite samo sadno varianto in zmešate sadje brez mlečnih dodatkov. Gozdni sadeži, pa malo vode (toliko, da jih prekrije), in evo!
Mnjam!
lp,
m

, ko odtečem !!!


Mi ni žal, imam pa tudi tistega za izdelavo domačega jogurta, v Avstriji v bio štacunah nabavim probiotično kulturo in potem zadeva zalaufa. Rata tusi s štacunskim mlekom, sicer sem s kmetov doma, ampak za frišno mleko je pa Idrija glih malo predaleč od Lj, da bi tja letala. Je pa fajn, ker dobim praktično vse, kar se da pri nas pridelati, doma.