teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 klopotec
Pri citiranju zgoraj sem malo zamuti, ampak Eustahije, saj boš videl kaj je moje in kaj tvoje.
Uporabniški avatar
 mojcej77
Ena varianta sladoleda, ker smo ravno pri njem:

Mlečno - sadni:
- jogurt/kefir/kislo mleko/skuta...pač, po želji in okusu
- zamrznjeno sveže sadje (koščki večjega sadja ali jagode ali borovnice, gozdni sadeži ipd.)

Sadje damo v mešalec, (ki je dovolj močan, da zdrobi zamrznjeno sadje), čez prelijemo jogurt ali kar smo pač izbrali, zmešamo in evo!
Če je zadeva preredka, jo redčimo z vodo (ali jogirtom) in ponovno zmešamo, da dobimo "pravo".
Dodatki, ki pašejo zraven: oreški, semena, med, melasa, rjavi sladkor...
Če dodamo banano imamo krasen hladen napitek.

Lahko pa poskusite samo sadno varianto in zmešate sadje brez mlečnih dodatkov. Gozdni sadeži, pa malo vode (toliko, da jih prekrije), in evo!
Mnjam!

lp,

m
Uporabniški avatar
 Eustahije
klopotec napisal/-a:Zdaj, v planine se glih ni treba umaknit, pa brado pustit rast

Malo pa me vleče :)

klopotec napisal/-a:zmelješ en kavni mlinček lanenih semen in jih pretlačiš z bananami ... Lahko dodaš še žlico melase, melasa je bomba. Lahko pa tudi javorov sirup.

Še en kul recept smo pridelali! :) Tole bom pa kar probal naslednjič, pretlačene banane so zakon! Na javorov sirup sem pa tako ali tako čist neumen, tako da mu ne gine pristat v mojem šejku! :) Javorji sveta, pazite se! No, saj ni tako strašno, predrag je da bi izžel vse javorje :)

klopotec napisal/-a:skuhaš žgance

Ni šans. Žganci direkt po teku? V eni uri po teku je že treba jest ... poleg tega pa stat zraven vročega šporgeta, ko ti je že itak vroče? Da ne omenim da sem že dvakrat probal kuhat svoje žgance in obakrat je bila cela katastrofa! A uni instant pa niso fajn? Samo izzivam ;)

klopotec napisal/-a:Raje vzemi kakšno sojino, ali mandeljnovo ali kakšno drugo rastlinsko mleko.

Evo kaj o tem meni moj najljubši stand-up komik: "Soy milk. That's bullshit on a stick. There's no such thing as soy milk. I know that, because there's no soy tit, is there? I don't know a lot, but I know you need a breast for milk. It's soy juice; nobody's gonna drink soy juice." (Lewis Black)

:D

Ehm, grob prevod za ljubitelje domače besede: Sojinega mleka ni, ker soja nima prsi, rabiš prsi za mleko, tisto je sojin sok. :D
 klopotec
Kenijci pojejo ogromno žgancev, pa kar dobro tečejo. Ampak, ja res je, oni so navajeni na vročino, ti revček bi pa ob štedilniku verjetno skopnel. Samo, tudi pri instant polenti ti bo vroče. Ampak brez nič ni nič. V glavnem pa, kar je instant ima verjetno tudi e-jčke. Malo poglej, ne vem, ne trošim instant.

Onega tvojega Lojzeta pa vprašaj kaj misli o mandeljnevem mleku, če mu ne gre sojino. Sicer jaz tudi ne jem rastlinskega mleka, ker imam kmeta dva km vstran in se vsak drugi dan sprehodim do njega in si prinesem mleko iz vimena. Sem pač mislil, da ti nimaš možnosti priti do surovega, zdravega mleka, pa sem ti predložil rastlinsko.

Kaj pa prosena kaša, skuhana, prelita s toplim mlekom (ista zgodba kot zgoraj) pa malo javorčka prek. Tudi ni slabo.

Aja, pa še to. Saj kuruzni žganci so zelo hitro kuhani, jaz spijem sok, grem pod tuš in ko pridem nazaj v kuhinjo ima žena žgance že skuhane. Pa niso instant. Pa tudi tuširam se ne preveč dolgo.
Uporabniški avatar
 majcha72
klopotec napisal/-a:Aja, pa še to. Saj kuruzni žganci so zelo hitro kuhani, jaz spijem sok, grem pod tuš in ko pridem nazaj v kuhinjo ima žena žgance že skuhane. Pa niso instant. Pa tudi tuširam se ne preveč dolgo.

Vidiš, tu je razlika...
A kuha tisti, ki teče ali ne. :lol:
Uporabniški avatar
 natasa
JA VELIKA RAZLIKA !!! :shock:

Sama nisem ravno navdušena nad tem , da grem še kuhat :bum: , ko odtečem !!!

Kakšen beljakovinski napitek z banano pa je za prvo silo, prava hrana mora pa še malo počakat, da se ohladim, stuširam, ponavadi pa imata še otroka kakšne želje .... :wink:
Uporabniški avatar
 TomazSimec
LP.

Glede prehrane po teku oziroma po aktivnosti imam preverjen recept:
- 2 zvrhani žlici ovsenih kosmičev
- 4 zvrhane žlice čokolina
- 1 zvrhana žlica medu
- 2,5 dcl vročega mleka 0,5 do 1,5 m.m.
- 150 g probio jogurta LCA 1,5m.m
- 3 koščke temne čokolade 70%
Naštete sestavne dele zmešaš v posodi, da se med in čokolada stopi in njam :wink: , obrok poln OH in beljakovin.
Preverjeno danes ob 8.30 po 11 km teka. LP Tomaž
 klopotec
Ja pri nas je tako, da skoraj nič ne kuhamo. Večino stvari pojemo v surovi obliki in tisto malo kar je, skuha žena, da ne pride iz forme, he, he.

Teževa pa oba, vendar ne ob istem času, ker imava različen tempo. Ko pa žena priteče domov, pa jo večkrat že čaka sok, ki ga pa naredim jaz.

Pa še en "recept". Veliiika skleda solate s kuhanim fižolom. Seveda najprej sok, kot v vsakem moje "receptu". Sok razkisli, alkalizira, solata, vitamini, encimi, rudnine, fižil - OHji in beljakovine. Solato lahko potreseš z zmletim sezamom. V kavnem mlinčku zmelješ surova semena.
S tem obrokom dobiš vse kar rabiš. Če se seveda ne pripravljaš za nastop na OI.
 klopotec
tomrunner napisal/-a:LP.

Glede prehrane po teku oziroma po aktivnosti imam preverjen recept:
- 2 zvrhani žlici ovsenih kosmičev
- 4 zvrhane žlice čokolina
- 1 zvrhana žlica medu
- 2,5 dcl vročega mleka 0,5 do 1,5 m.m.
- 150 g probio jogurta LCA 1,5m.m
- 3 koščke temne čokolade 70%
Naštete sestavne dele zmešaš v posodi, da se med in čokolada stopi in njam :wink: , obrok poln OH in beljakovin.
Preverjeno danes ob 8.30 po 11 km teka. LP Tomaž

Če smem izrazit svoje mnenje o tem receptu.
Mora biti zelo okusen, tudi energetsko je zelo bogat. Je pa en problem. Vse sestavine so zelo zelo kislotvorne. Z medom na čelu. Na kratki rok to gre, dolgoročno pa tako prehranjevati ni v redu.
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
klopotec napisal/-a:
majcha72 napisal/-a:
klopotec napisal/-a:
Eustahije napisal/-a:Vsi pač ne tečemo zaradi vplivov slabe prehrane. ;)
Ob vsem dobrem, ki ga jaz osebno naredim zase s tekom, je eno crkljanje v obliki sladoleda ali česa podobnega samo pika na I tistemu splošnemu zadovoljstvu. Od nekdaj jem tisto, kar mi zadiši, takrat, ko mi zadiši, pa nimam s tem slabih izkušenj. Še vedno nosim XS konfekcijo. Kljub sladoledu ob pol enih zjutraj. Pa še orehov je bil. 8)

Imaš čisto prav in naj ti tekne. Ampak sladoled je še vedno primerek slabe hrane.

joj joj, kaj bi potem rekel na moje večerne napade na razne salamce in sirčke vseh sort 8) pri meni žal na korenček ne bi šlo :wink:
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
pa še ena replika oz. vprašanje Klopotcu: se ti ne zdi, da je sok 4 (štirih) pomaranč naenkrat prevelik "šok" za telo :?: toliko vitaminčkov in kisline kar naenkrat?!
Uporabniški avatar
 TomazSimec
Lp

Glede mojega recepta.
Kratkoročno-ali na dolgi rok :lol:. Ta obrok zaužijem vsaj 4 krat tedensko že vsaj 3 do 4 leta, res pa je da večinoma v dopoldanskem času oz. zjutraj.
Ob večernih aktivnostih pa se poslužujem klasike kruh+ namazi marmelada(domača),pusta skuta ali med. Med je itak moj stalni spremljevalec - vsaj 2 žlici dnevno. Lahke noge :rol:
Uporabniški avatar
 Loni
Mojcej, tak sladoled pa jaz obožujem in sem si celo nabavila tisti strojček za v skrinjo. Njami... :juhuhu: Mi ni žal, imam pa tudi tistega za izdelavo domačega jogurta, v Avstriji v bio štacunah nabavim probiotično kulturo in potem zadeva zalaufa. Rata tusi s štacunskim mlekom, sicer sem s kmetov doma, ampak za frišno mleko je pa Idrija glih malo predaleč od Lj, da bi tja letala. Je pa fajn, ker dobim praktično vse, kar se da pri nas pridelati, doma.
Tako, da ne kompliciram niti sama, včasih prav paše se zadeti z malo Eji :lol: Za cimetov sladoled (od Carte d'Or) zamižim na obe očesi.
Uporabniški avatar
 Eustahije
Uf, glej glej, solata s kuhanim fižolom! To bi tudi znalo fajn pasat. Jaz bi jo še malo začinil z bučnim oljem, pa maš carsko pojedino. :) Saj sem vedel da boste skašljali par fajnih receptov! :) Tolk fajnih idej sem že dobil!
Uporabniški avatar
 SasoP
Ni ga čez zaseko s česnom. Letiš kot "sneta skira" - pa vsi okoli tebe tudi... :wink: :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA