- 11 Jan 2010, 20:32
presnina -e ž (i) star. surova krma,
zlasti korenje, krompir, repa: presnino spraviti v klet/kuhali so največ presnino
presnost -i ž (e) knjiž., redko
svežost: predpisi o presnosti in čistosti
sadja
Ali pod presno razumete zgoraj navedeno, ali gre bolj za surovo - neprekuhano.
Zakaj ne uživate tudi surovega mesa in rib?
Tulček, moti me ker je tvoja religija edina religija. Naj bo sveta zate, ostalim pa pusti svobodo izbire in nikar se ne počuti ogrožene zaradi drugačnih mnenj. To je forum, odprla si temo, debata se je razvila. Vsak ostane na svojem prepričanju, če želi. Razen če gre za sveto vojno, in si se odločila spreobračati drugače misleče.
Mene težko prepriča neke splošne trditve zelo majhne skupine evforičnih ljudi. Zelo rad imam dejstva, kot je naprimer naslednje:
Moja stara mati Angelca je dočakala 90 let, doma, ob zelo pestri prehrani, z ocvirki vred. Njen brat Franci pa 96 let, pa je vsak dan cuknil pol litra rdečega.
Vidiš to so zame dejstva. In sam se nadejam visoke starosti, ker imam to v genih, ne glede na prehrano.

presnina -e ž (i) star. surova krma,
zlasti korenje, krompir, repa: presnino spraviti v klet/kuhali so največ presnino
presnost -i ž (e) knjiž., redko
svežost: predpisi o presnosti in čistosti
sadja
Ali pod presno razumete zgoraj navedeno, ali gre bolj za surovo - neprekuhano.
Zakaj ne uživate tudi surovega mesa in rib?
tulček napisal/-a:
@tek_na_snegu to ni glorificiranje, to so dejstva.
Res je, tudi tvoje raziskave z mikotoksini so dejstva ampak, če bi naredil raziskavo McDonaldovega hamburgerja, bi zagotovo planil na surovo zelenjavo.
Meni se zdi res škoda, da zaradi takšnih ostrih pikolovskih kritik, ljudje ki se jim stvar sprva zdi zanimiva, zamehnejo z roko in rečejo itak je vse strupeno.
Sem za to, da se pogovarjamo, opozorimo na morebitne probleme, razrešimo nejasnosti, svetujemo... ampak, dajmo to storit brez negativnega naboja.
Tulček, moti me ker je tvoja religija edina religija. Naj bo sveta zate, ostalim pa pusti svobodo izbire in nikar se ne počuti ogrožene zaradi drugačnih mnenj. To je forum, odprla si temo, debata se je razvila. Vsak ostane na svojem prepričanju, če želi. Razen če gre za sveto vojno, in si se odločila spreobračati drugače misleče.
Mene težko prepriča neke splošne trditve zelo majhne skupine evforičnih ljudi. Zelo rad imam dejstva, kot je naprimer naslednje:
Moja stara mati Angelca je dočakala 90 let, doma, ob zelo pestri prehrani, z ocvirki vred. Njen brat Franci pa 96 let, pa je vsak dan cuknil pol litra rdečega.
Vidiš to so zame dejstva. In sam se nadejam visoke starosti, ker imam to v genih, ne glede na prehrano.