Hojla ta lačni !
Smo šli v Pulo za 4 dni, med prazniki. Mimogrede - smo bili zelo pridni. Z mularijo sva hodila vsako jutro tečt. Izmerili smo si progo dolgo 600 mt in smo delali intervale in tekaške vaje. Na gospodov dan smo si pa ogledali mesto, areno in ostale znamenitosti in smo si rekli, bomo pa še puljsko pico sprobali. Če jih znajo speči. Pa nam ni uspelo, ker je bilo vse zaprto. Razen bencinske črpalke (hvala bogu). Vse smo pretaknili, pa nič. In smo žalostno ugotovili, da bo morala kar mami kaj skuhat. In smo gruntali in gruntali, saj je bil tudi hladilnik v apartmaju dodobra oropan.
Pa smo skupaj spravili ostanke in pripravila sem SANJSKE OHROVTOVE ŽEPKE:
Potrebuješ: ohrovt, skuta, jajce, začimbe, konzerva tune, sir
Priprava:
Cele ohrovtove liste vržaš v slan krop za 2 minuti. Med tem zmešaš skuto z jajcem in tunino, dodaš beziliko, poper, peteršilj, česen, koper in timijan.
Na razprostrte ohrovtove liste položiš po 1 veliko žčico mase in zložiš ohrovtr v žepek. Žepke položiš v neprogorno posodo, na čepke potreseš sir za pico ali navaden sir narezan na tanjše lističe in porineš v vročo pečico za 10 minut /dokler se sir ne raztopi in čisto majceno zapeče.
Čas od ideje do realizacije: 15 minut ali 30 minut za veleštore
BOŽANSKA POJEDINA!! Zdraven se poda zelena solata (ali kakršnakoli druga) tisti ta hudo lačni pa lahko pojedo tudi krompir v kosih.
Na koncu smo bili vsi zadovoljni, da ni bilo odprte nobene picerije, saj smo odkrili novo super tekaško jed. Yes !!!!
