- 21 Jan 2007, 11:55
Lep pozdrav,
tole je moj prvi post, pred kratkim sem začel teči, in sicer treniram predvsem z namenom, da opravim cooperjev test (2700 v 12 min), ki je uraden preizkus nogometnih sodnikov. Seveda pa je glavni plan, da bi uspel potem tudi bolje teči med samimi tekmami.
Lani sem (brez treninga) pretekel 2400m v 12 minutah, sedaj pa kakšen mesec treniram. Začel sem z nekoliko dalšimi variantami (3x2 km, 200m po 1 min), sedaj pa sedlam na intervale (4x1km, 200m po 50s...).
Prišel sem do tega, da sem včeraj zmogel 3km v 14:27. (2700 13 minut, v 12 min 2500.).
Po vsem tem sem kar konkretno utrujen in čutim, da me noge bolijo tudi 2, 3 dni po treningu. Zato sem se začel ozirati tudi po pravi prehrani, predvsem za regeneracijo.
Prebral sem tole temo, in razumem neko osnovno idejo športne hrane. Kljub temu pa me zanima, kaj bi mi priporočili, saj imam občutek, da je večina predlogov tu namenjeno "kvihtanju", fitnesu ipd.
Nimam predsodka pred športno prehrano (napitki), vendar o njej ne vem ničesar (kdaj, koliko ipd).
Za vsak nasvet se že vnaprej zahvaljujem.