teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 MBrando
Mešana skleda solate pri prijatelju, nato pa poležavanje doma po doooolgem delovnem dnevu.
Danes pa žanjemo sadove našega švica in krvi.
Naj se FESTIVAL LENT 2012 še za vas prične OFICIALNO!!!
 Obala
Solata in en velik,hmmm arbun - ribon..bo na žaru,kar ga bo ostalo :oops: bo pa za jutri na riževi solati.
Uporabniški avatar
 MBrando
Včeraj ostanki cateringa; vložene gobice, rdeča in zelena paprika, mlada čebula, vložene čebulice, doma pa žlica domače skute...zakaj pa ne!
 VelikiPeter
Kaj za večerjo?
Odvisno od trneinga, ampak recimo, da smo bili fizično aktivni cca 60 min- tek.
Zagotovo je treba nadomestiti nekaj hidratov, po možnosti se ne "nafilati" s sladkorjem, ampak zaužijemo kak bolj kompleksen vir hidratov. Po takem treningu je treba zaužiti tudi nekaj beljakovin (cca 20-25g), da se mišice nahranijo, pa seveda vitamine (zavedati se je treba da je vadba stres za telo in pri stresu porabljamo povečane količine antioksidantov, zato jih je treba po vadbi nadomestiti), vlaknine, minerale, tudi nekaj maščob nam ne bo škodilo... Če poenostavimo, zaužiti moramo hranljiv obrok, ki pa ne bazira na hranilih živalskega izvora, vsaj tak je moj predlog (preizkušeno deluje). Pa dober tek. :wink:
Uporabniški avatar
 MBrando
Torek: Velika šalca čaja, 1/2 nektarine in 1/2 jabolke

Sreda: Beljakovinski kremasti napitek pistacija z 1 enoto domačega mleka in 4 enotami vroče vode.
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
MBrando napisal/-a:Torek: Velika šalca čaja, 1/2 nektarine in 1/2 jabolke

tole večerja????????????????? sory - pri meni - no go!!!!!! :( padem skup kmalu po taki večerji :? (hec!)

rabim konkretno reč, da grem zjutraj lahko spet lavfat :--

pri nas danes npr. losos na žaru z jogurtovo omakco, malo pečenega krompirčka, porova solata.... in to je to !

za marsikoga mogoče preveč, zame glih prov!!!! :--
 Beky Mouse
Večerja je pri meni odvisna od treninga pred njo. Če je bil naporen in je vključeval tudi veliko vaj za moč, potem obvezno proteinski shake (sirotka z okusom vanilije), ena merica s 4 dcl manj mastnega mleka; včasih pa namesto shake-a lahka skuta in kakšno sadje. Si pa zaželim kdaj tudi solate s tuno ali piščancem (odvisno kaj imam na zalogi :)
Uporabniški avatar
 MBrando
metkamarjetka: Ja, jaz nimam nobenih aktivnosti zjutraj, zatorej le POLNO VITAMINČKOV in tople tekočine. Počutje oz. krvna slika pa bombastično pozitivna, tako kot, verjamem, pri tebi. Ravno ta teden dobil rezultate iz laboratorija.
Aja, seveda, poleg teh vitaminov in toplega napitka še obvezno kakšen fil, iz 40tih oz 50tih let. I love old BW movies!
Uporabniški avatar
 MBrando
Torek: Pistacejeva kremna sirotka

Včeraj:črni čaj DAISY, breskev

Danes: Probiotični jogurt s polovico domačega jabolka in nektarine
 wind
boginja39 napisal/-a:sam jogurt :( :(

Ajoj, tole je pa res švoh večerja. Če bi jaz takole večerjal, ne vem, če bi bil zjutraj še med živimi. :twisted:

Evo moje večerje:
- 180g bio ovsenih kosmičev (temeljito namočenih v vodi), noter sem vmešal dobro polovico merice beljakovin z okusom vanilije (Gold Standard Whey)
- zraven sem pil sok iz zelene solate in rdeče pese, in popapcal en strok česna

K taki večerji sodi obvezen "aperitiv", tokrat sem si privoščil tole: :mrgreen:
- 386 sklec v osmih serijah, vmes dve minutne pavze: 74,33,64,44,44,33,30,64.
Uporabniški avatar
 MBrando
Včeraj NADA, ker sem se kosila napokal. Ni druge, saj Pohorski zrak JE znan po tem, da dela luknjo v želdcu :mrgreen:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA