teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 ris9
Da dodam enkrat še sam nekaj v to temo:

Za zgodnji obrok 6 bebe keksov z 3 deci mleka.
Zajtrk 10 dek tatarskega biftka z maslom in seveda popečenim toastom.
Vmesni obrok sedaj malo divjačinske suhe salame z rezino kruha.
Uporabniški avatar
 MBrando
Mešano halbe/halbe ovseni rižek/rženi kosmiči (70g)+mala banana+mali trdi kivi+1 jabolka+1/2 trde hruške, nekaj različnih oreščkov(oreh,indijski,mandlji,arašidi), sezamovo+laneno seme, pol žlice ovsenih kalčkov, mleko.
 Obala
Včeraj pol kuhana in pol dokončano v pečici-prosena kaša z doma vloženini marelicami in domačo marmelado-po sredini naloženo in zapečeno...pa seveda žlica kisle smetane za po vrhuu :-- in potem na pohod po Kraškem robu..kjer smo pridelali(nabrali šparge)za dobro večerjo :lol:
Danes pa klasika,ovseni kosmiči na mleku,malo kasneje pa še banana..vse to po teku.. :clap:
Uporabniški avatar
 MBrando
Moj domač pirin kruh, popečen v pečici. Količina 150g, nato gor namazana domača skuta (NAJBOLJŠA. Iz Pohorja), nato pa še domača kutinova marmelada brez sladkorja. Vse to ob vreli šalci prave bele kave.

Jutri kombinacija kruha, skute in svežega sadja. Zraven pa bo čaj!

MMMM jutra so najslajša!
 eya
vau, kaki zdravi zajtrki, kapo dol. jaz imam ponavadi kake polnozrnate kosmiče z oreški ali pa suhim sadjem...vzamem kake take, ki imajo čimmanj ali nič sladkorja. pa kefir čez. sem dobila pa tu cel kup idej zdaj.
če greste takoj po zajtrku laufat, kaj jeste? ali raje sploh nič, pa po laufu kaj pojeste?
 matrica
Pa v kakšno črno luknjo sem jaz to padel. A noben več ne zajtrkuje hrenovk s senfom in majonezo, pa jajca z ocvirki, pa salme in sir, da o tatarcu in francoski ne govorim. Sama polnozrnata čuda in razni oreščki. bljak ... ptičja hrana!

Sej ne rečem, da včasih paše tudi kaj zdravga, ampak za pretiravat pa tud ni.

Jaz pa komaj čakam svoj jutranji obrok holesterola, kofe in en čik. Potem pa 15 do 18 km uizi ne glede na vreme.
Uporabniški avatar
 MBrando
matrica: na čisto miren in jutranji način, ti odgovorim na komentar o basicah,majonezi,jajčkih in ohoho (herr Gott) ocvirkih; NEE :D :lol:
Vsi smo na ptičji hrani :clap: . Pol pa imamo vitamini overdose pa napihnjene jezike od kislin v sadju (ananas) :mrgreen:

OOO ti pa imaš kar vsaki dan velikonočni ter božični zajtrk- francoska,tatarc mmmm. Francoske sicer ne jem, ostajam pa pri tatarcu, ampak izključno zadnji teden decembra. Polnozrnat ali pa rženi toast, fajn zapečen, dober ribji tatarc fajn začinjen. Ampak ne kot zajtrk.

Jaz pravim, gospod privoščite si, ako si lahko. Naj bo kraljevo obloženo, za nas, z študentskimi denarnicami, ter odvisneži od vitaminov,vlaknin,kompleksnih oh pa bo zvrhana skleda vitaminske bombe kar ustrezen nadomestek vašim gurmanskim zajtrkom :wink:
 Obala
He,he- ...ptičja hrana..no bolj veveričja..za mene je zakon zavreti navadni ovsevi kosmiči z mlekom,pa banana,ali kivi ali...karkoli svežega in kefi,poćez pa žlica akacijevega ali kostanjevega medur..in nekaj najljubšega,velik kos kruha-z medom in putrom.. :mrgreen:
ali pa marmellata in kisla smetana na kruhu..
oreščki in suho sadje pa tako vmes,vedno in vsak dan..sladice narejene domaa,aaa

Hmmm,hrenovk ne maram,jajčka "zmešana" kdaj pa,kdaj.. omlete vseh vrst,siri so mmmm na črnem kruhu..francoska nekajkrat na leto..narejena samo doma,tatarc ko mi zapaše in na debelo namazan na toastu,s putrčkom,jaaaaaaa jaaa
ampak nič od tega razen kak jajček za zajtrk..
Moje večerje so drugačne..
Pa kosilo tudi jem..malice...v bistvu pojem ka dosti :--

Lahko pojem pa sadja za zajtrk,veliko...zdaj začnejo jagode,pa potem češnje in skratka sezonsko..

Danes je bila po jutranjem,rahlo mokrem teku 7km, pinca(domači "paneton" po okusu) in bela kava..
Pa dober tek vsem skupaj,kakrkoli že jeste..glavno da pašee :wink:
MBrando napisal/-a:Jaz pravim, gospod privoščite si, ako si lahko. Naj bo kraljevo obloženo, za nas, z študentskimi denarnicami...

dajadajdaj...
eno pošteno (subvencionirano) kosilo na študentski bon te pride ceneje, kot pa tvoja prehrana. ne nam zdaj tu govorit, da je razlog za tvoje prehranjevalne navade to, da si študent in da nimaš denarja za kaj drugega pojest.
 Obala
Matrica,saj ni nič od tega "junk food"..samo jemo ob različnih časih dneva.. :-- saj ene 2 do 3x na leto tudi jaz kako hrenovko ugriznem..najraje v krušnem testu zakamuflirano..

Ampak tole,kar ješ ti pa je zelo dobro..jajčka,pa pršut pa šparglji..rdeča čebulcaa..no tak jaz vidim :clap: dober tek..
 matrica
Obala napisal/-a:Matrica,saj ni nič od tega "junk food"..samo jemo ob različnih časih dneva.. :-- saj ene 2 do 3x na leto tudi jaz kako hrenovko ugriznem..najraje v krušnem testu zakamuflirano..

Ampak tole,kar ješ ti pa je zelo dobro..jajčka,pa pršut pa šparglji..rdeča čebulcaa..no tak jaz vidim :clap: dober tek..

Kar uganila, le brez pršuta, tisto je mal bolj zapečena čebula :D
Nazadnje spremenil matrica, dne 15 Apr 2012, 11:12, skupaj popravljeno 1 krat.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA