teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 milk
dexi27 napisal/-a:Sadje v zmernih količinah za večino ljudi ni problem, je pa problem dodana fruktoza in namizni sladkor.
LP, Tatjana

Zavedati se je tudi potrebno, da ni v vsakem sadju fruktoza in da je tisto sadje, kjer je ni, običajno še manj zdravo, vsaj zaradi visokega GI (npr. grozdje, lubenica...).
 TONEK
Samo da ne bi kaj čez lubenice...
Uporabniški avatar
 Wega
Še ena dieta, ki verjetno pomaga tudi pri zmanjšanju vnosa fruktoze:

Kivi dieta:

Vse lahko ješ samo kivija ne.

:)
 nana
mojA napisal/-a:pa poglejmo tehtnico po smučanju :(

staro stanje: 63,4 kg
novo stanje: 63,3 kg

... bolje išta nego ništa ....

Da te potolažim... tudi jaz dosežke merim v dekah :roll:
Uporabniški avatar
 Vreme
Pa je teden naokoli. Tokrat zaradi močnega prehlada brez samega km teka. Kljub temu je šlo od prejšnjega tedna za 0,5 kg dol. S tem sem dosegel moj prvi cilj. :clap:

Teža 94,8 kg (-6,0 kg)

Tako sedaj pa gremo proti 90 kg...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Spijem en pir, potem grem pa spet malo hujšat :lol:
sem sicer malce prehlajen, zato manj laufam, pir pa mi gre vseeno :beer:
:toast:
Da boste vedeli, v zadnjih 4 letih sem se zredil za dobrih 10 kg.
Pred tem sem shujšal dobrih 20 kg.
Naloga se glasi: ZdravkoC shujšaj na ustrezno težo (beri še - 5 kg) tako kot si se znebil prvih kg - torej laufaj dolge teke.
Za to temo istočasno dajem tudi recept za zmanjšanje teže - "laufaj dolge teke"
Dieta se imenuje "Jej in teci"
Druga dieta: "jej dobro, teci dolgo" :--
 milk
ZdravkoC napisal/-a:Da boste vedeli, v zadnjih 4 letih sem se zredil za dobrih 10 kg.
Pred tem sem shujšal dobrih 20 kg.
Naloga se glasi: ZdravkoC shujšaj na ustrezno težo (beri še - 5 kg) tako kot si se znebil prvih kg - torej laufaj dolge teke.

Če nisem v zmoti, se potrjuje to, kar sem napisal zgoraj, da moraš povečevati količino gibanja, če želiš zmanjševati ali vsaj ohranjati težo, ki si jo dosegel s hujšanjem. Iz tvojih zapisov, v katerih si navajal svoje dolgoprogaške podvige (nekateri bi mogoče celo rekli, da si se z njimi hvalil), sem dobil občutek, da je bilo pri tebi dolgih in tudi zelo dolgih tekov v zadnjih letih kar precej, pa vseeno praviš, da si se redil!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
milk napisal/-a:... Iz tvojih zapisov, v katerih si navajal svoje dolgoprogaške podvige (nekateri bi mogoče celo rekli, da si se z njimi hvalil), sem dobil občutek, da je bilo pri tebi dolgih in tudi zelo dolgih tekov v zadnjih letih kar precej, pa vseeno praviš, da si se redil!

Res je,da je bilo dolgih tekov precej in res je, da sem se "hvalil" z vsemi vrstami poškodb, ki so možne. Posledica je manj gibanja in dvig kg. Vseeno pa je tale izjava v oklepaju precej nižja od povprečne kulture tukaj na forumu.
Uporabniški avatar
 danijel.hajdinjak
Smo na tekaškem forumu. Če se tukaj ne bomo hvalili s svojimi tekaškimi podvigi kje se pa potem bomo? ;)
Važno, da se teče...

Lp
Uporabniški avatar
 pajo
ZdravkoC napisal/-a:
milk napisal/-a:... Iz tvojih zapisov, v katerih si navajal svoje dolgoprogaške podvige (nekateri bi mogoče celo rekli, da si se z njimi hvalil), sem dobil občutek, da je bilo pri tebi dolgih in tudi zelo dolgih tekov v zadnjih letih kar precej, pa vseeno praviš, da si se redil!

Res je,da je bilo dolgih tekov precej in res je, da sem se "hvalil" z vsemi vrstami poškodb, ki so možne. Posledica je manj gibanja in dvig kg. Vseeno pa je tale izjava v oklepaju precej nižja od povprečne kulture tukaj na forumu.

Kdor Zdravkota NE pozna ve, da se ni hvalil. Če pa je res, da vse kar zapišeš ŽE hvala potem pa naj bo za nekatere pač tako. Legenda še na mnoge km. :laola
Uporabniški avatar
 Vreme
Če kdo piše o svojih tekaških podvigih na forumu še ne pomeni, da se hvali. Prej nasprotno, sam sem mnenja,da je tega "hvaljenja" (beri poročil o svojih tekaških podvigih)v zadnjem času kar premalo, čeprav vem,da se kar dogajajo.

Sicer pa se v tej temi hvalimo s svojimi kg. :D

Da pa ne bomo čisto izven teme. Sam sem pri mojih (ultra)maratonskih tekih ugotovil, da hujšanje izključno samo s tekom ni mogoče. Res je da sem v času priprav izgubil kakšen kilogram, ki pa sem ga po prireditvi dobil nazaj s kakšnim kilogramom dodatka. Očitno je prava kombinacija tek (ali pač katero koli drugo gibanje) in hrana. Nekje sem prebral, da je ta v razmerju 70:30 v korist hrane. Verjamem,da to drži, sploh na podlagi mojega prejšnjega tedna, ko zaradi močnega prehlada nisem pretekel niti en km, kljub temu pa izgubil 0,5 kg. Kaj bi šele bilo če bi tekel dolge teke :mrgreen:
 mojA
Vreme napisal/-a:Da pa ne bomo čisto izven teme. Sam sem pri mojih (ultra)maratonskih tekih ugotovil, da hujšanje izključno samo s tekom ni mogoče. Res je da sem v času priprav izgubil kakšen kilogram, ki pa sem ga po prireditvi dobil nazaj s kakšnim kilogramom dodatka. Očitno je prava kombinacija tek (ali pač katero koli drugo gibanje) in hrana. Nekje sem prebral, da je ta v razmerju 70:30 v korist hrane. Verjamem,da to drži, sploh na podlagi mojega prejšnjega tedna, ko zaradi močnega prehlada nisem pretekel niti en km, kljub temu pa izgubil 0,5 kg. Kaj bi šele bilo če bi tekel dolge teke :mrgreen:

Se 100% strinjam. Paziti moraš tudi na prehrano, samo s tekom ne bo šlo. Prav tako ne bo šlo samo s prehrano. Oz. zelo težko ali pa zelo malo. Najtežji je pa začetek, da se grami začnejo topit. Vsaj pri meni je tako.Jaz sem stopila še dodatnih 10 gramov s tem, da ne delam prekrškov pri hrani in s tem, da tečem. V teh dneh sicer bolj malo, 10 km včeraj, 5 km danes ... ampak nekako gre... Bom svoj "dosežek" objavila naslednji ponedeljek, da bo vsaj 15 gr razlike, ne samo 10 :wink:

Predlagam, da na koncu vsak zase sešteje koliko kg je shujšal pa bomo videli, za koliko kg je TF lažji :shock:
 nana
mojA napisal/-a:Predlagam, da na koncu vsak zase sešteje koliko kg je shujšal pa bomo videli, za koliko kg je TF lažji :shock:

Kje/kdaj pa je konec? :D Po mojem takrat, ko dosežeš želeno težo... Če nama bo šlo tako, kot pišeš, bo trajalo še doooolgo :roll: Jaz imam še kar precej do tiste teže, ki sem jo imela 2006, ko sem začela tečt (da bi shujšala) :oops:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA