teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 BIK
hribovc napisal/-a:Koliko vrhunskih športnikov je vegetarijancev v teku ali kolesarstvu?

Zelo malo!
Uporabniški avatar
 želva
Scot Jurek, večkratni zmagovalec Western states 100 miles in rekorder proge, če je še ne vem, je vegan. Bil par let nazaj en člank o tem v runners world, kar američani sploh niso mogli razumet je blo da sam melje moko za kruh. (V ameriki je krompir pač nekaj kar kupiš na oddelku z zamrznjeno hrano).
LP
 orhideja
Halo!
Evo mene, se že štejem 1,2 3, 4, 5..... :-)
Vegetarijanka sem že kakšnih 7 let. Prišlo je spontano in naravno. Nikoli si nisem mislila da bom vege, pa tudi nikoli nisem o tem razmišljala, potem pa se je zgodilo postopoma. Drug način razmišljanja, drugačne navade, sočutje do živih bitij.
lp
Uporabniški avatar
 katja r.
no evo še ena zelenjavarka se javlja na dolžnost :lol:
super mi je tak način življenja, pa tko uživam že 8let. na začetku so me vsi debelo gledal, pa doma jih je skrbel d ne bom zbolela.počas pa še oni postajajo iz zagrizenih "šniclarjev" "travcarji" :juhuhu:

lp katja
Uporabniški avatar
 tadejk
BIK napisal/-a:
hribovc napisal/-a:Koliko vrhunskih športnikov je vegetarijancev v teku ali kolesarstvu?

Zelo malo!

Koliko od nas, forumašev pa bo postalo ali je vrhunskih športnikov? Njihova skrivnost pa res ni v mesu :wink:
Uporabniški avatar
 shash
Tadejk - se popolnoma strinjam.
Sicer pa kaj jedo Kenijci na svojih pripravah - prov bašejo z mesom se ne - neko koruzo v glavnem žulijo.
Se mi zdi da te stvari (rezultat) bolj s treningom pošlihtaš in važno je kakšen cilj imaš v glavi.

LP
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Oh ja no. Jaz pa ravnokar berem o prehrani nekaj ultra-maratocnev veganov...tudi zmagovali so Dead Walley v ekstremnih razmerah...
Imam vtis da sploh ni neka kriza ce je ze cloveku muka od mesa da ne bi mogel biti konkurencen tudi v ekstremnih preizkusnjah.

Sicer pa prepustimo se toku in modrosti narave in telesa, mar ne?
 BIK
tadejk napisal/-a:
BIK napisal/-a:

Zelo malo!

Koliko od nas, forumašev pa bo postalo ali je vrhunskih športnikov? Njihova skrivnost pa res ni v mesu :wink:

Da se popravim! Da, zelo malo jih je napram vsejedov! Nhče ne trdi, da je njihova skrivnost v mesu! Nekateri jeste pač samo zelenjavo drugi pa raznovrstno hrano, torej smo vsejedi in ne mesojedi kot se nekateri radi izražate!
Uporabniški avatar
 mirko1
kolikor mi je poznano, v naši državi ni nobenega, ki bi jedel samo zelenjavo. še zajček poje kakšno jabolko... :D
lp ,mirko
 BIK
mirko1 napisal/-a:kolikor mi je poznano, v naši državi ni nobenega, ki bi jedel samo zelenjavo. še zajček poje kakšno jabolko... :D
lp ,mirko

A pa je lahko kakšen črviček notri??? :lol:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
mirko1 napisal/-a:kolikor mi je poznano, v naši državi ni nobenega, ki bi jedel samo zelenjavo. še zajèek poje kakšno jabolko... :D
lp ,mirko

Ah no ni ravno tako...

PRed dvema letoma zivel 14 dni SAMO od zelenjavnih sokov.
Lani zivel 10 dni samo od zelenjavnih sokov.
Letos pa sem ubral drugo strategijo...vsaka dva meseca po 4 dni samo voda in doma ekstrahirane koprive.
Uporabniški avatar
 mirko1
verjetno si me slabo razumel. tisto po 14 dni je bolj podobno postu ali trenutni dieti, da bi pa živel od zelenjave stalno, takih ni. še moj brat je pred leti lepo preživel dieto samo z rdečo peso in to dva meseca. takih, ki pa imajo 14 dnevni post z zelenjavnimi sokovi enkrat letno, pa je samo v naši vasi vsaj deset. :D
lp ,mirko
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Hja ....mislim da moja redna dieta redna ni dalec od tega.
CE post ne bi opravil funkcije mislim da bi kar nadoknadil.
Trenutno pa je v moji dieti 60 vcasih tudi do 70% sveze zelenjave.
Zdaj je sigurno ene 65% . SEdaj bo se naraslo ko bo prisel ven svez brokoli in cvetaca ....potem pa ko pride spomladansko sadje pa se zmanjsa...
Pade pa pod 60 avgusta ko pride ven jagodièevje ( robide, borovnice, ribez, ... ) in potem jeseni.
Sicer pa v take stvari gres ko dobis signal v bolezni in dovolj mocan - rak...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA