Helou!
Sobota mi je prinesla obilco dela z beljenjem in preurejanjem trenutnega bivališča. Ker za kosilo ni bilo časa, pa tudi želodec se ni nič oglašal, se je čas za prehranjevanje prevesil v pozne večerne ure. Taščin povratek domov je pomenil tudi košaro polno dišečih dobrot. Jurčki, lisičke, marele in še nekaj podobne šare se je našlo v njej. Manjkale niso niti zelene mušnice.

Nama z Lidijo je pripadel velik jur. Hja, dva palčka bi se komotno skrila pred dežjem. Ker že jako grozeča lakota ni hotela dati miru je podhranjene možgane preletela misel na gobe z jajci.
Jurja lepo operemo in razrežemo na lističe. Ravno tako eno srednjo veliko čebulo. 6 jajcem (za mene so najboljša jatina: ducat jajc za peko) ločimo beljak od rumenjaka. Beljaku dodamo malo mleka in dobro mero soli ter na rahlo razžvrkljamo.
Čebulo prepražimo na obilici olivnega olja in 1cm masla. Na prepraženo oz postekljeno čebulo stresemo jurja in ga dušimo ob obvezni prisotnosti rožmarina dokler ne spusti vode. Nato vodo izparimo ob pojačanem segrevanju. Ko je voda povečini izparela dodamo razžvrkljan beljak in mešamo dokler beljak ne zakrkne. Na koncu dodamo še rumenjake, jih dobro umešamo in pazimo, da se nam preveč ne zasušijo. Serviramo na krožnik, obilno popramo, zraven pa na debele kose narezan kruh (jest preferiram korenino), ki smo jih popekli v od jajc umazani ponvi. Kruh naj bo namazan z maslom in obložen z enim, dvema, ali tremi fileti slanih inčunov.
Ker slanost zahteva izdatne količine tekočine priporočam veliko vode ali nesladkega ledenega čaja. Za zaokrožitev izbranih okusov pa deciliter merlota.
Na koncu se mirne volje lotite kakšnega srednje velikega anansa.
Basali smo 2,5 človeka (po velikosti) oz. Lidija, Tim in jest.
Pa, dober tek!