teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 cyc
Zelo nestrpno ... :twisted:
Uporabniški avatar
 cyc
Hudiča, očitno preveč nestrpno, po 2x na dan grem pogledat če je tu kaj novega :lol: Najbolje, da se kar na temo naročim :twisted:
Uporabniški avatar
 pegaz
cyc napisal/-a:Hudiča, očitno preveč nestrpno, po 2x na dan grem pogledat če je tu kaj novega :lol: Najbolje, da se kar na temo naročim :twisted:

Cyc, najbolje, da mu pišeš na ZS ali pa adminu na forumu na prosportovi strani (glej njegov sig).
Tako bo šlo najhitreje.

LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 cyc
Že, že, ampak se nadejam, da se vrne na forum ... :D
Uporabniški avatar
 cyc
:?

Snažilka zabrisala stran skupaj s pretečeno robo? :lol:

Če najdeš, feel free to share 8)
 PROSPORT
Zamenjal sem računalnik in zdaj ne najdem. Sicer na pamet vem katere firme so bile, samo se mi zdi, da bo kdo do stropa skakal, če napisanega ne utemeljim z dokazi.
Prilagam pa zanimivo povezavo na eno stran iz Italije, ki so jo ravnokar zablokirali karabinjerji, ker je lastnik prodajal tudi nedovoljena poživila. Ravno te dni v Italiji tečejo obširne preiskave proti prodajalcem le teh. Kar nekaj so jih zaprli in eden je celo izjavil, da robo dobiva iz Slovenije. Zanimivo!
http://nutrisport.it/
Uporabniški avatar
 perpetruum
...po vseh teh podatkih, reklamah in kontra-reklamah mam v glavi eno samo zmedo...pa pajčevino v želodcu...

bo treba kar vztrajat na pusti skuti, rio-mare tuni, pinjencu, čokoladnem mleku in sadnem jogurtu...pa še kak jajček čez pa ni hudič, da ne bo vreča pokonc stala... :oops:

hudič je, ker človek nima dovolj časa, da bi se rekreiru pa hkrati še telo polnu s potrebnimi hranili...ob vsem delu seveda, ki ga od nas zahtevajo šefi...

JEST BI SE RAD MAL ZREDU !!! :oops:
(....se opravičujem tistim, ki imajo ravno obraten problem....)
Uporabniški avatar
 cyc
Ne morem kaj da ne bi - tunina ima precej živega srebra, tako da ni, da bi človek pretiraval ... :? Vključi še vsaj kaj piščanca :)

Oh, še nekaj! Zredil se ne boš, če kaj prida tečeš. Aerobna aktivnost in pridobivanje mišične mase skupaj ne gre. Vsaj ne kar tako. Najmanj kar moraš narest je dodat BCAA tik pred in takoj po teku!
Uporabniški avatar
 perpetruum
ja, saj mam tudi piščanca zelo rad (in seveda mi ne paše najbolj belo meso ampak vse ostalo)...pa tudi drugig vrst mesa se ne branim...problem je čas in pa samo-organizacija...

za vse drugo se najde čas...ne ljubi pa se mi oditi na malco dopoldan, ali v miru pozajtrkovati... :oops:

...kaj pa pomeni BCAA?...ugibam: beljakovine, hidrati...???
Uporabniški avatar
 cyc
BCAA je aminokislina.
Uporabniški avatar
 Tatjana
cyc napisal/-a:BCAA je aminokislina.

BCAA so aminokisline z razvejano verigo (L-leucin, L-valin in L-izoleucin).
Uporabniški avatar
 cyc
Ja :) No, brez ustrezne porcije aminokislin boš s tekom izgubljal mišično maso za keks ... jaz sem kljub izdatni prehrani in proteinom izgubil 2-3 kile. Kaka polovica je bila mišična masa. :) Vse to v enem mesecu rednega teka pred zajtrkom, cca. 5km.

Spomladi bom pred in po teku vzel porcijo aminokislin ... da ne bo taka žalost. 8)
Uporabniški avatar
 perpetruum
in kje lahko dobim BCAA...aminokisline (brrrrr.kisline?)...
...a je to v kaki normalni hrani...ali je potrebno iti v apoteko?

se že vnaprej zahvalim za izobraževanje...!!!!
Uporabniški avatar
 cyc
A to je vic? Aminokisline so v beljakovinah ... lahko jih dobiš posebej v trgovinah s športno prehrano. Sipek bel prah je to.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA