Andreja_T napisal/-a:ni blo mišljeno kot pravokacija (razen če sam želiš tako videt), ampak me zanima...
Lahko da nisi mislila provokativno, vsekakor pa je zvenelo tako.
Jaz sem govoril o dolgih treningih in o tem da mi sedaj ni potrebno nositi nič sabo za pit, ti pa hop takoj na ekstremne pogoje in daljave. Verjetno je vsem jasno da ne pretečem 70 km po Sahari brez vode.
Moje navedbe so bile samo primerjava s preteklostjo. Pred leti sem bil prisiljen za daljše teke od 20 km (tudi pri temperaturi 20 st) vedno nosit s seboj bidon, ali pa sem moral tek načrtovat tako, da sem vsako uro pritekel do avtomobila se napil in tekel dalje.
Lani poleti, ko sem se pripravljal na ljubljanski maraton, pa sem ugotovil, da tega ne potrebujem več. Delal sem poskuse in čedalje daljše teke brez dodatnega vnosa tekočine. Tudi po 35 km teka po soncu, nisem čutil nobene dehidracije.
Na tujih presnojedskih forumih, sem zasledil nekaj tudi o tem. Menda je telo, ki je na presni hrani, tako zelo prepojeno s tekočino, da je zlepa ni potrebno dodatno vnašat med naporom.
Saj če pogledaš moj jedilnik.
Sestavljen je iz 95% vode.
Smoothiji so tekočina, sadje je od 80-95% voda, solata in zelenjava pa tudi. Poleg tega ne jem nič procesirane hrane in suhomesnatih izdelkov, torej ne vnašam dodatne soli, ki bi jo moral redćiti z vodo in ki povzroča žejo pri marsikaterem vsejedcu.
Če dobro premislim, se sploh ne spomnim kdaj sem bil zadnjič žejen.
Vem, da marsikdo težko sprejema take novice in sem tudi navajen da ljudje s posemehom in nejevero gledajo na to, zato se tudi skušam ne preveč izpostavljat s tem. Vendar, če kdo vpraša in ga stvar res zanima, mu z veseljem odgovorim.
P.S.
Da dodam še par bombic
- zobe si umivam dobro leto samo s slanico in so boljši kot kdajkoli, zadaha ni
- lase sem si s šamponom zadnjič umil pred pol leta, izgleda pa kot bi si jih včeraj, Za umivanje uporabljam samo razredčen jabolčni kis.
-deodorantov in parfumov ne poznam, a ne smrdim, niti po treningih
-za pranje žena ne uporablja mehčalcev, ampak teniške žogice
Še se najde kaj, a mislim da bo za sedaj dovolj. Naštel sem samo nekaj tistih stvari, ki jih ljudje okoli mene najtežje sprejemajo