teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Živjo!
Mene zanima kaj nej jem da ne bi zgubil preveč mišične mase oz da bi kuril maščobe? Tečem predvsem zjutraj in me zanima če nej pred tekom kej pojem ali ne oz ali naj med tekom pijem? Po treningu popijem proteine ker naj bi bila to hrana za mišice?!? No pa zanima me v kateri coni naj bo pulz da ne izgubljaš mišične mase(192cm,80kg)? Hvala za odgovore!
Uporabniški avatar
 žure
Pozdravljen med nami, Fowler9!
Jutranji tek je vsekakor dober način za izgubo telesne maščobe, ker ti telo še čez dan pokuri več, kot bi sicer. Najbolje, da tečeš z zmerno intenzivnostjo(ker je tvoj cilj definicija) tja do 80 % max. srčnega utripa (MSU), ne več. Sam sem z jutranjimi teki brez težav shujšal za dobrih 10 kg, res pa je, da pred tekom nisem jedel, česar v nistvu ne priporočam. Dr. Nada Rotovnik Kozjek priporoča vsaj rezino prepečenca z marmelado npr., da ne greš na prazno. Sicer lahko pa kombiniraš vaje za moč (če poskusim brati med vrsticami se ukvarjaš z bodybuildingom) in po treningu narediš še aerobni del, mogoče predtem še par vaj za trebušne mišice, potem pa pol urce aerobnega, ker boš mišični glikogen skuril že z bildanjem, boš ob zmernem naporu kake pol urce kuril špeh.
Tako jaz mislim
Govoril sem, Haugh...
fowler9 napisal/-a:Živjo!
Mene zanima kaj nej jem da ne bi zgubil preveč mišične mase oz da bi kuril maščobe? Tečem predvsem zjutraj in me zanima če nej pred tekom kej pojem ali ne oz ali naj med tekom pijem? Po treningu popijem proteine ker naj bi bila to hrana za mišice?!? No pa zanima me v kateri coni naj bo pulz da ne izgubljaš mišične mase(192cm,80kg)? Hvala za odgovore!

Hoj hoj,

kar se tiče ohranjanja mišične mase po aerobnem treningu (teku) primerno dozo beljakovin (npr. sirotko). Ne splača se komplicirati z BCAA, prvič zaradi cene, drugič pa zaradi okusa, ker so BCAA res za bruhat.

Kar zadeva topljenje maščobe, se strinjam s predhodnikom. Ti samo teci in teci...

LP, Andrej
Uporabniški avatar
 INOT
Poskusi z guarano,kavo,mct maščobami in L-carnitinom

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA