teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Alternativ je bilo že veliko. Vsaka se je slej kot prej izkazala za škodljivo. Trenutno je največ zdrave hrane sladkane z aspartamom, ki je baje od vseh največji strup (nestrokovno mnenje po prebranem na internetu).
Menim, da ni potrebe po iskanju alternativ, temveč po zmanjševanju uporabe belega sladkorja.
 John Wayne
Kaj pa stevia? Jo kdo uporablja?

Sam je ne, saj niti ne vem kje bi jo lahko dobil, a kolikor sem bral, bi to lahko bil pravi nadomestek, če bo le našel pot mimo zainteresiranih lobijev, ki si tega seveda nikakor ne želijo.
Uporabniški avatar
 Loni
Stevia je pri nas prepovedana oziroma ni odobrena kot varen prehrambeni dodatek (ne samo pri nas), čeprav sama sem rastlino videla in kupila na ljubljanski tržnici pri enem Primorcu, ne vem, kaj se je z bilko zgodilo, mama jo je hotela imeti.
 klopotec
Če iščeš nadomestek za cuker je najbolje da najdeš kaj toplotno neobdelanega.

Stevia samo da občutek sladkega, športnik pa v sladilu istočasno še išče OH. No, vsaj jaz.

Za slajenje skute ali pa ovsenih kosmičev uporabiš rozine ali pa na koščke narezane suhe fige.
Enako dober je tudi med. Vendar medu jaz ne uporabljam v večjih količinah, ker mislim da je treba uporabljat samo ekološki med. Ta pa je drag in je bolje da ga ne pojemo več kot žličko na dan. Kot preventiva in ne kot hrana.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA