- 21 Jan 2013, 14:27
#297904
Danes pa je bilo:
120g črnega domačega kruha, narezanega na 6 kosov
90g TETKA SKUTA
Različne domače marmeljad.
( Ni jih boljših. Ne pomnim, kdaj sem nazadnje jedel kakšno trgovinsko! Hmmm, mislim da lani jeseni, ko je moji BIO EKO tetki zmanjkalo njenih BOŽANSKIH FIGOVO/JABOLČNO/POMARANČNIH marmelad (to vse je mešano v eni marmeljad), pa še takrat je nabavila marmelado za palačinke iz ene BIO trgovine, kjer je bila marmelada res top. Da pa bi jedel obično, od kakšne te VELETRGOVSKE znamke, tega pa nisem že leta in leta)
Na 3 kose sem dal domačo kutinovo,
Na 2 kosa ribezovo domačo
Na 1 kos pa češnjevo
Vse razen zadnje so sladkane z malo umetnega sladila, medtem ko moje letošnje ne vsebujejo ama skoraj nič sladkorja. Le to, kar je po dolgem kuhanju oddalo sadje. Njam, njam. Perfektno za v palačinke z skuto!!
700ml žitne kafe (400ml kafica, 150ml 1,6mleka in 150ml vode)
Za kosilo pa sledeč ROMAN:
Hohoho, danes pa ponovno ena taka da BI ŠE ANGELČKI Z RITKO PO ASFALTU UDRIHALI, ČE NE BI IMELI KRIL.
Pa pejmo. Lepo po vrsti;
Sedaj, po kar nekaj letih samostojnega kuhanja, ter ustvarjanja ob pečici se je končno skristarizirala organizacija dela.
Zelenjava kot po tekočem traku, proces dela kot pri NAVY SEALS, začimbe/dodatki letijo v lonec/ponvo kot vzletajo letala na kakšni USA letalonosilki.
Ob 11.30 prišel domov in lepo začel proces. Roke vmit, pa trenerko gor dat je itak PRVO in NAJBOLJ NUJNO.
Nato pa:
Narežem korenino od brokolija ter cvetače, nekaj še imam gomolja od zelena pa še to zalučam v vodo, obrežem prvi dve dobroti, narežem, dam v sito, nato voda čez, splahnem. V lonec voda do 1/4, malo grobe soli in OPALA, ajde korenine in zelena. Gremo se kopat.
Delam dalje, voda se segreva. Natrgam glavice od brokolija, cvetače. Lepo izbiram in se trudim da ne uničim mojstrovine narave. Saj veste tisto o MALARIH oz. OČI JEJO ZRAVEN. Pri meni to še POSEBEJ VELJA.
Dobro, to je urejeno.
Vsaka zelenjava v svoji posodici in čaka da mi korenine zavrejo. Medtem režem čebulo, domač česen, korenje.
V drugo malo kozico vodo in na ogenj. Ponev na ogenj. Domač olivc od bratranca iz Primorske.
Ko zavre voda v kozico dodam graheca in stročjega fižola (količina za pest) v ponev pa vržem česen,čebulo,korenček, malo popražim dodam vodo. Par minutk nato pa šampinjoni. 2. Da ne bo kje preveč. Asket in dachauski atlet ne rabi in niti ne želi več. JAOOOO.
Zadeve v velikem loncu se medtem skuhajo. Samo malo pokuham, saj želim ohranit vitamine v cvetači/brokoliju. Hitro izlijem del vode v posebno posodico (bo jutri za juho), ostalo pa v korito in sledi prelivanje z hladno vodo. Drugače se zadeva še dalje kuha.
Ok...narejeno.
Na hitro še par gramčkov instant polente v vodo z domačim olivcem ter rahlo soljene. Čakam...ok zavrelo. 3 minute kuhanja. Premešam. Ponovno uspelo. Kremasta, ne preslana a še vedno dovolj. Za vas nikakor, za mene pa. Slastno. Na pizza krožnik vse sestavine razen polente in HOPA še za 50 sekund v mikrovele, da pogrejem ohlajeno ter da naredim prijetno konzumatorsko temp. za moj želodček.
Mimogrede sem med vso akcijo še naribal polovičko manjše črne redkve, dodal fiiiiini in pozimi meni naj naj grenki radič, mehki kozji sir (ga že vrag jemlje. A je zato že takšen? Mlahav? hihi), svežo zeleno papriko in SE RAZUME pater AŠIČ jabolčni kis. Aja, česen seveda ne manjka. Česen I LOVE. Pa čebulo tudi. Povsod ju dajem. Pomoje bi ju še najraje v moj frištik z sadjem vrgel. PJE. Jaooo
Premešam, probam.....SLASTNO, KISLO, just the way i LIKE IT.
Zadev je pogreta, kremasta polenta dodana, grah in stročji fižol na vrh, 2 jušni žlici taboljše gorčice za spremljavo ter sobotna priloga VEČERA.
In ANGELČKI so ostali lačni!!!
120g črnega domačega kruha, narezanega na 6 kosov
90g TETKA SKUTA
Različne domače marmeljad.
( Ni jih boljših. Ne pomnim, kdaj sem nazadnje jedel kakšno trgovinsko! Hmmm, mislim da lani jeseni, ko je moji BIO EKO tetki zmanjkalo njenih BOŽANSKIH FIGOVO/JABOLČNO/POMARANČNIH marmelad (to vse je mešano v eni marmeljad), pa še takrat je nabavila marmelado za palačinke iz ene BIO trgovine, kjer je bila marmelada res top. Da pa bi jedel obično, od kakšne te VELETRGOVSKE znamke, tega pa nisem že leta in leta)
Na 3 kose sem dal domačo kutinovo,
Na 2 kosa ribezovo domačo
Na 1 kos pa češnjevo
Vse razen zadnje so sladkane z malo umetnega sladila, medtem ko moje letošnje ne vsebujejo ama skoraj nič sladkorja. Le to, kar je po dolgem kuhanju oddalo sadje. Njam, njam. Perfektno za v palačinke z skuto!!
700ml žitne kafe (400ml kafica, 150ml 1,6mleka in 150ml vode)
Za kosilo pa sledeč ROMAN:
Hohoho, danes pa ponovno ena taka da BI ŠE ANGELČKI Z RITKO PO ASFALTU UDRIHALI, ČE NE BI IMELI KRIL.
Pa pejmo. Lepo po vrsti;
Sedaj, po kar nekaj letih samostojnega kuhanja, ter ustvarjanja ob pečici se je končno skristarizirala organizacija dela.
Zelenjava kot po tekočem traku, proces dela kot pri NAVY SEALS, začimbe/dodatki letijo v lonec/ponvo kot vzletajo letala na kakšni USA letalonosilki.
Ob 11.30 prišel domov in lepo začel proces. Roke vmit, pa trenerko gor dat je itak PRVO in NAJBOLJ NUJNO.
Nato pa:
Narežem korenino od brokolija ter cvetače, nekaj še imam gomolja od zelena pa še to zalučam v vodo, obrežem prvi dve dobroti, narežem, dam v sito, nato voda čez, splahnem. V lonec voda do 1/4, malo grobe soli in OPALA, ajde korenine in zelena. Gremo se kopat.
Delam dalje, voda se segreva. Natrgam glavice od brokolija, cvetače. Lepo izbiram in se trudim da ne uničim mojstrovine narave. Saj veste tisto o MALARIH oz. OČI JEJO ZRAVEN. Pri meni to še POSEBEJ VELJA.
Dobro, to je urejeno.
Vsaka zelenjava v svoji posodici in čaka da mi korenine zavrejo. Medtem režem čebulo, domač česen, korenje.
V drugo malo kozico vodo in na ogenj. Ponev na ogenj. Domač olivc od bratranca iz Primorske.
Ko zavre voda v kozico dodam graheca in stročjega fižola (količina za pest) v ponev pa vržem česen,čebulo,korenček, malo popražim dodam vodo. Par minutk nato pa šampinjoni. 2. Da ne bo kje preveč. Asket in dachauski atlet ne rabi in niti ne želi več. JAOOOO.
Zadeve v velikem loncu se medtem skuhajo. Samo malo pokuham, saj želim ohranit vitamine v cvetači/brokoliju. Hitro izlijem del vode v posebno posodico (bo jutri za juho), ostalo pa v korito in sledi prelivanje z hladno vodo. Drugače se zadeva še dalje kuha.
Ok...narejeno.
Na hitro še par gramčkov instant polente v vodo z domačim olivcem ter rahlo soljene. Čakam...ok zavrelo. 3 minute kuhanja. Premešam. Ponovno uspelo. Kremasta, ne preslana a še vedno dovolj. Za vas nikakor, za mene pa. Slastno. Na pizza krožnik vse sestavine razen polente in HOPA še za 50 sekund v mikrovele, da pogrejem ohlajeno ter da naredim prijetno konzumatorsko temp. za moj želodček.
Mimogrede sem med vso akcijo še naribal polovičko manjše črne redkve, dodal fiiiiini in pozimi meni naj naj grenki radič, mehki kozji sir (ga že vrag jemlje. A je zato že takšen? Mlahav? hihi), svežo zeleno papriko in SE RAZUME pater AŠIČ jabolčni kis. Aja, česen seveda ne manjka. Česen I LOVE. Pa čebulo tudi. Povsod ju dajem. Pomoje bi ju še najraje v moj frištik z sadjem vrgel. PJE. Jaooo
Premešam, probam.....SLASTNO, KISLO, just the way i LIKE IT.
Zadev je pogreta, kremasta polenta dodana, grah in stročji fižol na vrh, 2 jušni žlici taboljše gorčice za spremljavo ter sobotna priloga VEČERA.
In ANGELČKI so ostali lačni!!!