teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 pajo
#283668
Saj vem, da ne paše ravno na TF... Sigurno pa je nekaj ljubiteljev pekočih zadev Čilija ali feferonov. Pred leti sem imel neke dolge paprike in te so bile namesto hudiča. Sedaj imam neke male feferone, ki so prav tako strupeni. Edini problemje ker paprike vsaj meni slabo kalijo. Danes gre iskat sadike (vem ja malo pozno je že) Bhut Jolokia Lemon in Black Naga... Baje so kar visoke. Torej bi znalo še kaj od ratati do jeseni. Baje so ene najhujših kar jih je na svetu. Sporočim kaj več ko bo kaj zraslo. Poleg buč. :D
Uporabniški avatar
 MBrando
#284428
MMMMM jaz ljubim ŠARH in ljubim čilije, pikantne omake, namaze, prelive itd., itd.!!!

Če boš lahko delil kakšno vrečico vzgojene lokije, jo z veseljem kupim!
Uporabniški avatar
 pajo
#284430
Ma je že toliko kandidatov za letos, da bi znal sam ostati brez vsega. Drugače pa Špar imaš rers hude omake od Pipa lestvica jakosti od 1 do 10. Čisto 10ka če te res zanima :D . Sedaj v avgustu grem do njega po res pekoče tako, da bom še malo razmislil preden jo bom začel jesti.
Nazadnje spremenil pajo, dne 23 Jul 2012, 10:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 pajo
#284437
Komo napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=vGhKyWYx7oM

To je to :)))

Ja menda imam 1 grmiček tega na vrtu. Ali pa je samo ta huda Habanero. Bomo videli. Samo, da res dobro peče morajo biti tui dobri pogoji za samo rast.
 Gregi
#284438
Heh... tudi jaz imam rad kakšnega hudiča, skritega v hrani :)
Letos sem z dopusta na Portugalskem prinesel Piri - Piri... olje, omako in posušene papričice... pozna kdo? Gajsno kot hudir!!! Precej bolj, kot npr. Habanero...
Uporabniški avatar
 pajo
#284439
Sedaj imam v olivnem olju od lani posušene feferone. Hude. Mislim pa, da bom letošnji pridelek posušil, dodal še nekaj hudega od Pipa pa vse skupaj v kavni mlinček pa malo tebi, pa še tebi... Da ne bo kake zamere.
Uporabniški avatar
 Mutant
#284823
Tudi sam sem ljubitelj pekoče hrane, čeprav zadnje čase nekoliko manj... Navdušen sem tudi nad raznimi indijskimi pekočimi "pickli" - slano-sladko-kislimi oljastimi zelenjavnimi omakicami - fajn zažgejo, a zaradi olja ni nevzdržno. Sploh mango pickle je super... Habanerosi so tudi zelo okusni, od ex-Yu feferonov in pekočih paprik pa prisegam na makedonske in srbske pekoče variante, sploh v Makedoniji smo vedno jedli odlične pekoče papričice.

Ampak teh hudih pa si ne bi upal pojest... recimo kako se je "Hrabri Stanko" spopadel s tistim indijskim hudičem: http://www.youtube.com/watch?v=LZE6_46Ywvw :lol:
Uporabniški avatar
 pajo
#284826
Paprike dobro delajo ni kaj. Vzel od Pipa omako lestvica od 1/10 - osmico. Dobra ni preveč huda.
Uporabniški avatar
 pajo
#284841
ZHAK napisal/-a:http://www.kupicili.si/

Ja čakam Tomaža in njegovo letino... :D
Uporabniški avatar
 lonely
#284845
OK chili...vse dobro in vse OK,začimba na podlagi feferonov,ki je prvotno pripisana Indiji,pol pa dejansko domicili Argentini.
Čak,a ni boljši mehiški Tabasco,dostopen v vseh naših trgovinah....čeprav je komercializiran na Avery Island,Louisiana,USA

Slika
Uporabniški avatar
 Vladek
#284961
Lonely, tabasco so kamilice v primerjavi z kakšnio home made mešanico jolokie. Dejansko ni primerjave v pekočini.

Pajo glede kaljivosti, ti lahko pritrdim, da so te zadeve res slabo kaljive. S kolegom, ki je dipl. "kmet", sva pred dvema letoma semena nabavila pri kupičili, lani pa v angliji pri http://www.chileseeds.co.uk/, pa je bila kaljivost še slabša. Obakrat nama je sadike vzgojil profesionalec. Pri angleškem semenu pa kolega celo sumi na virusno okužbo semena, saj nekaj sadik nikakor noče rasti. Slovensko seme se je izkazalo kot boljše.

Če boš s temi paprikami kar koli delal npr. kaj takšnega:
http://www.chew.hu/eros_pista/
delaj v dobrih rokavicah, ker te bodo v nasprotnem roke pekle do kosti. Verjel ali ne, "pekočina" je šla tudi skozi slabše rokavice. In nikakor tega ne počni v zaprtem prostoru.


lp
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA