teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 Pina
Živjo,
zadnje čase (1 mesec) se počutim, kot da mojemu telesu nekaj primanjkuje. Imunski sistem imam precej švoh saj že 2 tedna padam iz enega prehlada v drugega. Hitro si prehladim mehur in potem ne vem ali naj grem tečt ali ne. Tako, da en dan je v redu, drugi dan je spet vse isto nazaj.

Imate vi kakšne izkušnje s kakšnimi izdelki, ki bi mi mogoče malo pomagali iz tega začaranega kroga? Oz. ali poznate kakšne teste s katerimi bi se mogoče dalo določiti, česa telesu primanjkuje.

LP B
 nana
Najprej naj ti kri pogledajo, pa reč, da naj ti še za ščitnico naredijo test.
Jaz se počutim tako takrat, kadar mi ščitnica premalo dela, potem mi pa dvigejo odmerek zdravil in je ok.
 flying eagle
Pina napisal/-a:Živjo,
zadnje čase (1 mesec) se počutim, kot da mojemu telesu nekaj primanjkuje. Imunski sistem imam precej švoh saj že 2 tedna padam iz enega prehlada v drugega. Hitro si prehladim mehur in potem ne vem ali naj grem tečt ali ne. Tako, da en dan je v redu, drugi dan je spet vse isto nazaj.

Imate vi kakšne izkušnje s kakšnimi izdelki, ki bi mi mogoče malo pomagali iz tega začaranega kroga? Oz. ali poznate kakšne teste s katerimi bi se mogoče dalo določiti, česa telesu primanjkuje.

LP B

poskusi jesti svez ingver ta ti vraca imunski sistem :clap:
Uporabniški avatar
 Pina
Huh,
no to pa je bilo izčrpno, bom morala še parkrat prebrati, da bom vse razumela :). Najlepša hvala tek v snegu.

Pred mescem sem delala zdravniški pregled za službo. Takrat nisem imela sicer težav z mehurjem in posledično tudi s kandido ne. Vse je bilo v mejah normale. Zanima me, če mogoče veš kateri so kazalci za poslabšan imunski sistem, prisotnost stresa, itd.

Nekaj vrednosti s testa (orien. vred.:
- K-hemoglobin 143 (120-180)
- K-levkociti 5,21 (4-10)
- K-eritrociti 4,73(4,2-63)
- K-hematokrit 0,408 (0,370-0,540)
- S-glukoza 5,86 (3,6-6,1)

Nekako se mi zdi, da sta prehlajen mehur in kandida pri meni močno povezana. Ko si prehladim mehur, nastopi še kanida in vse kar pomaga, je to da se zamotim (čiščenje stanovanja) in spijem na hektolitre toplega čaja (mrzlo ne deluje).

Jutri nabavim ingver :)
Uporabniški avatar
 Pina
Ok,
se pravi povišan K-MCHC 351 (310-351) in nizek K-RDW 9,12 (11,5-14,5) torej nista pokazatelja slabokrvnosti?
To je edino kar sem včeraj uspela ugotoviti glede na internetne forume :)
 mojA
Živjo Pina,

poleg vsega že napisanega ti priporočam, da iz prehrane črtaš BELI SLADKOR, SOL, PŠENICO oz. gluten. Uživaj čimmanj predelano hrano, res malo rdečega mesa. Občasno jej ribe ali belo meso. Mleko pij razredčeno oz bolj malo. Sadne jogurte zamenjaj z navadnimi, ne kupuj konzervirane hrane, kupljenega peciva, nasploh črtaj pecivo in sladkarije. Razen črne čokolade in sadni sladoled. Še najboljši tisti na osnovi vode. Upam, da bo kmalu bolj vroče in bo res teknil. Razne salame, paštete, klobase.. črtaj. Vse predelano meso je navadna packarija, razen če je res domače, pa še tistega daj čimmanj oz po pameti. Uživaj nepredelana žita, zelenjavo, sadje, krompir ... Pij dovolj vode in nesladkanega čaja. Uživaj olivno olje,kombinirano z lanenim je odlično.
Dovolj spi, dovolj se gibaj in zamenjaj svoj podpis na forumu "...nič ni od mene...nič" :wink:

srečno !
 Dtek
Hmm, mojA, zakaj pa vse to?
To so neka navodila "iz vseh vetrov", ki ne morejo škodit ma težave zelo verjetno ne bodo odpravile.
 mojA
Hoj Dtek,

to niso navodila iz vseh vetrov ali copy-paste nekih kao strašno strokovnih člankov o zdravi prehrani. Ni mi preostalo drugega kot da sama najdem način, da se mi izboljša stanje in da se izognem določenim težavam. Od lanskega maja se tega držim. Ponavljati so se mi namreč začeli simptomi endometrioze (poleg bolečin splošna utrujenost, napihnjenost, slaba prebava, brezvoljnost) in ker za to bolezen praktično ni zdravila ampak le navodila za zdravo življenje oz. izogibanje hrani, ki spodbuja nastajanje estrogena, ki je glavni krivec za nastanek te bolezni (ogromno informacij in napotkov sem dobila v društvu bolnic z endometriozo). Učinek pa je bil neverjeten, shujšala sem 8 kg (čez zimo sem sicer 3 pridobila, ker sem se manj gibala), kri se mi je popravila, uredila se mi je prebava, splošno počutje izboljšalo in ker sem postala lažja sem svoj osebni rekord v maratonu popravila za skoraj pol ure (iz 3.45 na 3.26) ob praktično zelo podobnem treningu. Posledično temu sem bila seveda navdušena, presrečna, polna novih idej in načrtov. Še posebej potem, ko te družba in ko sam sebe prepričaš, da z leti pač gredo kilogrami gor, da se ne da več tako hitro shujšati in da ne moreš več izboljševati svojih športnih dosežkov. Da so tista dobra leta že mimo...... ni nujno. Ne še.

Prepričana sem, da bi ta režim pomagal tudi Pini in še komu. Najboljše rešitve so navadno enostavne. Le strikten in vztrajen moraš biti.

LP, Mojca

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA