teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 geogle
#356276
Pozdravljeni,

sem študent Ekonomske fakultete v Ljubljani, smer Trženje. Ob zaključku magistrskega študija pripravljam magistrsko nalogo z naslovom:

Potencial zelenega porabništva v Sloveniji in dejavniki, ki vplivajo na nakupne odločitve o ekološki prehrani

Kot empirični del magistrske naloge sem si izbral statistično analiza dejavnikov porabništva ekoloških živil. Prosil bi vas, če mi lahko pomagate pri zaključku študija tako, da mi izpolnite anketo, ki se navezuje na ekološka živila. Podatki so strogo anonimni. Anketa je kratka in enostavna.

LINK do ankete: https://www.1ka.si/a/137183

Že v naprej se vam lepo zahvaljujem :clap: ,

Jan
Uporabniški avatar
 čara
#356279
Sem reševala, pa odnehala, ker kaj zavraga se v anketi smatra pod ekološko? To je na mojem vrtu, brez škropiva, brez bližine prometne ceste. In kar je absurd so živila z oznako ekološki v plastični pakungi, prepeljano s tovornjaki etc, za 100% višjo ceno v trgovinah.

Lokalno, lastna pridelava, lokalni kmet, pašna reja. Simpl. Pa zaradi tega nič dražja cena, kakor se v trgovinah s certifikati prodaja. In kmetje s certifikati. Jaz ne rabim certifikat, jaz rabim poznat kmeta in nabavit. S temi certifikati se potem vse podraži, ker ima ta certifikat absurdno ceno.
#356293
Zelo tvegano je obljavljati oz. novačit ljudi za vzorec za takele stvari na tekaškem forumu, ker se potem vedno vsuje cel kup odgovorov, ki mečejo takole luč na tekače vseh vrst. V smislu ljudstvo nergačev in ne tekačev. :?
#356295
Šel sem skozi celotno anketo in jo v celoti rešil oz. odgovoril na vsa vprašanja. Je pa res, da ima anketa verjetno (tako kot večina podobnih anket) stične točke z manjšim delom prebivalstva, zato se preostali večini vprašanja zdijo- milo rečeno- čudna.

Daj m proste roke in bom sam povedal, kakšen je moj odnos do t.i. ekoloških živil :!:

Torej takole:
:arrow: Verjeti podatkom na etiketekah :?: Veliko je že bilo primerov, ki vzbujajo dvome, pa se potem vprašam, zakaj bi jih sploh bral. Torej je najbolj važna cena, ker ni rečeno da je dražje res boljše, bolj kvalitetno.
:arrow: Večino poletnih kosil dobim iz domačega vrta. Edino takrat vem, kako je bila hrana pridelana...in v tem obdobju je ne hodim iskat v trgovine (torej so bili tudi moji odgovori v anketi "nakladanje") Ja, anketa je pač omejena na nakupovanje v trgovini (kjer itaq nikoli ne veš, kakšnega mačka v žaklju kupuješ).
:arrow: Zato se strinjam s citiranim:
čara napisal/-a:
Lokalno, lastna pridelava, lokalni kmet, pašna reja. Simpl. Pa zaradi tega nič dražja cena, kakor se v trgovinah s certifikati prodaja. In kmetje s certifikati. Jaz ne rabim certifikat, jaz rabim poznat kmeta in nabavit. S temi certifikati se potem vse podraži, ker ima ta certifikat absurdno ceno.


:arrow: Ampak: pred časom sem nabavljal odlične domače testenine pri lokalnem kmetu, res so bile dobre, pridelane iz domačih jajc...potem sem zasledil, da so jajca domača, iz baterijske reje :roll: :roll:

Sedaj se s tem sploh ne obremenjujem več, nima smisla :mrgreen:

LP, vencelj

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA