teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 zef
V mojih zares mladih časih sem popil na litre MARATONIKa :D in prepričan sem, da veliko ostalih, ki so se takrat ukvarjali z različnimi športi, ne samo tekom, tudi. Sedaj pa ga že leta več ne opazim :? . Ker je bil kvaliteten dodatek in osvežilna pijača, me to preseneča. Zanima me, ali kdo ve, kdaj in zakaj Maratonika ni več na tržišču oz. kje se ga še lahko dobi :?:
Žef
 žuža
Tudi meni je všeč. Da se dobiti okus Limona-Limeta. Prodajajo ga v lekarnah in v Mercatorjevi trgovini v Mojstrani. Drugje ga nisem opazila. Je pa zoprno, ker ga imajo v majhnih vrečkah za cca. 1 liter tekočine. Lahko vprašam v lekarni, če se da naročit večjo pakungo (če obstaja) in da jo pripeljejo iz Krke sem.
Uporabniški avatar
 andrejl
leto ali dve nazaj, ko sem ga še uporabljal, so ga imeli v lekarnah. poskusi tam. imeli so ga pa v kilogramskih paketih...

lp, andrej
Uporabniški avatar
 Tatjana
Imajo ga tudi v DM-u.
Uporabniški avatar
 lojzeP
Ne vem sicer, če gre za isto stvar, a jaz sem Izo Maratonik v vrečkah po 35 g ( za 1 l vode ) kupil pred dvema tednoma pri najboljšem sosedu v Kranju - kot opažam, ga imajo stalno na zalogi :D
Uporabniški avatar
 INOT
Maratonika v kologramskih pakiranjih že dolgo ni več.Krka naj bi začela izdelovati nek drug oz.podoben izdelek ampak kot kaže iz tega ne bo nič.Sicer pa je Maratonik že zdavnaj povozil čas.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Škoda za maratonik, ker kadar sem ga vzel mi je odgovarjal tako po okusu, in po učinku pa seveda po ceni :lol: :lol: ( GORENJSKA PRESS ).
Upam, da se bojo spomnili kaj konkretnega saj je povprašanje po teh izdelkih mislim kara zadovoljivo in se vidi že vidi po tem, koliko je tujih podobnih blagovnih znamk.
Pa še slovenka roba je!
ČAO!
 žuža
V lekarni na Miklošičevi pravijo, da se ne da dobiti večje pakunge. Bomo ostali pri majhnih vrečkah. :wink:
 snezni_tekac
Poznam eden boljsi izo-tonik v naravni obliki: sok od kumaric z malo morske soli ( se to drugo je skoraj nepotrebno ).
Uporabniški avatar
 žure
INOT napisal/-a:Sicer pa je Maratonik že zdavnaj povozil čas.

Zakaj pa?
Uporabniški avatar
 MihaPR
krka izdeluje zadevo v vrečkah za en liter, izo nekaj, prodaja se v emrkatorju in lekarnah, majhne zelene vrečke po okoli 150 sit
Uporabniški avatar
 žure

A je to mišljeno tehnološko oz. po sestavinah?
Uporabniški avatar
 INOT
žure napisal/-a:

A je to mišljeno tehnološko oz. po sestavinah?

No mogoče malo grobo rečeno.Jaz pač gledam s stališča dolgoprogaša.Ne vsebuje nobenih"počasnih" hidratov.V bistvu pa nihče več ne izdeluje takih kombinacij.
Uporabniški avatar
 žure
INOT, kateri napitek pa ti priporočaš, oz. uporabljaš za daljše proge?
Ali pa mogoče samo vodo in tvoje homemade gele?
Uporabniški avatar
 INOT
Tukaj bo pa težko dat pameten odgovor.Odvisno kaj so zate dolgi teki.Jaz tu do 25 km ne rabim nič.Za daljše teke tam od 30-40km pa večinoma kombinacija maltodextrin,malo glukoze,fruktoze,kompleksnih beljakovin in pa seveda bcaa,včasih kreatin,zadnje čase pa tudi glutamin.Pa še mogoče par dodatkov ginseng,taurin,kofein,čist po občutku.
Čeprav je za dolge teke (vsaj zame)najbolj pomembno tisto kar vzameš takoj po treningu,da je regeneracija čim hitrejša in učinkovita.
Seveda pa je velika razlika če daljši trening nardiš v nekem normalnem ali pa tekmovalnem tempu.
Ampak vsak tekač ima pač svojo filozofijo in pogled na to.Eni uspešno tečejo tudi samo na vodo.Spoznavat moraš svoje telo,pobrat od vsega nekaj,preizkušat stvari na treningih in pol najt neko svojo varianto,ki ti bo najbolj odgovarjala.
Več kot imaš kilometrov v nogah manj vsega potrebuješ.
Jaz na vse "praške",ki jih jemljem pač gledam s stališča regeneracije in dolgoročnosti. Rad bi pač tekel tudi ko bom star 60 ali 70 let.(če jih bom kdaj dočakal)
Če mi bodo vsi ti praški kaj pri tem pomagali pa je drugo vprašanje.
Če pa neka stvar dejansko deluje ugotoviš po kakšnih res težkih tekih (maraton recimo).Še pred leti si niti predstavljati nisem mogel,da bi recimo po maratonu šel drugi dan odtečt recimo še en maraton.
To vse skupaj je pač še eno od stotine različnih mnenj tu na forumu.Vsak po svoje.Glavno ,da se laufa :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA