hariman napisal/-a:Definitivno ne bo iz lušèenih niè, morajo biti cela. Za gojenje industrijske/jedilne konoplje pri nas, pa je treba še malo povprašat na kakem kmetijskem zavodu ipd., ker imajo doloèene sorte na spisku za Slo- tabu drži ko pribit. Je pa kompliciranje s tem, ker moraš še prijavit na policijo al kak, bi moral koga vprašat, ki se s tem profi bavi. 
Ja ze poskusam s kaljeno...bom porocal...
Pri prehgrani sem zelo kriticen in pronicljiv ali kako naj recem spirav ampak tele zadeve s konopljo so pa zadetek v polno. Upam samo da se bo zadeva razsirila ker so cene res malo hude. Bom enkrat skocil cez mejo v AUt pogledati kaksne so razlike. Saj to je res certifikati OKO in BIO vse lepo in prav...ampak zalostno je da ena od tradicionalnih slovenskih kmetijskih rastlin zaradi nepoznavanja problematike na ministerstvih tako drago kupujemo iz tujine. Preprican sem da na Kmetijskem zavodu bi se radi lotili certficiranja ekoloske in bio pridelave konoplje tudi od nasih proizvajalcev
( sem gledal slike nekje o nasadih konoplje pred vojno v Prekmurju ).
Se to malo sem se pogovarjal na USA in AUS forumih za prehrano in v USA je v vecini drzav prepovedano prodajati nelusceno konopljo. V AUS pa vsakrsno...Sicer pa jo vsi smatrajo kot eno od vrhunskih zivil...idealna struktura aminokislin ter omega6 in omega3 razmerja mascob.
Vec pa ne bom reklame delal da se ne bo fant zrusil od prevelikega dela hehehe...