teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 bejba
Živjo,

Zanima me kako je s temi fatburnerji, rekreativno tečem okoli 4 leta, pa bi rada shujšala nekaj kilogramov... Sicer pazim na prehrano, da jem čim bolj zdravo, skoraj nič zvečer...

Kaj pa stranski učinki teh dodatkov, nekje sem prebrala da lahko pride do srčnega infarkta, razdražljivosti...

hvala za odg...

lp
 punx
Pomoje pomagajo mal, ampak še to če imaš res urejeno prehrano! Sam sem pred treningom zjutraj na tešče pil termodrine in bi lahko rekel da ma nek učinek, morda tudi samo psihični :oops: Stranskih učinkov pa nisem opazil nobenih..

Tudi večer moraš nekaj jest. Uglavnem beljakovine :wink:
 TheOne
Zanimivo. Oba prvi post in oba prijavljena na forum danes.

Je mogoce to nov nacin oglasevanja?
 jing&jang
Mislim da ni to ravno nek nov način oglaševanja, če pa je pa bi bilo morda bolje v drugem postu začeti na način: Ja te fatburnerji full pomagajo! Jaz sem v dveh mesecih shujšala za 15 kg in se fenomenalno počutim. Od energije kar prekipevam, mož pa pravi, da še nikoli nisem bila tako seksi..... 8)
 TheOne
Tisto bi bilo prevec ocitno ;)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
A to mislite na negativno propagando :arrow:

bejba napisal/-a: Kaj pa stranski učinki teh dodatkov, nekje sem prebrala da lahko pride do srčnega infarkta, razdražljivosti...

:arrow: če je kaj na tem, potem rajši hujšam z mortadelo in hamburgerjem :wink:
 bejba
jah sej večina stvari je res u glavi.... neki sm gledala o teh fatburnerjih sam tiste propagadne strani so itak tko narjene da bi čim več prodal...piše da zbiješ kile pa še več energije maš...sam nevem no- dzihr more met tut stranske učinke....zakaj pa je dobro zvečer jesti beljakovine?

lp
 punx
TheOne napisal/-a:Zanimivo. Oba prvi post in oba prijavljena na forum danes.

Je mogoce to nov nacin oglasevanja?

ne ni nov nacin oglasevanja :roll: zgolj naklučje!

bejba napisal/-a:zakaj pa je dobro zvečer jesti beljakovine?

ker za spanje ne potrebujes veliko energije, zato je dobro da vsebuje večerja čim majn OH in M ter več B! (če mam narobe me popravte) :oops:

tudi sadja ni dobro za večerjo, če zeliš izgubiti kg :wink:
 Jutro
Jaz osebno ne verjamem v kakršnekoli dodatke, ki ni normalna pestra in zdrava dnevna prehrana. Če hoče človek z "zdravimi" dodatki doseči nekaj, česar z normalno prehrano ne more, se sprašujem, koliko je kaj aktivnost, ki zahteva ta dodatek, zdrava, pa čeprav je morda dodatek 100% ekstrakt nečesa naravnega :?: Debata je tu lahko neskončna, vem, vendar je to moje prepričanje.

In iz tega sledi, nobenih dodatkov, niti fat burnerjev; ne verjamem, da v 4 letih zdravega teka in hrane ne moreš shujšati po naravnejši poti. V tem je bistvo mojega nasprotovanja.

Pestra hrana, dosti vode, najbolje nič sokov, kokakol, pazljivo s siri, medom...,pa seveda, iskrenost do sebe.

Jaz poleg naštetega še kako pojem kakšnen keks ali 5, popijem kokakolo, vendar zelo zmerno. In kile vztrajno padajo. No, seveda, če ne bi, bi se odpovedal tudi občasnim "grehom".

Dodatek le v skrajnem primeru: maraton in podobno; če res ne gre drugače. Pobrskaj torej po tvojem dnevniku tedenskega načina prehranjevanja, aktivnosti in če res ne gre, ajde, rukni burner. Hehe.

Moje skromno prepričanje.

lp vsem
Uporabniški avatar
 perpetruum
...tudi jest ne verjamem v dodatke...prej v "odvzemke".... :D

...hujšati sem začel, ko sem v svojem "prehranjevanju" ukinil alkohol (...sic...ni ga bilo malo... :oops: )...ko sem začel še teči se je kilaža znižala rapidno (15 kg v pol leta)...tako da sem se že pošteno šrestrašil za zdravstveno stanje...

...ko sem po novem letu začel kršiti svojo abstinenco (pa še vedno cca redno tekal...) se je kilaža zopet začela povečevati (in to procent telesne maščobe in ne mišična masa, kar so mi stestirali v fitnesu...)...

to mi je v dokaz, da sem svoje odvečne kg res pridelal z alkotom in ne s treningom in beljakovinami...
Uporabniški avatar
 Wega
A mi hočeš povedat da je najboljši fatburner ukinitev piva? joooj, pa tako rad ga imam...
Uporabniški avatar
 perpetruum
Wega napisal/-a:A mi hočeš povedat da je najboljši fatburner ukinitev piva? joooj, pa tako rad ga imam...

...ha, ha...nokomur nič ne vsiljujem, ampak meni se je to res poznalo....pri tem, da načeloma sploh nimam problemov s težo...no ja, imel se pa že cca 110 kg pri dveh metrih višine (kar pa je izraženo v ITM 27,5...in to menda še ni tragično za skoraj 48 let starega dedca...)

...nihče ni popoln....jest tebi naprimer zelo zavidam kadilsko abstinenco, ki si jo sam nikakor ob nešteto poskusih ne morem priboriti (pa sem še kar težak plučni bolnik... :oops: :cry: )

perpetruum...

p.s.: sem prebral tvoj včerajšnji Blog...čestitke! počasi boš postal moj vzornik "začetnika"...ko berem tvoje zapiske, se mi zdi vse tako izi...ni hudič, da ne uspe tudi meni!
 sempja
Probaj s kofeinom. Sam imam dobre izkušnje z njim (sploh na tešče).
Uporabniški avatar
 iverson
Ko sem jaz začel tečt se mi je kar hitr opazilo da sem shujšal. Tečem 5krat tedensko, 4krat tam po 8km enkrat nek daljši tek 10km+, pa kilogrami kar sami bežijo :D! Res da bolj pazim na prehrano, veliko zelenjave, sadja kar mi tudi zelo ustreza. Zvečer pa kakšno sadje če že, kdaj pa tudi kršim :oops:
Uporabniški avatar
 perpetruum
...vseeno je potrebno včasih tudi kako beljakovino v usta dat...še posebej po treningu sadje ni dovolj za regeneracijo bolečih (mikro-poškodovanih) mišic....

..."motor" (čeprav mi nisi všeč take tehnicistične oznake za človeško telo) potrebuje gorivo in mazivo... :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA